Отговори
# 135
Момичета в 30г.с. имало преглед за преждевременно раждане, моето АГ каза,че ще ми прави.На Вас правили ли са Ви и ако да какво представлява?Нямам оплаквания, до колкото разбрах се прави на всички в тази седмица,така ли е?

# 136
Не са ми правили такъв преглед нито сега, нито с предишната ми бременност.

# 137
Мами, много ви благодаря за отговорите. Много съм глупава, моят приятел ме подсети каква е вероятната причина. От месеци използвам Мустела, за да не ми излязат стрии, но преди няколко дни така се нацепих.... Ядосах се и си казах, че повече няма да давам по 100 лв месечно и реших да мина на Био ойл. От 3 дни се мажа с него и вероятно това е причината. Сега ще го спра и ще видя дали до 1 2 дни ще ме облекчи. Благодаря ви! 💐

# 138
  • София
За пръв път чувам за такъв преглед, а и май почти всички вече я минахме 30 г.с.

# 139
  • Sofia, Bulgaria
ppolina този обрив много ми прилича на обрива който преживях аз с първата бременност,сега съм на тръни дали няма да ме повтори. Непоносимост към плода било, появи се началото на 9м. първо по корема, после плъзна по ръцете и краката, веднага след раждането изчезна. Много сърбеше и единствено с ментолов спирт се облекчавах. 1 седмица преди да родя вече до толкова ми беше дотегнало, че взех някакъв кортикостероиден крем за да се облекча.
https://m.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4208

Тук може да прочетеш подробности и стискам палци да не е това при теб.
Лохии имах 20 дни след раждането. Веднага след това възтановихме сексуалните контакти, като първите няколко пъти беше някак странно Grinning .След това цикъла си ми беше точен както и преди.
Тази нощ за сефте спах като хоратa, ама пробвах със възглавница между краката и ми помогна, не ме боли кръста. Ние започнахме ремонта в холо-кухнята и ми се реве Confused .

# 140
  • Варна
Еее Омче, кога мина една година! Преди година в какви вълнения бяхме, сега в какви сме Simple Smile
Тъкмо с ММ сме на къщата в Кранево и отидохме с колата долу до плажа до ресторанта в който беше нашата сватба Simple Smile Той не работи, но ми стана много миличко. И моренцето 💙 Така ми липсваше, не се бяхме разделяли за толкова дълго време Simple Smile Искаше ми се да се разходя малко, но заради болките не мога и само постояхме малко на пясъка Simple Smile
Днес съм супер щастлива! Най-после се излежавам на шезлонгчето, запалихме бабекюто и ще изкараме деня на въздух! Да, времето не е най-прекрасното. Преди малко преваля лек пролетен дъждец, но дори и на него се кефя! Тъкмо освежи Simple Smile

Извинявам се, че съм офтопик, просто исках да ви се похваля! Хубав ден и на вас, мамчета! ☀

# 141
  • София
Леле, Лимонче, никоя торта, рецепта и вкуснотия не ме е изкушавала така, както описанието ти на пясъка и двора...
Аз бях отписала тази година стигане до морето, обаче сега някак си се навивам, че септември можем да го изкараме там... да видим, де. Това е свръх оптимизъм.

# 142
Ох и на мен така ми се ходи на море! Направо мога да се разплача, толкова ми липсва Joy нооо не съм загубила надежда, че ще идем! В края на Август, началото на Септември, само с тези ваксини да видим как ще се напаснем. Че със смяната на климата и бебка да не ми настине нещо ..

За обрива по корема - аз още в 3-4 месец като започнах да се мажа против стрии с палмърс, юриаж и нз още какво, направих обрив, ходих на дерматолог и ми казаха че е алергия към тези мазила. Спрях ги и се оправих. Сега се мажа само с масла на Икаров. Та възможно е и при теб да е от смяната на мазилото.

# 143
  • Варна
Ния, дано родиш на термин, това е и моята рождена дата Grinning Аз също не съм чувала за такъв преглед, но май наистина повечето минахме тази седмица.

Лимонче, най-накрая се добрахте до Кранево Grinning и аз имах такива планове, ще ходим мм да се фризира и май ще палим към село пак, цял ден ми се върти едно барбекю в главата... Чакаме да закарат на бабини дърва и да им помогнем с прибирането, особено ние със Софито ще сме най-големите помагачки Grinning ама може да ни се размине Wink

Не че да ви дразним, ама тук по морето и въздуха е друг вече Heart Eyes отварям прозореца и не мога да спра да се наслаждавам, особено сега като се позатопли ухае на свежест от всички цъфнали дръвчета, лек ветрец разнася морския въздух... имам някакво чувство, че скоро ще започнем да се връщаме към стария начин на живот. Flowers Hibiscus Nature Sun With Face

# 144
Ехоо, привет! 🌞🌺

Вчера пропуснах да ви чета, че бях цял ден в градинката и се възползвах от хубавото време и "фотосесийка" правих за първи път за цялата бременност на открито (споделих няколко и с момичетата в тайната ни ФБ група 🙂 ).
Цял ден имах тъпо главоболие, а вечерта се засили съвсем. Дразнеха ме светлина, звук и телефона даже не исках да гледам, та затова снощи пропуснах да ви чета и днес чак сега успях да изчета всичко.

С тези сладоледи ме изкушавате да ходя до Лидл нищо , че вкъщи има някакъв. 😄

Бях се разтревожила тия дни заради тоновете от NST на бебето, но се успокоих след разговор с една позната акушерка. Каза, че по принцип 33-та г.с. е рано за NST и е нормално да не са равномерни през тия седмици. По-точни са били прослушванията от 36-та г.с. нататък. Тревожно е било,когато се отчитат над 180 удара.

