(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 41)

• 35 955
  • 812
  •   1
Отговори
# 375
  • София

Одеве наблюдавах как една калинка излиза от пашкулчето. Красота.
Не е зле да си разгледаш калинките- какъв цвят и с по колко точки са, защото има нашествие от азиатски, които ядат нашата/Европейската 8 точкова калинка. Освен това, есента атакуват къщите и се навират по стаите и във всяка цепнатина със стотици и хиляди. Хапят и миришат лошо.

# 376
  • Русе
Вчера сутринта бях комична гледка- в едната ръка бакпулвер и канела, в другата кенче с бира. Това в 8 сутринта, ходя и ръся, а съседите пият кафе и ще си счупят вратовете да ме гледат какво правя. Ай , върви им обяснявай ..

# 377
asyalein според мен е нещо бактериални на този домат.
Aila да изкажа и тук благодарност за подаръка.
Мисля си да взема да купя още разсад, за лев си е супер.

# 378
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Калинката беше жълта с две точки. Една друга е още в пашкулчето, то е червено.

Валерия, да го отписвам ли? 🙄
Странното е, че този до него е ок. Имам още два сорта по същия начин: единият ок, другият дрипав.

Сега ги наторих листно, в сряда с друго ще ги пръскам.
Копривената смес е готова.
Имам и хвощ, но не полски, друг вид е и сложих един стрък само. Иначе полският бил много полезен, но при нас няма.

# 379
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в събота ходихме на пазара да си купим разсад. Sad Sad Sad
"моята" продавачка имаше и броколи романеску и брюкселско зеле и патладжани три вида, но...
цената за 10 стръка - 2,50. нямах спомен за такива цени.
отделно, че нито една връзка нямаше 10 стръка. излъгах - една беше 10, всички други по 9.
и чубрицата и тя 2,50 за 20 стръка.
Sad Sad 27 лева за три реда от градината. Sad Sad

# 380
Тук простичките неща - като разсад от домати ръгби, - са по 50 ст. За броколи и брюкселско зеле сигурно ще искат левче.

# 381
на стръкче?

# 382
st. Dobri далеч си ми иначе щях да ти наскубя чубрица, есента оствям един струк в градината тя се самонасява и и ма за мен и съседите около мен..отделно на още колко места из градината има самонасята. За праз и аз трябва да ходя. В сряда може би, ако не  съм много изморена и това да свърша след работа.

# 383
аз си засях миналата година, но тази реших, че съм закъсняла и купих разсад.  Sad
навсякъде ли са такива цените?
това не е нормално.

# 384

Да, на стрък. Голям хубав "изпечен" разсад беше в интерес на истината, не беше някой хилав, да се чуди човек дали ще оцелее. И всичките клиенти на тази жена бяха много доволни.

# 385
не знам. аз досега разсад на гол корен по 25 ст за бройка не бях виждала.
 пикиран в кофичка е повече, но на гол корен...

# 386
  • Deutschland/HE
Оплаквате се, защото не сте виждали цените на разсада в Германия, хубавия е от над 2евро за стръкче!?!? Е аз си купих един с жълти чери домати и се ослани, сега избиват колтуци и се надявам да опитаме доматчета от него Simple Smile

# 387
Гол корен беше, но както казах - хубав, як, изпечен. Нали съм писала, че тук разсад се прави направо в земята, не в кофички.

# 388
Добри, толкова беше и аз като купувах. Преди това взех пипер и друго от една сергия в края на пазара откъм Лъвов мост по 2лв за 10бр. Само там можеше да ми го подаде, без да влизам в пазара и затова я избрах. Нейният обаче беше доста по-дребен и нямаше зелеви. Това беше преди да пиша тук за зелевите.

# 389
  • Deutschland/HE
ЕммаТ, ти къде си?
Мъжа ми сега опита така да сложи краставици, вече една седмица е посял семената, но не са се показали, а са на слънчево място и времето е прилично през деня, но нощите са хладни (температурите падат до 6-8градуса).

Общи условия

Активация на акаунт