(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 41)

• 35 944
  • 812
  •   1
Отговори
# 735
  • София

Това, от което ми се повдига Sad
Simple Smile

# 736
  • Русе
Това 235 какво е..Не мога да прочета етикета. Аз слагам сода, веро и зехтин.

# 737
Мисля, че е Нийм олио.

# 738
  • София
Да, нийм е. Уж 99 % от болести и вредители изтребва био препаратът с масло нийм (нимазал) и аз съм се запънала, още цели 600 мл чист нийм
трябва да изразходя...

# 739
  • Русе
Това само не съм опитвала 🤔🤔🤔

# 740
  • София
Ааа, не се хващай с чисто масло, трябва да се работи с топла вода и после да се мие пръскачката с топло-гореща.
Нимазал нямало нужда да е в топла вода...

# 741
Здравейте, кое домашно средство е по-ефикасно срещу брашнеста мана по краставиците- четох за вода със сода и мляко с йод? И също може ли да се прехвърли на доматите, че са едни до други? Предварително ви благодаря.

# 742
  • Русе
Здравейте, кое домашно средство е по-ефикасно срещу брашнеста мана по краставиците- четох за вода със сода и мляко с йод? И също може ли да се прехвърли на доматите, че са едни до други? Предварително ви благодаря.

Гласувам за сода с вода и според мен не може, при мен не се е получавало.

# 743
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При мен ни сода и вода, ни мляко с йод помага за тази мана. 😒

# 744
  • София
Братовчедка ми миналата година ги спаси с домашно квасено мляко на няколко дни- да киселее.
Кисело мляко:вода- 1:9+ йод+ сода+ лъжица син камък.
С една китка чимшир ги пръскаше като дядо поп, докато почне да тече и от обратната страна на листата.
Също и по пръстта около стъблото.

# 745
Краставиците, ако вече дават плод, не е добре да се пръскат със синия камък. Карантината е около 15тина дена.
Една година имах тиквички с брашнеста мана до домати. Доматите хванаха малко, но не им се отрази. Тиквичките не можах да ги спася. Направиха много листа, но не раждаха или плодът изгниваше. Иначе ги пръсках с мляко, сода, хвощ и т.н.обичайните.
Четох, че трябва да се измиват листата отгоре, но и това нямаше кой знае какъв ефект. Накрая ги изскубах.

# 746
Благодаря ви, днес пръсках със сода, взимам и домашно мляко, така че и това ще пробвам. Все още нямат плод, сега цъфтят и завръзват.
Преди две седмици пръсках профилактично всичко с мляко и йод, млякото неварено домашно. Последно вечерта вече по тъмно напръсках и тиквите, на сутринта видях умрели белокрилки, оттогава тиквата дръпна и порасна.

# 747
Здравейте,
Вчера забелязах, че компостерът ни е превзет от мравки в огромни количества. “Избълват” буквално от дупките му.  Какво мога да направя с този проблем, не искам да ги разнасям после с почвата по растенията? Потърсих с бакпулвер, натъпках по дупките.. друга идея?

# 748
Виж в амазон, гледах някакви био спрейове против мравки , с добри отзиви. Кой знае действат ли наистина.
В нашите компостери живеят полски мишки, както и във всички компостери наоколо. Не ми пречат.
Имаме кошер на оси между стъклото и външните капаци на градинската къщичка.
 Защитени са, глобата за премахването им е сериозна. Миналата година семейство стършели местихме. Аман.

# 749
Ако толкова ви липсват оси там, може да ви ги пращаме с колетни пратки от бг, да си ги отглеждате. Joy

Общи условия

Активация на акаунт