Фрест канех се и аз тия дни да питам точно за тези звуци, че и аз ги чувам от около седмица някъде. При мен се чува , когато се мърда.

Лемънс имам спомен, че ги гледах превръзките на Канпол в ДМ или в Лили. Аз още не съм купувала, но мисля да си купя 1 пакет на Канпол (т.к. не съм сигурна дали ще са ми удобни) + 1 пакет нощни превръзки с по-голям брой превръзки.
Блазе ти за разходката до Кранево. Представям си колко е хубаво край морето. Поне си успяла да подишаш морски въздух и да се нагледаш на морето. Аз да видим кога ще се търкулна до крайбрежието. Тревожи ме, че сега навсякъде са затворени заведенията и ако ми се доходи до WC, докато съм в крайбрежната алея. Бебо постоянно ми притиска и рита в пикочния мехур 😄

Анибанани аз болки в кръста имам единствено като се поуморя и понякога докато лежа + болки в опашката. Не съм много наясно, но от някъде бях чула, че има някакви колани за кръста за бременни. Предполагам, облекчават болките от натежаването на корема.

Някой беше питал дали ще ходим с куфар в родилното. Аз мисля да съм с голям куфар, че ще имам доста неща. То само памперсите , подложките за гърди, за легло, за повиване и превръзки ще ми заемат почти целия куфар. Даже ди мисля, че и втора чанта ще ми е нужно.

Да ви питам за цикъла след раждането . Кога отново започва редовния ни МЦ след изтичането на лохиите?
Т.к. Кристиана беше писала, че при нея е тръгнало след като и спряло кърмата след петия месец.

Омче включвай се по-често. ❤

Белисима, Сънчи Пънчи, Пламъче и вие сте в мислите ми. 🌺🌷🍀💐

Ния аз също не съм чувала за такъв преглед, но щом е след 30-та седмица може би е имал в предвид късната фетална морфология или запис на тоновете (NST).

Не искам да дразня, но и аз се присъединявам към Уигзи за времето и приятния въздух във Варна тия дни. А сега през юни как ще ухае из града ни на цъфнала липа.🌺🌺
Обичам си Варна! ❤

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 15:27 от Mardinna

# 145
.. септември можем да го изкараме там... да видим, де. Това е свръх оптимизъм.
И аз предпочитам да живея с тази надежда Grinning
Уигзи, знам точно за какво говориш - свеж, пролетен, мпрски въздух Heart Eyes Завиждам благородно Blush
Лимонче, тествах Лидълския сладолед - многоо е добре! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 146
  • София
Уигзи и Мардина, ще ви докладвам на модераторите с този свеж морски въздух, да знаете! Laughing

В София днес е манифестация... Аз излизам обикновено само събота до един пазар за зеленчуци и плодове и пазараувам за цялата седмица. Ама днес по улиците беше бъкано с народ! Доста се издразних... Ще видим резултата след седмица-две. Хората на тълпи бяха. Sad

Ледена, алергия към плода ми звучи направо зловещо, не знаех, че има такова нещо...

Мардина, цикъла след раждането уж е обвързан с кърменето, но явно не винаги. Аз кърмих 2 години и половина, но цикъла ми се възстанови на седмия месец след раждането. А бе, хормонална му работа, някой да разясни, ако знае по-добре.

За багажа съм приготвила един не-голям сак. Мисля да сложа ограничено количество от някои неща, например подложките за кърмене, няма да взимам цяла кутия, а десетина бр., превързки съм взела, но един пакет, защото в Токуда все пак дават. Помпа за кърма и стерилизатор няма да нося, козметиката ще е в травъл вариант и т.н.
Каквото не се събере, ще зарязвам, а ако нещо ми потрябва, ще ходя до Брайда да искам назаем. Я някои гащи, я някоя нощница с копчета.. LaughingLaughingLaughing

# 147
Включвам се с едно допитване,към мамите,които имат опит с бебешката козметика. Вече споменах,че ще заложа на Мустела,но трябва да поръчвам и козметика против слънце. Ползвала съм Мустела и е много течна като консистенция,освен това цапа дрешките. Сега сме с Биодерма спрей,но пък много трудно се разнася. Разгледах Юриаж,моля за мнения относно спрея и минералния крем,ако някой е ползвал.
Вие на какво ще се спрете за бебетата?

# 148
Привет,

Аз пак имах гадна нощ, вчера три часа навън, много се изморих и спах вечерта, после до 3ч бях будна, днес е мъгла..

Слънцезащитно аз не слагам първото лято, някъде до към 6м май е противопоказно, иначе има едно масло от малинови семки дето повечето био майки ползват.

Едит: добавям линк https://apteka.framar.bg/30054892/ривана-масло-от-малинови-семки-10-мл

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 17:12 от ShukM

# 149
Манди Недей ни докладва 😄 Виж сега на 13-ти , ако отпадне ИП вече всички ще имат възможност да мръднат до морско, а и планинския там сигурно не е по-малко приятно в момента. ❤🌺
Добра идея даваш за подложките за кърмене. Ще сложа и аз само няколко - едва ли от първите дни ще ми шурне много кърма.

kpm аз не съм се замисляла за слънцезащитна козметика все още, защото някъде бях чела, че не е хубаво да се използват за новородени бебчета. Може би в по-следващите месеци бих се спряла на Ла Рош Позе, ако имат бебешка серия. Знам, че техните слънцезащитни са хубави, а и Авен ми е много любима марка.

Общи условия

Активация на акаунт