Кралски работи и клюки - май 2020

• 82 866
  • 1 955
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Но не и делото за copyright 🙃
Рано е за шампанско...нямам предвид часа в момента 🍾

# 31
Нормално да отхвърлят част от глупустите. Тя май не беше включила в иска само напълняване след раждането.

# 32
Всъщност, Мейл нищо не са спечелили, не знам прочетохте ли подробности.
Отхвърлено е единствено присъединяването към иска на няколко статии, които Мегън твърди, че я представят в очерняща светлина: тази за авокадото, както и още три-четири.
Мейл са възразили, че тези статии нямат общо с основния иск за privacy, copyright и data protection breech. Защото там се иска друго: иск за клевета, представянето и в очерняща светлина и допълнително влошаване на отношенията с баща и.
Затова отпада молбата за присъединяването им, а Мегън може да заведе отделно дело за тях. Съдията е написал, че може и да ги присъедини пак, с напредването на делото (иди ми, дойди ми малко).
Основното дело за писмата и хакнатите съобщения тепърва ще се гледа по същество.
Тук става дума просто за процедурна врътка. Ама друго си е да напишат: ауу, Мегън загуби делото.
Сега ще пусна линк: https://www.google.com/amp/s/www.thesun.co.uk/news/11523847/megh … uling-letter/amp/
Ето тук е описано защо и как отпадат статиите, които са искали да се разглеждат с основния иск.
Така че нищо още не е загубила. Чакаме.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 15:13 от Анонимен

# 33
Ето още малко снимки на румънците. Принцът и жена му наистина са симпатични.

Определено и принцеса Елена е била красива жена

# 34
Информация:
https://www.birminghammail.co.uk/news/midlands-news/mail-sunday- … st-stage-18183655

Mail on Sunday в неделя спечели първата схватка във Върховния съд в прайвъси иска срещу него  на херцогинята на Съсекс по повод публикуването на писмо до нейния баща.
Скрит текст:
В решение от петък, съдия Warby заличи части от делото на Meghan, след заявление на Associated Newspapers по време на изслушване миналата седмица.

Съдията обаче каза, че тези части от делото на херцогинята могат да бъдат възстановени на по-късен етап, ако бъдат поставени на надлежно правно основание.

Съдията каза: „Някои от твърденията се подчертават като ирелевантни за целта, за която се пледират.

„Някои са зачеркнати на по-нататъшното или алтернативно основание, че са недостатъчно детайлни. „Действал съм така, за да огранича делото до това, което е разумно необходимо и пропорционално за целите на правораздаването между тези страни.

„Не считам, че твърденията, изтъкнати на тази основа, отиват в „сърцето“ на делото, което в основата му се отнася до публикуването на пет статии (?), разкриващи думите и писмената информация от писмото, написано от ищеца до баща й през август 2018г.

"Някои аспекти от случая, които съм зачеркнал на този етап, може да бъдат възстановени, ако бъдат представени в правилна форма."

Врабчо да се намеси с коментар по превода ми. Може и да съм пообъркала някъде нещо, все пак е юридически език Wink
Доколкото разбирам, отхвърлени са емоционалните мрънканици на адвокатите й Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 15:06 от птица

# 35
  • Някъде там
Още по добре, тъкмо ще се фокусират върху най важното.

Тези Румънци са за завиждане, колко много и красиви замъци имат.
Ето разказ за един от най красивите от тях. Гледката е уауу

Скрит текст:
Замъкът Хунедоара е разположен на река Зласти в западната част на Централна Румъния, на около 300 км северозападно от столицата Букурещ. Обграден от Черната долина на изток и от планината Пояна Руска, замъкът Хунедоара е част от легендарната румънска област Трансилвания, световно популяризирана с името на граф Дракула. Историята на замъка Хунедоара започва с построяването му като фамило владение през 1320 г. от фамилия Анжу. През 1458 г. Матиас Корвин става крал на Унгарското царство. 3 години преди тази дата, през 1455 г. Константинопол, която е християнската врата към Европа, пада под ударите на турците. Влад Цепеш или Граф Дракула води тогава успешни битки срещу турската армия по река Дунав. При едно мощно нападение на Трансилванските територии от страна на мюсюлманската армия и Влад Цепеш е принуден да потърси скривалище в планините. Когато се върнал през 1462 г. да организира ново нападение срещу турците, той бил заловен и затворен в замъка Хунедоара от Матиас Корвин. След седем години съдът официално обявява Цепеш за съюзник. Жени се за сестрата на братовчедката на Матиас, а в допълнение получава и армия. По време на седемте години, докато лежи в тъмниците на Хунедоара, Влад Цепеш не спира с любимите си навици. Граф Дракула е известен със зверствата си, като в килията си постоянно обезглавявал мишки и набучвал главите им на малки колчета, както между другото в правел и с хора.
Историите разказват, че Цепеш трескаво е защитавал единствено прилепите и дори си е говорил с тях, когато те идвали да го навестят в килията му в Хунедоара. Легендата продължава с твърдението, че разсилните били често втрещени и покрусени от молбите на Дракула да получи повече кръв за вечеря. Днес замъкът Хунедоара е по заслужено да се нарече двореца на Граф Дракула, отколкото замъка Бран, с който се свързва мистичният образ на Влад Цепеш. Красивата готическа сграда на Хунедоара обявена за най-красивата дворцова постройка Румъния. Днес в нея се помещават удивителни музея и галерии.

