(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 41)

• 35 990
  • 812
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Инструкции за приготвянето на разтвор за пръскане/поливане и измерване на рН
От Цони Найденов на Сряда, 30 декември 2015 г. в 16:59 ч.

Приготвянето на разтвор за пръскане/поливане с хомеопатично лекарство е следния.
В 100 мл вода поставете 2 гранули от големите или 3 гранули от средния размер, или 5-6 зрънца от маковите семенца.
От този разтвор (100мл) добавете 10мл в 10л. вода или цялото съдържание в 100л. вода. Динамизирайте добре с енергично разклащане или разбъркване.
Напръскайте обилно или полейте.
Добре е да се знае, че резервоарите на пръскачките трябва да са чисти и без миризма, защото иначе може да неутрализират лекарството преди да си е свършило работата.

# 556
Може да се направи контролирано изследване, като едните растения се поливат с хомеопатия, другите с мая. Аз бих се обзаложила, че благотворното действие е било на маята. Simple Smile

# 557
Всъщност някой наясно ли е какво е действието на маята? И само прясна, или и суха става?

# 558
Може и суха. Подхранва растенията.
Хубаво е да се прави сега в дъждовете, когато почвата е допълнително влажна.

# 559
  • София
Може да се направи контролирано изследване, като едните растения се поливат с хомеопатия, другите с мая. Аз бих се обзаложила, че благотворното действие е било на маята. Simple Smile
Всъщност, ще изгубиш баса.
За пръв път използвам разтвор от мая и захар, но със Силицея третирам от 3 години.
Важното е да се знае, че се прави само веднъж на сезон или максимум 2 пъти- в началото и края.

# 560
  • София

За пръв път виждам култуци по дължината на листото, не в "пазвата"
Едно листо ражда 15 култука.
Двете снимки са на едно и също листо, на втората махнах листата, да се видят култуците.
Цъфтятт, но са големи изроди...

# 561
При мен един от сортовете прави същото - култуци безброй от листата. "Момини сълзи" е. За първа година го пробвам, много хвален по градинарските групи като вкусен и плодороден. При мен той е с най-малко завръз. Май няма да го сложа пак.
Но пък "Рила", "Калина" и "Сърцето на Албенга" са екстра.

# 562
  • София
Здравейте,  нещо им има на моите домати,  но не знам какво . Какво да ги правя,  има ли спасение ? Или да ги скуба ?

# 563
Какво е Силицея? Може ли снимка или линк?

# 564
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Виконетка, виж на предната страница съм пуснала снимка.

Листата са тънки и издължени, растението мизерно....
Ако е това: вирус, смес от тютюнева и краставичена мозайка.
Ходи и по краставици, тикви, тиквички, картофи, патладжани.

Аз тази година имам доста слънчогледови цветове по доматите.🙄
Никога не съм имала.
Едната краставица има мозайка, другата, заедно с тиквичката -мана!!!!
Аман!!!!

# 565
На мен ми прилича картофена мана, чернилка...

# 566
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ако е карт.мана махай бързо, че се разпространява бързо. Миналата година за три дена ми заминаха всички домати!!!

Незнам с какво се пръска, в началния пост май имаше рецепта.

# 567
  • София
С бордолезов разтвор.

# 568
  • София
Благодаря ви,  ще започна да скуба, колкото и да не ми се иска . Имам приятелка агроном и тя твърди, че нищо им няма , било алтернария и не е опасно .

# 569
Недей всичко скуби. Може да изрежеш болното и да пръскаш. Вече с какво ти ще прецениш. Аз колкото и да се старая в един момент при доматите се стига до препарати. Бордолезовият например не е лош, а има и други дори с по-малка карантина.

Общи условия

Активация на акаунт