Кралски работи и клюки - май 2020

• 82 870
  • 1 955
  •   1
Отговори
# 60
  • Русе, у дома
Чудесно инфо за румънците, благодаря. Да напомня, че кралица Мария построява малък дворец и градина в Балчик. Тя е съпруга на Фердинанд I. По негово време южна Добруджа е румънска.
https://experience.bg/dvoreca-balchik

# 61
Ще ви върна пак към Меган. Не, за да се дразним и караме, просто попаднах на няколко много интересни статии за нея, както и нейни есета в сп. ELLE.

Едното - За нейната расова идентичност, самочувствие, отношение с/на околните и пр. Тази жена наистина започна да ми харесва!
https://www.elle.com/uk/life-and-culture/news/a26855/more-than-an-other/
Дълго е, но с гугъл преводач и незнаещите английски ще се справят. Четенето си заслужава!

Цитирам само това нейно изказване, много ми хареса!
'Sorry, world, this is not Lost and I am not one of The Others. I am enough exactly as I am.'
Извинявай, свят, това не е Изгубени и аз не съм една от Другите. Аз съм точно това, което съм."

# 62
# 63
  • София
Гледах я тази снимка на Уиндзърови, но освен роклята друго не видях. Чак сега забелязах бананите 😂

# 64
  • Sofia
Цитирам само това нейно изказване, много ми хареса!
'Sorry, world, this is not Lost and I am not one of The Others. I am enough exactly as I am.'
Извинявай, свят, това не е Изгубени и аз не съм една от Другите. Аз съм точно това, което съм."

Всъщност, по моето скромно мнение, действията й показват всичко друго, не не и самочувствие. Струва ми се, че детството я е обременило сериозно и липсата на устойчива семейна среда е повлияла зле на самочувствието и отношенията й. Хората със самочувствие обикновено не зависят до такава степен от мненията на околните и умеят да проявяват велокодушие и да са над нещата, точно обратното на нейното поведение. За което не я обвинявам, понякога травмите от детството не е лесно да се преодолеят и маркират целия живот.

Относно делото - рано е за която и да е страна да се радва. Емоционалните глупости са премахнати, съществото остава. Ето едно професионално мнение, което според мен добре формулира за какво става дума:
(в скрит текст е оригиналът, бг е с гугъл превод):
Основата на делото й отива в съда, това е частта за авторското право и поверителността. Останалите части бяха просто свръхдраматично хленчене. Мисля, че ще бъде легален прецедент. Това е интересен правен дебат. Ако нещо е пуснато в публичното пространство, може ли след това друг човек да го обсъди / отпечата допълнителна информация за него и т.н. (в този случай 5 източника отиват за People и 1), като пуснат в публичното пространство знанието за съществуването на писмо и 2) посочва съдържанието на посоченото писмо, като всичко доведе до достъп до писмото и разрешение за отпечатване от получателя на друга трета страна.) То също води до юридически дебат, може ли човек да се защити, когато е обвинен публично в нещо (в този случай обвиненията са отправени от петимата души срещу характера на г-н Маркъл и използваха писмото като доказателство, разрешено ли е той да използва това писмо като доказателство за противното). Ще бъде интересно.

Скрит текст:
The basis of her case is going to trial, that's the copyright and privacy bit. The other bits were just overdramatic whining. I think it will set a legal prescident. It is an interesting legal debate. If something has been put into the public domain can another person then discuss it/print further info on it etc (in this case 5 sources going to People and 1) putting into the public domain the knowledge a letter exists and 2) stating contents of said letter, all led to another third party sourcing access to the letter and permission to print it from the recipient.) It also brings up the legal debate, can a person defend themselves when publicly accused of something (in this case accusations were made by the 5 people against Mr Markle's character and used the letter as evidence, is he then allowed to use that letter as evidence to the contrary). It'll be interesting.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 20:29 от NBM

# 65
  • в сърцето на един мъж...

Красива рокля! Ще ми се да видя колието от близо

# 66
Аз смятам, че Мегън не се гордее особено от произхода си. И явно има някакъв проблем щом чуждото мнение е толкова важно за нея.

# 67
  • Някъде там

https://www.instagram.com/p/B_nt0LrnKxe/?igshid=zceyltf0x5r1
В имение под карантина. 🙂
От тук са снимките на Шарлийн и децата за Великден.

# 68
Оо, кралица Мария... Ходила съм в двореца в Балчик, прекрасна градина и парк, особено през лятото. Мария е била изключително изискана, интелигентна и артистична личност...за разлика от съпруга си. Не знам дали се знае, но умира при изключително драматични обстоятелства - при свада между двама от синовете й, единият вади пистолет и го насочва към брат си, при което тя застава пред сина си да го предпази с тялото си и куршумът пронизва нея.

# 69
  • Някъде там

# 70
Колието е прекрасно! 🤩

# 71
Не знам, доста тежко и натруфено изглежда, макар на жената да стои добре. Давиз коя е тя?

# 72
Уолис Симпсън, жената на абдикиралия крал Едуард.
Сега погледнах за колието - диаманти, аметисти и тюркоази.❤

# 73
  • Някъде там
Не знам, доста тежко и натруфено изглежда, макар на жената да стои добре. Давиз коя е тя?
Уолис Симпсън. Жената заради която абдикира Едуард.(Есме ме е изпреварилал
Ето и гривната

# 74
  • София
Тюркоазите са ми в повече. Твърде шарено ми идва. Но пък отблизо е по-добре, отколкото в далечина, както е на снимката, там много синее, и на мен ми разваля цялостната картинка. Същото колие ли е, изглежда по-заобленко тоеа на Уолис?

Общи условия

Активация на акаунт