Отговори
# 120
Добро утро! Hug

Манди, не помня колко трае кръвотечението след раждането, но при мен беше сякаш не повече от седмица-две и беше леко като цяло. Но аз имам и много слаб цикъл - не знам дали по принцип има нещо общо де. Определено ми бяха достатъчни нормални превръзки за цикъл. Тампони не се препоръчват, защото е хубаво да се следи какво и колко изтича.

AniBannani, аз нямам болки в кръста, но пък достатъчно си ме боли опашката... Май dream123 имаше силни болки в кръста (?) и ходи на специален масаж.

Krissii, нямам идея на какво може да се дължат болките в китката... Обаче помня, че седмица след раждането много ме заболя едната китка, защото явно съм държала бебето винаги по един и същ начин. Та ходих до аптеката да търся лек на около 10тия ден. Това ми беше първото излизане сама за малко сред цивилизацията. Grinning

get_real, честно ли ти е бил изтрит пост? В смисъл, сигурна ли си или просто може да не се е качил? Но хубаво, че си разбрала навреме. Grinning
Нещо напоследък се губи и Ommm, и Belissima не е писала отдавна. Plamъche, добре ли сте? Бебка в коремчето ли е още? Heart

snej_anka, това със сърбежа звучи много изнервящо. Щях да те посъветвам да си мажеш по-често корема, но щом чувството е отвътре... Expressionless

Аз днес съм на подготвителния курс за раждане. Той трябваше да е свършил отдавна (общо 6 пъти), но отмениха последните 4 пъти заради ИП. Сега ще е всичко наведнъж, за няколко часа, без татковците, курсът разделен на 2 и ще сме само 4 в помещението, всяка в един ъгъл и с маска. Smiley

Желая ви хубав уикенд! Flowers StrawberryFlowers Four Leaf CloverAnimal BeeFlowers Bouquet

# 121
Добро утро ,
Омче , Пламъче минете да кажете как сте .
Лози и ти ми се губиш нещо тия дни .
МАнди - за топката знам че е супер удобна , аз преди да забременея като ходех на тренировки имах упражнения на топка заради дисковата ми херния и много ми облекчаваше натоварването.
Анибанани - дано имаш успех , и се съгласи , иначе дава безценни съвети за раждането , дишането абе готина е  Simple Smile
Риълчето сега като спомена куфар - се сетих че искам да ви питам с куфар ли ще ходите , че и аз не знам. Мислех със едно сакче от предния път , ама ще ми е малко и си мислех , че ще ме гледат странно с тоя куфар .

Ох сладоледчета от Лидл - ммммм определено ще отида днес Simple Smile

# 122
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз лохии имах до към 1я месец може би. Но не са били обилни, съвсем по-малко, но все пак имаше. Лятото с превръзки ще е кофти, да.
Иначе цикъла ми дойде на 5я месец, горе долу месец след като спрях да кърмя.

Абе не се заглеждам толкова принципно, ама имам чувството, че бебето е слезнало леко надолу. Поне корема ми го виждам една идея по по-различен начин. Също и болките в срамната кост се увеличиха, все едно нещо я притиска постоянно. Дано си въобразявам, щото ми се вижда рано за такова чудо, особено като ще съм и секцио. С малкия не съм забелязала, но той си седеше седалищно до последно, достатъчно ниско и нямаше къде да слиза 😁

Пламъчето не може да ни изчете. Ще пише като го направи. Иначе са си 2в1 още Simple Smile
Предполагам и на други им е трудно да смогнат с изчитането, дано е това и всичко е наред и с непишещите!

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 09:56 от christiana_

# 123
Манди, жива да си!
От февруари му се точа на този сладолед и най-накрая ще си взема. Ама едно кило. И ще си го изям сама Grinning
Аз не помня моите лохии колко време са били. Но по-малко от месец със сигурност, защото с мъжа ми бързо се върнахме към предишния начин на живот ( Дриймче Stuck Out Tongue Winking Eye )

# 124
  • София
Ох, много ми се иска курс на живо.
Вчера гледахме едно боди от комплекта от най-малкия размер. Седим двамата и му се дзверим. Той вика - ама това и на котето няма да стане. Е как ще стане, котето е 3,900, ние надали над 2,900 ще я докараме. И после се опитахме да си представим как това трянва да се набере, да се надене през глават и да се напъхат ръчички. Хахахха. Имахме отчаян вид!
Едно е да гледам видео, съвсем друго е през ръцете да мине обучението, в друг раздел на паметта влиза и се автоматизира.

Постът ми беще само Цоп в темата и май е отекъл с няколко други, ама явно е чистено, случват се такива работи. Не беше от обичайноте ми дълги чаршафи.

Последните 2-3 дни голямо хълцане пада. Може би не съм я усещала преди това, обаче наистина е странно. Мисля си, че все пак това е добре - тренира дробовете.

# 125
  • Варна
Амели, аз тъкмо щях да питам родилите преди, колко време след раждането долу горе се върнахте към интимния живот? /нямам представа какво е лохии, ще гугълна, предполагам няква гадория от която тялото се изчиства/

# 126
Гет, мнения от рода на Цоп, Запис и т.н. ги трият, за да не се пълнят първите страници с ненужни коментари.
Уигзи, много е относително. Аз родих без разкъсвания, не съм имала нито един шев, нито някакви болки и неразположения. Бях на преглед някъде около десетия ден и АГ ми каза, че съм си абсолютно ок, така и се чувствах.
Но ако имаш шевове, предполагам те няма да се разградили за толкова време и трябва да се изчака повечко.
Лохиите са като цикъл, матката се чисти. Първите дни в болницата може да са по-обилни, после намаляват значително.

