(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 41)

• 35 986
  • 812
  •   1
Отговори
# 540
# 541
Дaли някой може да препоръча сайт за поръчка на български семена за зеленчуци с доставка до САЩ ?

# 542
Не знам дали има такива, които директно имат форма за поръчки с доставка извън България, но вероятно ако им пишете, ще може да организирате поръчка. Ето например тези
http://opalbg.net/

# 543
Въпросът не  е само в организиране на транспорта, защото това и моите роднини могат да го направят, а в санкциите и  разрешителните които се изискват за внос на семена в страната

# 544
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
JMM, благодаря за видеото. Аз миналата година го гледах. Малко е досадна жената, но са добре представени идеите на перма културата.

Дей дрийм, предполагам, че търсенето в Америка на бълг.семена не е толкова голямо, че някоя фирма да се занимава.
В Америка има доста хора, които разпространяват директни и/или стари сортове, а те по презумпция не са хибриди и ГМО.

# 545
Според мене никой няма да спре няколко пакета семена за домати по пощата. Може да се пробва. Simple Smile

# 546
  • Los Angeles CA

Момочета, Имам проблем с един корен домат , листата му жълтеят. Имате ли идея от какво?

# 547
Asyalein, имаш ли някои добри групи или сайтове, които следиш за пермакултура?
Отдавна заглеждам принципите, и ми се ще да опитам следващата година...

# 548
Анелия, не следя групи, аз нямам място да осъществи подобно нещо.
Книги имам. Едната май е от спиралата.

Линдор, това храстовиден домат ли?
Аз махам всички листа, които допират земята, за да не прихванат нещо гъбично.

На липса на цинк или калий ми прилича.

нали ви се бях оплакала, че имам няколко домата в отчайващо състояние.
да ви покажа единия:

третиран: 2 x hortigrow (листно)
3-4 пъти със сребърна вода (листно)
1х lycopodium C200 (поливане)
1 път копривена настойка (поливане)

още 3 от един сорт живнаха, други три (два различни сорта) още не са се оправили, продължавам да третирам.
чакам да се скрие слънцето и ще получат доза сребърна вода, довечера евентуално коприва или хомеопатично. понеже вали, та няма нужда от поливане и трябва да преценявам кое да влея, че не мога много вода да наливам.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 15:28 от asyalein

# 549
Някой да си е правил разсади от Cucamelon - Melothria scabra - мини диня/краставичка и да му е останало излишно стръкче?  Зная, че е късно, затова си търся разсад.

# 550
Аз, ама съм ти далече.
Вече връзват моите.  Много ми е любопитно да ги опитам, никога не съм пробвала.

Ние варим сладка, та пушек се вдига. Приключихме с череши, касис, малини и ягоди. Скоро ще узрее цариградското грозде, та и него ще сварим. Къпините имат страшно много плод, дано узреят преди да заминем за лятото.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 19:11 от Mößbauer-Effekt

# 551
Тази година сладко няма да правя вчера прегледах запасите у дома утре ще видя и на село как е. Но сокове и компоти почти няма. Ягодите тази година ще са малко, но от малините очаквам доволни количества. Касис така и не навих мъжа ми да вземем. Утре ще приключа с граха, и ни чака доволно количество пясък да пренесем. Предстои строителната площадка да се разшири и се надявам градинката да не изостане.

# 552
При мен мини краставицата тази година не покара. Миналата имаше проблем с опрашването и си остана като на снимката на Мьос.

И аз имам доста малини, ядем ги директно.
Сладка не ядем много и не правя.

# 553
  • София
Преди известно време писах, че съм поляла краставиците и доматите със Силицея и разтвор на мая със захар.
Вече мога да кажа, че има невероятен резултат.
Това бяха най- леките поражения върху краставиците- другите листа, които премахнах, бяха изцяло жълти и сухи, и на петна.

И един домат- те нямаха поражения, но след поливките дръпнаха много.

# 554
  • Пловдив
Преди известно време писах, че съм поляла краставиците и доматите със Силицея
Скрит текст:
и разтвор на мая със захар.
Вече мога да кажа, че има невероятен резултат.
Това бяха най- леките поражения върху краставиците- другите листа, които премахнах, бяха изцяло жълти и сухи, и на петна.

И един домат- те нямаха поражения, но след поливките дръпнаха много.

Може ли пропорции и подробности за пръскането със Силицея?

Общи условия

Активация на акаунт