# 36
Прочетохме, прочетохме, затова казах, че е нормарно да отхвърлят глупустите, които е вписвала. Оронвали й били престижа, то пък един престиж.

Да видим дали ще викнат баща й да свидетелства, надявам се да чуем и как нейните приятелки са разбрали за това лично писмо, че са го и коментирали пред списание.

# 37
Колкото и да пишете, че нищо кой знае какво не се е случило...
Изглежда за Съсекс не е точно така
Превод на Гугъл
"Макар че съдията признава, че има иск за нарушаване на неприкосновеността на личния живот и авторските права, ние сме изненадани да видим, че решението му подсказва, че нечестното поведение не е от значение. Чувстваме, че честността и почтеността са в основата на това, което има значение. Силният случай ще продължи да се фокусира върху издаването на частно, интимно и ръчно написано писмо от дъщеря до баща си, публикувано от The Mail в неделя. Това грубо нарушение на правото на личен живот на което и да е лице е очевидно и незаконно основните елементи на този случай не се променят и ще продължат да се движат напред. Правата на херцогинята бяха нарушени; законовите граници около поверителността бяха пресечени. "

# 38
Аз предположих още в предната тема, че няма как на дело за Х да се съдят още за Y, Z и останалата част от азбуката.
Твърде много внимание му се отдели на това авокадо. Направо е смехотворно и ми е трудно да повярвам, че някой адвокат нищи авокадените щения на Мегън и Дейли Мейл. Не знам как стоят юридически нещата, но разбирам гнева и от публикуването на писмото. Тоя гняв би трябвало да е насочен към баща и, ама ясно - могат да съдят вестника, правят го. Драмата с авокадото и имиджа и обаче ми е много трудно да я приема сериозно.
18-ти век - Мария Антоанета и аферата с диамантената огърлица
21-ви век - Херцогинята на Съсекс и аферата с лицемерния авокадо-тост
Смях в залата.

# 39
  • София
Щом могат да се присъединят на по-късен етап значи не са съвсем глупости.
Благодаря, момичета, за изчерпателната информация...предполагам туитър ограничава споделянето на цялата новина.

# 40
Миналата седмица в темата се пишеше, че вестникът ще плаща, но....

(С Гугъл)
Асоциираните вестници ще поискат херцогинята на Съсекс да плати над 50 000 паунда съдебни разноски, след като отказа да разреши въпроса за заличаването извън съда.

Меган също ще трябва да заплати собствените си съдебни разноски, като потенциално ще й струва около 100 000 британски лири, преди да започне дори съдебният процес

# 41
  • София
Да...ако спечелят.
Хм..интересно, защо са искали извънсъдебно споразумение. Сладурчета!

ПП Хубаво е преведено, но откъде е?

# 42
Ако спечелят, може и Меган да плати разноските. Иначе няма логика Joy
Иначе, че има разноски преди делото- също нормално. Ако трябва да да говоря от опита си с нашата съдебна система има разноски освен по адвокати и по разни гаранции и такси. Ако Меган спечели от вестника ще трябва пък на нея да и покрият част от разноските. Нито адвокати, нито съд ще започнат такова дело без да ги поизръсят.

# 43
Да...ако спечелят.
Хм..интересно, защо са искали извънсъдебно споразумение. Сладурчета!

И аз това се питах, Лана. Също и защо Съсекс са го отказали.
Обикновено отказваш споразумение, ако имаш много силни основания да вярваш, че ще спечелиш делото.
Ще видим.

# 44
Останаха ми очите в румънците, прекрасна двойка са.И Румъния много ми хареса, а дворците им са страхотни!

Общи условия

Активация на акаунт