Накъде върви тази връзка?

• 7 973
  • 127
  •   1
Отговори
# 15
Виж как пак врътваш нещата към себе си - държал се мило с теб, искал всичко да е наред между вас. Отвори си очите към него като към отделна и от теб, и от вас като двойка личност. При мъжете страданието може да е много по-скрито. Струва ми се, че не го чувстваш/усещаш този мъж, просто е играч в играта ти на двойка.

# 16
Хората различно преживяват загуби, особено съществени. Не е минало много време, аз бих проявила още търпение. Ако си заслужава, разбира се.

# 17
Според мен, връзката на добре си върви.
Това, дето не се карате изобщо , звучи добре, но на практика винаги има различни мнения: ти искаш да купите диван, той - кушетка, ти харесваш лилаво, той - зелено. Успявате ли да си решавате разногласията, разговаряте ли? Ако отговорът е положителен - чудесно.
А за сексуалния проблем нещата стоят мааалко по-различно, поне погледнато от моята камбанария. Като бях младо момиче, една кака си имаше приятел и той не беше добър в секса. Тя правеше всичко възможно да не му смачка самочувствието. Та от тогава съм си създала виждане, че не е добре да се разговаря съвсем прямо с мъж, ако той не прави секс или не го прави добре.
В случая, твоят приятел си има основателна причина. Това, че има ерекция, е хубаво, но явно се чувства виновен - както и ти си забелязала, сякаш сега, когато баща му е мъртъв, той също не трябва да се радва на живота.

Не го вкарвай в разговор за секс. По-скоро продължавай да бъдеш тактична към неговата скръб. На мен ми отне много дълго време, за да се съвзема от смъртта на майка ми и затова го разбирам.
Мисля, че тактиката ти е добра: да го отвличаш от мрачните мисли, доколкото е възможно и да му съчувстваш все пак, да му дадеш възможност да си изживее мъката, а не да я подтиска.

Ще се справите. Остави го той да пожелае секс, не го пресирай.

# 18
Намери си начин да се разтоварваш сама и него си го гушкай като братче. Когато успее да се съвземе, нещата ще се върнат по старому.

# 19
Хората различно преживяват загуби, особено съществени. Не е минало много време, аз бих проявила още търпение. Ако си заслужава, разбира се.
Точно. Някои го преживяват доста тежко вътрешно, други пазят траур заради другите хора, трети пък го приемат по-философски и не признават такива неща. Стресът влияе по различен начин - дори някои хора дори при силен стрес могат да се пристрастят към секс, наркотици или алкохол. Не случайно хора с рискови професии залитат по някакви зависимости.

За мен лично не е нормално и окей сексът да спира дори за седмица. Дори кралете не оставят задължения от всякакъв характер заради траур. При вас изначално има нещо гнило - започвате връзка и заживявате заедно от самото начало без да сте се опознали и да сте видали кой как реагира на ситуации.

# 20
  • Варна
То пък и туй остава - да чакаме да видим гаджетата ни как реагират на ситуация смърт на родител, и ако ни хареса реакцията, тогава да заживеем с тях. Фък лоджик...

# 21
Отговарящите, кофти извъртате нещата така, че авторката изглежда някаква недоклатена егоцентрична кучка.
Според мене проблемът е друг - това е супер млада връзка, общо-взето няма какво да са си показвали и доказвали досега, не се карат, хубавите им моменти се заключават във физическа и интимна близост и ходене по заведения и разходки в парка.
И изведнъж се случват едновременно няколко кризи - служебна, лична, пандемична - близостта спира, сексът спира, разходките спират, контактът с приятел/к/и спира и изпадат в дупка.
Авторката, това е период и ще мине, трябва търпение. Търси си креативно занимание - моделизъм, оригами, приготвяне на засукани аперитиви и т.н. Поради липса на други занимания си се втренчила във връзката си и се паникьосваш от няма нищо, трябва да си насочиш енергията към нещо съзидателно.

# 22
Отговарящите, кофти извъртате нещата така, че авторката изглежда някаква недоклатена егоцентрична кучка.
Според мене проблемът е друг - това е супер млада връзка, общо-взето няма какво да са си показвали и доказвали досега, не се карат, хубавите им моменти се заключават във физическа и интимна близост и ходене по заведения и разходки в парка.
И изведнъж се случват едновременно няколко кризи - служебна, лична, пандемична - близостта спира, сексът спира, разходките спират, контактът с приятел/к/и спира и изпадат в дупка.
Авторката, това е период и ще мине, трябва търпение. Търси си креативно занимание - моделизъм, оригами, приготвяне на засукани аперитиви и т.н. Поради липса на други занимания си се втренчила във връзката си и се паникьосваш от няма нищо, трябва да си насочиш енергията към нещо съзидателно.

Аз за себе си знам, че не съм чак егоцентрична, затова и не си ги слагам тези мнения на сърце. Важното е , че получих доста адекватни съвети и си сверих часовника. Засега известно време няма да го закачам на тази тема. Но е много вярно, че тази карантина изцяло промени нещата и още повече ни товари. Аз работя от вкъщи, но сега няма много работа и по цял ден мисля глупости. Няма с кой едно кафе да пия, контактите ми са само с приятеля ми. Сега добре, че отварят планините, за да можем да се разхождаме, пък и той да се разсее. И ще го чакам колкото време е нужно. В днешно време е много трудно да се намери качествен човек за връзка, това е причината да не искам да го губя.

# 23
Вие сте от много скоро заедно ... тепърва ще имате пак такива проблеми . До тук  - той се депресирал сигурно и му е трудно ...  . Но просто се опитай да поговориш с него и да видиш как се чувства ... и какво мисли . Ти може да му покажеш , какво искаш без да си много нахална . Може той да чака ти да поемеш инициативата за секса . Но е хубаво да се пробваш да говорите и за другите неща  - някой иска да споделя , друг не - прецени спрямо държането му. И вече ти измисли нещо , с което да го разсееш и да правите заедно нещо интересно .

# 24
В днешно време е много трудно да се намери качествен човек за връзка, това е причината да не искам да го губя.

+1
За мен абсолютно вярно.

# 25
Едва ли приятелят е много качествен. Сигурна съм, че има много качествени и свободни мъже. Да мислиш обратното според мен е невярно и пораженчески.

# 26
  • Варна
Че има много качествени и свободни мъже, има. Ама че приятелят не е качествен как го реши?

# 27
Въпреки че изтъкваш как поставяш акцента другаде, той си е на абсолютно същото място като в доста други теми.

Цитат
това е супер млада връзка, общо-взето няма какво да са си показвали и доказвали досега, не се карат, хубавите им моменти се заключават във физическа и интимна близост и ходене по заведения и разходки в парка.
Това е вярно, наистина е доста неприятна ситуация, но искам да обърна внимание на няколко изказвания:
Няма с кой едно кафе да пия, контактите ми са само с приятеля ми.

Това е проблем. Първо, обезличаването само по себе си. Извънредното положение може да е манна небесна, използвай го правилно и ще излезеш научила много, отпочинала добре и т.н. Като цяло подкрепям много изказването на намирането на съзидателна дейност. Второ, неприятно последствие от ограничаване на контактите (което не се дължи на ИП, противно на вярванията), е това, че очакваш от приятеля ти, с когото на практика сте заедно от 1 пълноценен месец и 3 други, в които той трябва да се погрижи на първо място за себе си, да ти задоволява всички (емоционални) нужди. Тази зависимост не е ок.

Цитат
Отвори си очите към него като към отделна и от теб, и от вас като двойка личност. При мъжете страданието може да е много по-скрито. Струва ми се, че не го чувстваш/усещаш този мъж, просто е играч в играта ти на двойка.
Точно. Донякъде е нормално, вие наистина сте от скоро заедно. Но... споменаваш много "мълчане" и ми се струва, че далеч не мълчиш само за секса. Реално ти по какъв начин оказваш подкрепа на този човек? Предвид, че не познавате супер добре, ми се струва нормално да пробваш повече от един метод, за да разбереш какво действа. Може и да греша, но на мен лично ми се струва, че се опитваш да го развличаш, но говорите за битовизми - нито за липсата на секс като проблем, нито за загубата му, нищо, просто си мълчиш и чакаш да му мине. Пробвай и нещо различно, знае ли човек какво може да проработи и да го накара да види, че сте на една честота.

# 28
Много ясно, че не знам качествен или некачествен е приятелят й, разсъждавам си просто. Мисля, че по друг начин би подходил, ако е качествен, би поговорил с авторката, би обяснил какво чувства, би помолил за разбиране, ей такива прости неща.

# 29
  • Варна
Ясно. Ами аз не мисля, че е редно когато баща ти е починал, да молиш за разбиране. На мястото на авторката бих проявила такова без някой да ми казва, и колкото е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт