Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 18 / Май 2020

• 198 574
  • 3 261
  •   1
Отговори
# 315

Знаете ли какви са по народност?
Джиган е украински евреин, а тя е от Коми. Той беше споделял в Инстаграм историята на произхода си и се оказа, че има доведен български дядо, който се жени за баба му (по това време вече вдовица), за да я спаси и благодарение на него успяват да се установят в Одеса, където и Джиган е роден и израснал. Така и не успява да намери истинския си дядо, който вероятно е убит в газова камера, но сподели че изпитва топли чувства към България и българския народ заради доведения си дядо Коста.
Докато съм на "българската следа" - забравих да споделя че Памела Райф е включила в новата си месечна кутия тахан на Хармоника, беше тагнала и профила им (цялата информация в него е на български, не знам немците какво ще разберат за марката, но все пак Simple Smile Стана ми приятно да го видя и ще се радвам да придобият повече популярност, харесвам продуктите им.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 15:26 от Crystal Noir

# 316
Не следя Полина, разбирам за иинфлуенсърските ѝ премеждия от тук. По принцип не ме дразни, ама колко пък може да е натоварена тя с нейните 18к абонати?😀 Писала съм няколко пъти на Теа, Алекс и Стефи(stefiex) и са ми отговаряли в рамките на 2-3 часа, при положение, че и трите имат над 100к. Аре, да вземе да се стегне, че с това мрънкане  до никъде няма да го докара.

# 317
Изгледах на Ели последното видео. Приятно беше, но нужно ли беше да си вре бюста в камерата...

# 318
Благодаря, Kristal Noir!🌹

# 319
Изгледах на Ели последното видео. Приятно беше, но нужно ли беше да си вре бюста в камерата...

Много уместен въпрос! Не разбирам как застава пред камера с това деколте. Хем се снима, ама хем го крие..

# 320
Видяха, че тук няколко дами писаха как даден инфлуенсър не им отговаря на лично и изведнъж се присетиха да повдигнат въпроса. Естествено, съвсем скромно самоопределили се като инфлуенсъри... Не ги възприемам като кол центрове, не смятам, че трябва да отговарят мигновено или на тъпи въпроси, знам, че много деца ги заливат с безсмислени съобщения. Но пак комуникирането на казуса куца по няколко причини:
1 - ако се имаш за инфлуенсър - да, очаква се от теб да отговаряш на въпроси, дори на повтарящи се такива;
2 - ако твърдиш, че въпросната информация я има в стори, пост, видео, е време да се замислиш дали синтезираш и поднасяш съдържанието си подходящо и дали не бълваш прекалено много материал (само и само да си генерираш трафик като задръстваш стените и сторитата на последователите си с ежедневни многобройни публикации ), сред който се губи полезното съдържание.

И тъкмо да кажа - Ок, имаш право, но то се оказа, че целият зор е да си "поискат" генериране на трафик чрез коментари. Защото ангажираността идва от там, а не от личните съобщения. Дали ще трябва да отговаряш на един и същ брой въпроси в коментар или на лично, би отнело едно и също време. Много хитро, ама пак показват, че възприемат аудиторията си като кухи лейки.

Това от на Полина поста, под който и Йоко не пропусна да напомни колко е над нещата и не отговаря на "тъпи въпроси." Маги не съм видяла какво се е изказала по темата.

Общо взето постът ми прозвуча като онези сърдити даскалки, дето в началото на годината ти обясняват как искат активност, как са отворени за всякакви въпроси по време на обучението и са тук, за да бъдат от полза, обаче като ги попиташ нещо, започват да ти викат, че това вече са го преподавали, къде си блял, че си го изпуснал, и те пращат да си го търсиш сам в учебника, който вече са написали.

# 321
Полина го прави това, за да генерира повече engagement под формата на коментари. Теа беше номер 1 във форбс понеже има най-много engagement под снимките. Както други по-малко креативни инфлуенсърки ни питат да гласуваме под снимката с 1,3,4, за да генерират коментари. Когато инстаграм махне лайковете - само коментарите ще имат значение Simple Smile Така че Полина както винаги е по-хитра от колежките си. Реално времето, което ще отдели да отговори на коментар к лс е едно и също, но явно няма да отговаря на лс, понеже няма ползи от това.

Но идеята на инфлуенсърите е да са по-близо до аудиторията си, много трудно може да пресъздаде близкото усещане от разговор в DM при общите коментари под снимката.

Поля има само 20-30к и няма време да отговаря, а Пепе, Стефи, Ели, Тея, Петканова, които имат в пъти повече от нея отговарят всеки път (поне на мен)

# 322
Аз видях сторито на Маги. Тя молеше всеки, който има въпрос да и пише на мейл-ът, а не в коментари. Което според е просто някакво улеснение за нея, а не е с идея генериране на трафик.

# 323
При Маги е ок, браво, че е предложила мейл, защото личните съобщения ако са много, след определен период изчезват.

Аз не мога да разбера откъде дойде това самочувствие до небето при Полина. Ненавиждам назидателния тон, просто ще я отследвам в най-скоро време явно, адски натоварващо. В крайна сметка не отговаряй като ти е толкова терсене. Не готви тя, процедурите не си ги прави сама - чудесно, няма фиксирано работно време - супер. И най-накрая - много били съобщенията. Значи Валерия Липоветски ми е отговаряла винаги, водили сме продължителни разговори даже. Нужно ли е да казвам, че последователите там са в пъти? Ники Илиев ми е отговарял - подробно, възпитано, с уважение.  Полина Билоконна иска коментари. Ние трева ли пасем, какво? Ивана, например, е усетила, че в дългите влогове, рецептите "се губят". И като я питат много хора за дадена рецепта, не ги праща да си я търсят в многобройните 40-минутни влогове, а направи отделна рубрика в блога, където да се намират бързо и лесно. Зорница винаги е питала дали е по-удобно да говори за продукти в основния канал или във влогове. Понеже из влоговете човек забравя кога къде е споменато, каза, че се старае да слага подробни хаштагове в описанието, за да улесни аудиторията. Не знам въобще някой някъде да си е позволил да каже "ми ти на мое място какво ще правиш." Ама и това ще да е някой пореден велик ПР подход. При положение, че някой ти пише на лично: 1-не иска да задава публично въпроса си - не е длъжен и 2-доверява ти се.

Впрочем, във всяка професия се налага да се отговаря многократно на едни и същи въпроси. И с такова понятие "тъп въпрос," директно си загубил ако не позицията си, то някой клиент/партньор.

# 324
Полина ме изгуби като полезен влогър/блогър, още когато сподели за пътуването си до Лондон . В този пост в инстаграм,  тя сподели, че за далечни полети,  би се възползвала  Макси да пътува на отделно място в бебешко столче за кола и посочи брандът, който тя самата използва. Също така допълни,  че ако друга майка се спре на този вариант, трябва да заплати 75-100% от цената на самолетният билет.... Аз съм пътувала до три далечни разстояния (става въпрос за над 12 часа полет с прикачвания) със синът ми,  до навършването му на 2 годинки и при всички мои пътувания  сме ползвали само  Airplane bassinet seat, която е непълно безплатна и която се дава с  предварителна заявка от родителите към авиокомпанията с която ще пътуват. Това  е кошарка, която се закрепя за стената на самолета и бебето може да спи в нея по време на дълги полети. Местата на които тази кошарка може да бъде поставена са ограничени и се дават предимно на родители с малко бебе (но има и ограничения колко кг е бебето и дължината му), а ако няма достатъчно родители, които да са изявили желание за тази кошарка, тези места се заплащат от др пътници (освен ако самолетът не е пълен с пътуващи), защото има допълнително място, поради фактът, че няма пътници които да седят пред теб..... Знаейки всичко това, ми е абсолютно непонятно как Полина пише постове без да има опит в това което описва и без да е направила някакво елементарно проучване за нещата които описва. Да не говорим, че самолетни билети до далечни дестинации са скъпи, а тя съветва да се заплати 75-100% от цената на билета за бебето, при положение че от 0 до 2 год е безплатно (изключвам нискотарифни авиокомпании) ако е в скута ти или в тази кошарка.  Извинявам се за дългият коментар .

# 325
Полина е много заета. Все пак трябва да има време да изчита всички книги затова как да си подреди дрехите, как да е перфектна майка, как да е тигрица в леглото, за да не изпусне свой МУЖ, отделно да пие 1 чаша вино и да му помяука. Grinning Наглостина..

# 326
Ако няма време да отговаря Полина може да го напише по-културно и нормално. Да каже-“извинявайте , но имам много ангажименти и не мога да смогна да пиша на всички” .
Писала съм само на Капитонова,отговори ми веднага много мило и любезно къде си прави кератиновата терапия.
Ако някой не ми отговори не бих го и коментирала, нормално е , ско получаваш адски много съобщения да не може да смогнеш , НО този тон е ужасен и обиден към хората, които я гледат.

# 327
Имам чувството, че Полина винаги има готов отговор към коментари, които не са ѝ съвсем по вкуса. И все с един такъв, пасивно - агресивен маниер, гарниран с усмивка, нали, да не си помисли някой, че е раздразнена или злобна. Като си се хванал на хорото, ще си го играеш.
Аз въпроси в ИГ нямам, защото не съм известна, но имейла ми е пълен, и то не с въпроси от рода на "коя марка интимен сапун ползваш". Повечето сме така, не съм изключение. Дай да се завайкам сега, и да кажа на хората да спрат да ми пишат, че ми отнемат от времето. 12 часа за отговаряне на съобщения? Земи тая активност... Да не е Бил Гейтс?

И последно. Животът ме срещна за кратко, с една не особено приятна персона, която винаги се обръщаше с "мила", като Полина, нищо, че изобщо никоя не ѝ беше "мила". Все се сещам за нея като видя Полининото "мила" и как все ми оставя неприятно чувство. 😀

# 328
Навремето съм писала само на Зорница и никога не ми е отговаряла! Като цяло при нея почти няма обратна връзка от години. Ако има, то винаги е в някаква отбранителна позиция и после те изритва.Забеляза съм, че при нея конкретно има няква избирателна пропускливост на реакция от нейна страна. На други не съм писала.
Пълно отбиване на номера е това със сърчицата, като реакция, че са ок с мнението ти, т.е. един вид "браво", че не си ги нахейтил или си изказал свое мнение.
Какво пък ще науча от Полина, Валерката или Ивана. Зачудих се и ми стана смешно. Laughing

# 329
Юдит, на мен Зорница ми е отговаряла, дори и наскоро, но честно казано, не съм я питала нищо, а съм давала положителна обратна връзка. Може и заради това да е. 😀

Общи условия

Активация на акаунт