# 127
Здравейте, прекрасни! Flowers HibiscusRelaxedFlowers Hibiscus

Дриймче, отново си надминала себе си! Благодаря за положения труд. Flowers BouquetKissing FaceFlowers Bouquet
Дано напълним майската ни темичка само с хубави новини, пухкави и здрави бебета (ама към края на май да започне бебевалежът) и щастливи мамчета Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

Не съм писала от няколко дни, но все не успявам да стигна до края на новите коментари, така че сега ще се опитам да наваксам Laughing Всъщност, писах един дъъъълъг чаршаф преди два-три дни, но без да искам рифрешнах страницата и всичко се изтри... Тъпичко ми стана Laughing

Пандора, ти май беше питала преди време за плейслист с музика за раждането - има много интересни такива в Spotify и от тях можеш да си откраднеш идеи (аз така мисля да направя за да съм подготвена, но въобще не знам дали ще стигнем до музиката Grin )

Лимонче, вкъщи постепенно смених освен козметиката си, и препаратите за почистване с органични такива. Използвам същите като на Тара (май) и ги поръчвам от Зоя. Като цена не излизат кой знае колко по-скъпи, а освен на здравето, не вредят и на природата (много е важно да се опитаме да намалим максимално химията в ежедневието си, особено ако имаме някакви ендокринни заболявания). С тях мисля да продължа да си почиствам и когато бебка дойде Simple Smile
За фитнес топката, аз още преди месеци ви споделих как тя ме спасява от болките в кръста. Щом усетя болка, сядам на нея и започвам да се движа така както усещам за приятно, даже имам една поза, в която ММ ми масажира гърба и се разтапям от кеф. Понякога дори си подскачам на нея Smile

Ах, много се смях с историите на някои съфорумки... Страхони сте! Heartpulse

При нас няма нищо ново, пия си Трансметила за повишените чернодробни и се изследвам всяка седмица за да знам какво се случва. Иначе се чувствам страхотно, даже ми е по-лекичко отколкото в седми месец Laughing През другата седмица ще ходя на тонове и третата ФМ (33 г.с.), а освен това ще "празнуваме" първата ни годишнина от сватбата Mask Ех, бяхме се наточили да си я отпразнуваме някъде в чужбина, но явно ще го оставим за догодина.
С ММ подготвяме апартамента за посрещането на бебка - чистим, преподреждаме и нямам търпение да започна с прането на дрешките Stuck Out Tongue Closed Eyes

Аз, честито и на вас! Пожелавам ви много любов и щастие HeartChampagneHeart

Сладолед и аз много обичам и любимите ми са от Gellateria Naturalle... Ммм, нямам търпение да отворят за да ходя и да се напухам като хората Yum

Много неща щях да пиша, но няма смисъл да се връщам назад във вече обсъдените теми, нооо ще гледам да успявам да се включвам по-честичко, защото ми липсвате Two HeartsTwo HeartsTwo Hearts

# 128
Аз имах лохии около месец, ама последните 20 дни да са били само прицапване.

За секса след раждането е мн относително, аз се върнах на втория месец, но със страшни болки, но аз имах много разкъсвания и вътрешни, и външни. Приятелки почнаха на втората седмица и нямаха проблеми Simple Smile

# 129
И аз снощи  докато изчита от старата и новата тема и ми се приспа за първи път преди 12 и естествено  в 1 се събудих . Относно половия живот след раждането  ми беше малко некомфортно  също така и със  сутиен тъй като  иначе може да  стане изтичане което ми беше неприятно. Мен ме наболяват  шевовете  от харнията  явно се разтягат

# 130
Мами, тези дни имах сърбеж по корема, но днес се събудих със ситни пъпчици по целия корем. Прегледът ми е във вторник и мисля да изчакам, но исках първо да се посъветвам с вас. Случвало ли ви се е и знаете ли на какво се дължи? Ще се опитам да приложа снимка.

# 131
ppolina, обърни си внимание, алергиите са опасно нещо, въпреки че българите често ги подценяваме, по мое наблюдение.
Случвало ми се е, не сега при бременност. Последваха още отключени алергии при мен и към други алергени, освен към първоначалната ми - прах за пране.Аз лично не бих чакала вторник. Може би да се обърнеш към лл?Дано е нещо несериозно, като например само да е подразнена кожата. Преустанови си мазила, прахове и химии, докосващи тялото ти.

# 132
Мами, тези дни имах сърбеж по корема, но днес се събудих със ситни пъпчици по целия корем. Прегледът ми е във вторник и мисля да изчакам, но исках първо да се посъветвам с вас. Случвало ли ви се е и знаете ли на какво се дължи? Ще се опитам да приложа снимка.

Има ли някаква вероятност да те е пекнало слънцето през дрехата за по-дълго време?
На мен така ми става пролетно време като ме хванат първите слънчеви лъчи, но отминават в рамките на ден, но казваш, че преди пъпчиците е имало и сърбеж...от много неща може да е, от храна също. Наблюдавай ги и ако не намалеят или изчезнат до ден, направи консултация.

Радакция: сега се сетих, че ми бяха излезли пъпчици между пръстите на ръцете на скоро и много ме сърбеше. Тъкмо бях взела козметиката на бебка и се намазах с бепантен и ми мина!

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 12:58 от Veron4ita

# 133

Както ти казаха момичетата ог всичко може да е, замисли се има ли нещо което ползваш ново или хапваш по често напоследък.

При мен преди седмица се получи така, но ми се появяваха по цялото тяло и спрях ягодите, които често бях започнала да хапвам и засега всичко спря.

# 134
На мен ми се бяха появили по ръцете и краката преди месец, беше точно от слънцето и от претопляне. По съвет на ЛЛ се мазах с алергозан и мина за 2 дни.

Общи условия

Активация на акаунт