Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

• 32 269
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Дълги години имах талия само погледната в гръб, и то пак не както си трябва да бъде де. Отпред трагично беше положението, визуално спасяваше само внушителната пазва отгоре, че талията ми изглеждаше по-малка заради това. А преди това винаги съм имала хубави извивки, сега още не мога да си ги възстановя напълно.
Отначало като взех да наддавам, за някоя и друга година си запазвах съотношението между обиколките, то затова и не си обръщах толкова внимание. Бавно и неусетно, кило след кило, равномерно навсякъде. Е, след някое време вече не беше равномерно ами взех предимно по корема да качвам и да изглеждам много подпухнала в лицето. Не двойна ами на тройна брадичка го докарвах направо...

# 541
Ами сега определено имам извивки, но до преди 4 месеца беше права черта. Най-широкото ми е там, където се образуват паласките.
Като цяло съм добре, ММ каза, че за пръв път откакто ме познава 8 год имам толкова оформен корем и талия. Явно съм си била с ИР още от 20 годишна. Просто когато 80% от момичетата около мен бяха същите или по-зле, лекото закръгляне не ми е правило впечатление.

Качвам снимка с едни дънки дето януари ми бяха малки

# 542
Изглеждаш си ми много добре.

# 543
Момичета, тази сутрин измерих кз и излезе 90, тоест 5,1. Тези стойности не са също добри, нали? Клонят към ир, доколкото разбирам. Ще изследвам и кортизол за всеки случай. Разбрах, че тренировките над един час вдигат кортизола също. Пия и фат бърнър и отделно две кафета последните няколко дни. Да не би и това да оказва влияние на кз?

# 544
Здравейте, момичета Simple Smile
Писах преди няколко страници, но никой не реагира..Пак да ви попитам дали може някоя от вас да ми препоръча добър ендокринолог за София и при съмнения за ИР или можеби дори начален диабет? До зимата при рутинни изследвания кръвната ми захар беше ок, на горна граница, но все пак в рамките на референтните стойности. От 2-3 седмици реших да меря , защото нещо се чувствам много уморена и така, на домашния глюкомер ми излизат едни космически стойности сутрин на гладно по 7.5-7.8..и хем е капилярна кръв..Знам, че при венозна ще излезе дори повече. Интересно е, че на веднъж два пъти нарочно не се старах да правя голяма пауза неядене т.е. нарочно ядох късно и то сладки неща и точно тогава на следващата сутрин захарта ми беше 6.1..Не схващам логиката..Иначе, аз съм с наднормено тегло , с лоши хранителни навици, с коит се боря много отдавна, но като цяло неуспешно, с нормално кръвно, с омазнен черен дроб и най-вероятно отдавна съм поне с ИР, но искам да не предполагам, а да подхвана нещата като хората и да ида на доктор, който да ми назначи какво точно да изследвам, а не да си самоназначавам. Също на база резултатите да ми каже аджеба може ли да се хапват мазнини и дори полезно ли е или не, заради дроба... Последно, на 39 съм. Благодаря на който се отзове. Предпочитам да е по ЗК, защото явно тепърва ще се почват чести посещения, та поне някоя изследвания да ми минат по каса. Хубав и успешен ден! Simple Smile

# 545
  • София
https://superdoc.bg/lekar/stefan-dimitrov, работи и по Здравна каса.

# 546
Момичета, тази сутрин измерих кз и излезе 90, тоест 5,1. Тези стойности не са също добри, нали? Клонят към ир, доколкото разбирам. Ще изследвам и кортизол за всеки случай. Разбрах, че тренировките над един час вдигат кортизола също. Пия и фат бърнър и отделно две кафета последните няколко дни. Да не би и това да оказва влияние на кз?
Малко е височка, да. Какъв е тоя фатбърнър и за чий ги пиете тези л...
Кафето, ако е без захари подсладители, няма да ти дигне захарта само по себе си, но ако имаш проблеми с нервите, е възможно да ти "усложни обстановката". Аз пия доста кафе и на мен не ми вдига захарта.

