Отговори
# 1 740
Боже, момичета, толкова се радвам, че ви е минало леко раждането. Предполагам, че това е мечта на всяка една от нас тук 😁 Дано да имаме вашия късмет! Честито за бебчетата, бъдете здрави и щастливи! ❤🍀🥰

# 1 741
Ommm - честито бебче!!!
Много хубава сутрин. Да ви е жива, здрава и много щастлива!!!
На теб бързо възтановяване и скоро да си се гушкате. 😊🌷

# 1 742
  • Plovdiv, Bulgaria
Бях на преглед аз и имам дата вече за секциото, само дано я изчака госпожицата. Дребна си е и това е, 2500-600 в 37+с. Доктора каза, че сигурно няма да е повече от сина ми, ама това да е.
Аз имам леко неприятни чувства тия дни, май са си контракции, но не болят. И апетита нещо изчезна, мога на сладолед да живея в общи линии  😁
Гледам повече да почивам, то пък и все на сън ме кара, ама като не спя хубаво вечер, мисля е нормално. Поне времето малко захлади, та по се диша, че и жегата много ме мореше.

# 1 743
Ето ме отново за едно кратко включване 😊 Подробна историйка ще има съвсем скоро.

Пандора, да, направиха ми бърз тест за коронавирус, но не са ме карали да раждам с маска... В началото бях с нея, но моята докторка ми каза да си я махна за да мога да дишам нормално 😉 Попаднах на страхотен екип от акушерки, а моята доктор Дончева не работи в Надежда, но има сключен договор да изражда тук и ме посъветва да тръгна право към тази болница, тъй като бебето е тръгнало доста по-рано и може да ми е необходима добра неонатология. Много съм доволна от всичко! Всичко са изключително мили и отзивчиви, усмихнати и винаги готови да отговорят на въпросителни ми.

Манди, аз дойдох без документи, но си мисля, че моето АГ ги е донесла след това 🤷 Не знам, но никой не се е държал лошо с мен затова, че нямам изследвания и обменна карта в себе си 😉

Бонбонито, чувството е много забавно, точно какво Бъндълчето го е описала - можеш да си стигаш разни части на тялото и да си лежиш както си поискаш, но все още сякаш усещам бебка да рита и си пазя коремчето от ъгли. Например, на обяд седнах в столовата и малко си ударих корема в масата, ядосах се, но после се сетих, че вече няма кой да пазя там... Еми, посмяхме се с другите момичета едно хубаво 😂😂😂

Амели, да ви е здрава рожденичката и много да ви радва ❤️ Пожелавам й едно безгрижно детство, изпълнено с много игри и веселие 🎉💐🎂

Ледена Кралица, да! Точно така изглежда тази тапа - нещо лигаво, което може да е прозрачно, кафяво, жълтеникаво или розово с кървави нишки. На мен ми премина през всички тези цветове и накрая започнаха да падат по-големите парчета, които бяха леко кървави (съжалявам за подробното описание). Можеш да напишеш mucus plug pregnancy в Гугъл и ще ти излезнат много снимки 😉 Много е относително сега кога ще настъпи раждането, но е хубаво да си подготвена, защото моята акушерка каза, че на техен език това се казвало "бележене" на родилния процес 😊 Хахахаха, да, голяма е дундичка, даже си има трапчинка на бузката и гривнички на ръчичките, чак се чудя откъде толкова е порастнала като напоследък наблягах на диня и не съм качила почти нищо, че даже и свалих 1 кило (това също било предвестник за скорошно раждане).

Снежанка, ама ние с твоята позната даже раждахме заедно, т.е. бяхме си в самостоятелни родилни зали, но споделяхме една тоалетна. Засякохме се в нея и се смяхме с еднаквите ни тоалети, после аз си седнах на топката да си се друскам между контракциите, а нея я чух как започна да вика, че иска упойка, но всички й казаха, че е вече късно защото е с пълно разкритие... 5 минути след това, два напъна и се чу бебешкия плач, а аз както бях уплашена, така се просълзих и развълнувах. После казвам на акушерката, че и аз искам от "същото" и тя се смее и ми каза, че момичето е дошло с 9см разкритие и това й е второ детенце 🥰

Кристиана, хайде да ти е честита датата и да си дочакаш деня за да може малката буболечка да стане по-голяма, но и да не, то явно си върви като батко си 😍

Ох, имаше и други въпроси, но забравих... Ще допълвам, а дотогава - ГУШ от мен за всички ❤️

# 1 744
  • Sofia, Bulgaria
Омм чакаме подробностите Heart и да кажеш страшно ли беше без ТМ Grinning
Тенкю за разяснението за тапата, проверих в гугъл, точно същата гадост си беше, но нямаше кървави нишки в нея. С предното раждане не разбрах каква е тази тапа, сега явно ще бъде различно, понаболява ме от време на време , ама се надявам до петък да издържиме поне да съм влязла в 9м. календарно. А и честно не съм готова някак още. Да багажа ми е готов, вчера и кошницата изпрах и показах на ММ кое от къде да взима, но вкъщи с ремонта сме до никъде, а не ми се иска като предния път да си дойдеме с бебенце в строителна площадка. ММ вика в събота и неделя ще довършиме всичко, ама се съмнявам Confused . Добре че сте вие да ме разведрявате и да ви се радвам на хубавите новини, че иначе съм изпаднала в някакво тъжно състояние

# 1 745
Омче, голям герой си! Честита да е Илиянка! Да е здравичка и да бъде гордост на мама и тати! Heart Бързичко да ти я дават!
Аз съм повече пъзла от теб и си исках епидуралната. Макси също е под наблюдение, понеже беше с увита пъпна връв и е глътнал малко околоплодни, но изследванията са му добри и се надявам утре да ми го дадат.
Ще сложа в скрит текст историята за тези които ги няма във фексбука. Другите не губете време да четете ами отивайте за сладолед!

Скрит текст:
Такаа.. вчерашния ден започна с доста скука, търкаляне на дивана, 2-3 епизода на Handmaid Tale и мрънкане на ММ, че не се движа достатъчно, той към 14ч вика айде обличай се и да ходим в мола. И аз първа пушка - не съм влизала в мол от 2 месеца! Пообиколихме си ние, купихме 1-2 парцала, навъртяхме си дневния минимум стъпки - доволно. Минахме през пазара, накупихме череши, ягоди, кайсии, диня, а мен корема вече ме стяга, но си викам ще ми мине като се приберем и се натъпча с плодове. Качваме се в колата и ММ дава гениалната идея да отидем до Камбаните ей така за 5 минути да видим става ли за разходка с количка там. Е викам си аз какво пък за 5 минитки.. Контракциите продължават.. Слязахме точно за 7-8 минути - точно между две контракции. Прибрахме се, легнах си аз, чакам да спрат и така минава още половин час.. Пия две но-шпа и отварям приложението за контракции и започвам да засичам. На 7 минути по около 50 секунди. Някаква мисъл в мен се прокрадва, че май няма да мине. ММ само ме обикаля и повтаря "леле ти сериозно ще вземеш да родиш". Отивам до WC и виждам кръв по бельото и решавам да звънна на АГ все пак, но все още си викам може да е фалшива тревога, понеже контракциите не стават по-силни. Толкова спокойно съм звучала по телефона, че АГ казва айде засичай още 30 мин и звънни. След 15 ми звъни да ме провери и вика тръгвай към болницата да те прегледат, носи си и багажа. Хубаво де, ама аз съм си наумила, че преди болницата ще се къпя задължително. Така мина още половин час и в 22ч вече благополучно се замъкнахме в Окръжна, а аз през целия път мисля как тоя път няма да ми се размине прегледа за разкритие.. И с право - ужасно беше! Доктора, който ме гледа вика звъним на Дачева, че ще раждаш! И то съвсем скоро! 6-7см разкритие 😳 Ама как така ?!😳 А тя Дачева предчуствала и вече дори била на път. Почна едно лудо събличане и попълване на документи.. Водят ме в родилна, чакаме анестезиолог, всички са нервни, а аз се чудя Ами клизмата? -Няма време за клизма! Добре, че я свърших тая работа вкъщи между контракциите. Контракциите все още се понасяха, но определено ставаха по-силни. Всички клипчета за дишане се изпариха от главата ми и дишах както ми дойде.. В 23ч ми сложиха упойката (епидурална) бързо и безболезнено и изчакахме 2-3 контракции докато напълно ме отпусне. Започнаха да ми обясняват как да напъвам като  разбира се нищо не разбрах и първата контракция бях пълен провал. Викам си, добре де явно ще трябва повече да се постарая. Със следващите 4 контракции и "леко" цепване бебко излезе! Беше син и на мен ми се стори цяла вечност докато изплаче. Заплака и веднага порозовя! Измериха го и ми го дадоха за няколко минутки и снимки. Отведоха го, а мен започнаха да ме шият. Нямам представа колко шева имам - АГ подсмихвайки се каза 2-3 само. Бързо ме заши, не усещах нищо само ми ставаше все по-студено и се тресях цялата от студ докато ме пусне упойката. Отведоха ме в стаята, но от еуфорията не успях да заспя цяла нощ. Ставах сигурно 10 пъти да пишкам като всеки път изправянето ставаше все по-болезнено. В момента трудно ставам, трудно се завъртам и сядам, но не е нещо нетърпимо. Довечера ще си искам обезболяващо обаче, за да мога да поспя. Признаци за кърма нямам, но ще се мъчим като ми дадат Макси.
Той е добре, спокоен е, розовичък. Понагълтал се е с води малко, но не са му пускали антибиотик, защото изследванията са му добри. Изакал е първото лепкавото ако! Първото му постижение - Голяма радост! 😅
Надявам се утре да ми го дадат са си го гледам 🥰
Сега на някой може да не му се стори хич бързо и лесно моето раждане, но аз си представях чутовни мъки, викове, рев, часове наред нетърпими болки.. Но явно имах късмет всичко да се развие много бързо!
Пожелавам на всяка от вас да и се стори нейното раждане също толкова ЛЕКО! 😀
Хапнете сладолед, направете един секс, обиколете един мол и половината е минало!
Ааа забравих най-интересното да ви кажа! Понеже никак не исках бебчо да се ражда на 24 Май и бях казала, че ще стискам до тогава. Събуждайки се вчера, първото нещо, което казах на корема си  беше " 25 Май - вече имаш зелена светлин да излизаш!" 😊

Сега един въпрос - смрадлика или лайка мога да ползвам за промивки? Да ангажирам свеки да ми спретне една отвара.

# 1 746
Смрадлика може веднага, ама само външно, недей да пъхаш вътре. Страааашно облекчение е това нещо, препоръчвам. А за отока ми бяха давали в болницата превръзки с риванол, слагаш ги върху твоите, също мн облекчават

# 1 747
Mystic193, и аз знам за Смрадликата, че вършела чудеса. Подготвила съм се с две опкавовки, ако дойде Моментът да ми носят.

# 1 748
Мистик, Омче, страхтни новини!!!
Да са живи и здрави малките юначета и скоро да се гушкате в къщи! Flowers Hibiscus

Аз от вчера съм без телефон, че нещо му се скапа заряждането и днес влизам през компютъра и какво да видя.... два бебока вече са линия. Нека да продължават да валят само такива хубави новини. Simple Smile

# 1 749
хеййй момичета честитоoo !!! Много хубаво че ви е било лесно и безпроблемно раждането ! Някой ще ме насочи ли тази смрадлика пък сега за какво е ? Grinning

# 1 750
  • Кюстендил
Момичета, днес бях при АГ с лоши изследвания 🤐 Хемоглобин 95 и ТСХ 6.09. Изпратиха ме на ендокринолог. С жлезата проблем няма, но ми изписа Еутирокс 25мг. За хемоглобина Тот'хема ампули и Неофолик. Заради снощните менструални болки увеличихме Магнерича на 3х2 и 2х2 Но шпа. Проблем с щитовидната жлеза няма, но трябвало да вкараме ТСХ-то в норма. Една чанта лекарства.. Трябва да задържим бебето до 10 юни, за да се роди доносен. Малко се понаплаших, но се надявам да успеем 🍀

# 1 751
Криси975, лягай и не мърдай, ставане само за храна и тоалетна, ще го задържиш!

# 1 752
Честити да са Максим и Илияна!  Бързо възстановяване на мамите. 💐❤️

Леле ама много рано ми се струва, аз с това моето канско спокойствие.... Днеска стегнах по голямата част от багажа, имам да си изгладя бельото и 1 нощница ако техните са ужасно и някакви съвсем малки подробности да добавя, направо си ме стреснахте много бързат тези бебчета 😅. Иначе вече ММ е под пара и ме пита преди малко:
- Ами мило ти като тръгнеш да раждаш аз ако съм на работа какво ще правиш?
- Ще ти се обадя да дойдеш и да ме закараш, в краен случай такси ще си хвана все пак болницата е на 3 мин с кола от вкъщи .
- Да аз ще дойда ама докато дойда 10тина минути ще се минат .
- Няма как да родя за 10 мин / не че няма как ама като усетя на къде отиват нещата няма да се услушвам много много /😅😁

Криси стискай кълки и почивай повечко ❤️

Смрадликата е супер за промивки , компреси, ако имаш възпаления. Миналата година ми излезна гноина пъпка на крака и крачето ми стана тройно. Правех си промивки от смрадлика вълшебна е!

# 1 753
Смрадликата е единственото нещо, което ми помогна за външните шевове. Никакви цикатридини не помогнаха

# 1 754
мерсии адашке! Аз пък днес питам Мм викам му ти ще се притесниш ли ще се шашнеш ли като ми изтекат водите и той :ами да... хаха милия ..викам му предупреждавам те ,да не ме пришпорваш искам да си се изкъпя оправя и така да тръгнем... аз и аз имам още някой неща да пъхна в багажа и аз съм от спокойните май май ...дори приемам още поръчки и си рисувам хаха

Общи условия

Активация на акаунт