# 547
  • пак там
https://superdoc.bg/lekar/d-r-rositsa-shigarminova-6268
Тя ме накара да си изследвам инсулина при перфектна кръвна захар.

# 548
Никито, при тези проблеми, които описваш, по-добре прочети първия пост тук няколко пъти. Тези съвети никой лекар няма да ти ги даде. Няма защо да се коментира и че е нужна промяна в храненето, без ВХ, леки упражнения за начало. Не че и изследвания не са нужни, но аз на твое място бих взела мерки от днес, вместо да чам да намеря лекар, изследвания, които просто ще покажат, че си зле и накрая хапчета.
Наистина тази тема е съкровище от към информация, успех!

# 549
Малко е височка, да. Какъв е тоя фатбърнър и за чий ги пиете тези л...
Кафето, ако е без захари подсладители, няма да ти дигне захарта само по себе си, но ако имаш проблеми с нервите, е възможно да ти "усложни обстановката". Аз пия доста кафе и на мен не ми вдига захарта.
Кафето е без захар и подсладители. Пия го така откакто съм на нввмх режим. Фатбърнър пия, за да изляза от плато и да сваля няколко кг. Не са много, но последните са винаги трудни. Имам проблем с нервите, да. Живея под стрес и напрежение, ядосвам се и за най- малкото. Изпадам в депресивни състояния. Мисля, че всичко това оказва влияние върху кортизола, а той на захарта. Утре сутрин ще изследвам отново на гладно и ще видя как ще е. Никога не съм имала висока кз, нито преди нввмх, нито след като го започнах. Откакто нсмалих калориите загубих и цикъл, та картинката не е добра. Записах час за ендокринолог и се надявам да не е ир. Нямам и фамилна обремененост с това състояние.

# 550
Прекаляването със спорта и ниските калории са по-вероятна причина да си загубиш цикъла. Фат бърнъра няма да ти оправи проблемите, по-вероятно да ги задълбочи. Не знам какво се разбира под няколко излишни кг. Ти може да мислиш, че имаш излишни, но тялото ти да не е на същото "мнение". Загубата на цикъл е доста показателна. Едно е да имаш видими излишни мазнини на определени места, друго е да имаш излишни кг. Теглото може да е високо заради наличието на солидна мускулна маса, а не на мазнини. Важно е как изглеждаш - добре оформено тяло (без ексцесии), а не колко точно показва кантара. Сега ако показва 10-15 и нагоре кг + е друга бира, ама 2-3-5 кг не са от такова значение.

Много често, щом си загубила цикъл, значи тялото ти няма ресурси да износи плод и "дърпа шалтера" функции, които не са от жизнена важност, ако разбира се не се касае за някакво друго заболяване на репродуктивната система. Няма значение дали ти искаш бебе или не в случая, нали да не ме разбереш погрешно. Високата ти захар също говори за проблем. Дали е с кортизола или не, пак е свързано с горното - прекаляване със спорт, ниски калории и неподходящи храни.

# 551
May Ling, чела съм повечето неща и което не съм ще го прочета. Опитвам се да се променя според прочетеното. Специално за ВМНВХ не съм сигурна дали е ок, ако и черния ми дроб не е съвсем както трябва..
Благодаря за препоръките за лекар Simple Smile

# 552
  • Paris, France
Скрит текст:
Здравейте, момичета Simple Smile
Писах преди няколко страници, но никой не реагира..Пак да ви попитам дали може някоя от вас да ми препоръча добър ендокринолог за София и при съмнения за ИР или можеби дори начален диабет? До зимата при рутинни изследвания кръвната ми захар беше ок, на горна граница, но все пак в рамките на референтните стойности. От 2-3 седмици реших да меря , защото нещо се чувствам много уморена и така, на домашния глюкомер ми излизат едни космически стойности сутрин на гладно по 7.5-7.8..и хем е капилярна кръв..Знам, че при венозна ще излезе дори повече. Интересно е, че на веднъж два пъти нарочно не се старах да правя голяма пауза неядене т.е. нарочно ядох късно и то сладки неща и точно тогава на следващата сутрин захарта ми беше 6.1..Не схващам логиката..Иначе, аз съм с наднормено тегло , с лоши хранителни навици, с коит се боря много отдавна, но като цяло неуспешно, с нормално кръвно, с омазнен черен дроб и най-вероятно отдавна съм поне с ИР, но искам да не предполагам, а да подхвана нещата като хората и да ида на доктор, който да ми назначи какво точно да изследвам, а не да си самоназначавам. Също на база резултатите да ми каже аджеба може ли да се хапват мазнини и дори полезно ли е или не, заради дроба... Последно, на 39 съм. Благодаря на който се отзове. Предпочитам да е по ЗК, защото явно тепърва ще се почват чести посещения, та поне някоя изследвания да ми минат по каса. Хубав и успешен ден! Simple Smile

Мене ме диагностицира д-р Ангелина Цветанова във Военна болница. Изключителен професионалист и диагностик, не праща за купища изследвания, нито предписва много лекарства. Направо изреди правилните диагнози преди да са излезли изследванията на полови хормони и ОГТТ, само на базата на симптомите, които и казах (а спестих още 50, защото не знаех, че имат връзка) и резултатите от щитовидна, които бяха в норма. Не се занимава с липси на витамини. Работи със здравна каса.

И аз имах ниско кръвно и мазен дроб. Оправиш ли мазния дроб, нататък е лесно - добавки на това, което ти липсва и спорт. Нищо друго. Дотогава - достатъчно протеини и яко орязване на ВХ, но и на мазнини.

За всички, които се борят с висока захар сутрин - писала съм и друг път, но все пак. Редовна сауна, по половин час на 55°С и 100% влажност сваля и КЗ, но и инсулин при здрави хора, ИР, диабетици от всякакъв тип. Също увеличава добрия холестерол и май намалява лошия. Важно е да се пие достатъчно вода и електролити. Изразходват се по 300-500 калории на час и се изгражда и мускулна маса ако се яде протеин. Прекрасно е за имунната система. Сваля КЗ по-ефективно от час каране на колело, макар и да не гори същите калории. Помага да се яде по-малко и човек да се засища по-лесно. Ако нямате състояния, които не позволяват сауна е добро начало. Проучванията са върху хора, не само мишки и плъхове. Това за Миоки 😆

В първия пост е обяснено защо ядене на ВХ вечер може да даде по-ниска сутрешна захар. Четете! В дългосрочен план е безсмислено.

Какъв е този фат бърнър? Проучвания, че работи?

Кафето може да качи КЗ, но при всеки е различно. Пия много кафе и на мене не ми се отразява, но съм чела, че при хора, които не го пият по принцип, но го започват заради мазен дроб и защото е горчиво има скоци.

Колко тежите и как изглеждате няма значение. Само DEXA scan може да даде точна представа за това има ли мазнини в корема и колко. ИР може да има и без много коремни мазнини.

# 553
Извинявайте, че пак се намесвам. Повечето назад сте писали, че сте спазвали кето. Как тогава сте орязали и мазнините?
Много се обърквам от това.
Не смятам да правя кето за детето, но не мога да разбера как да структурирам храната. Джънк и тесто са ми ясни, но без наситени мазнини и ВХ ще рече зеленчуци, пилешки гърди и зехтин?

# 554
Повечето от нас НЕ сме на кето или поне не постоянно и кетото не ни е самоцел. Повечето сме орязали вгх, т. е. храним се нисковъглехидратно- като всеки си "определя" колко да качи мазнините и колко да намали въглехидратите. Протеин така или иначе е необходим, но ако се яде твърде много протеин (много като количество "постно" месо) без добавена подходяща мазнина също не е добре. Важно е протеините да са достатъчно за нуждите ни. А полезните мазнини съдействат и за чувство за ситост. Дано да съм го обяснила разбираемо.. . Grinning

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 19:05 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт