Януарски устнички бърборят,бързо искат те да проговорят

• 12 810
  • 283
  •   1
Отговори
# 15
Неллина , браво на малката Йоана  Hug .
То и ние сме на тая фаза че даже и стълби качва вече -една е но е нещо все пак !

# 16
sea woman newsm53

хехеее, още едно бебе се е изправило. Браво и на голямото момиче Йоана!  Grinning

Май дойде време всички да мислим  и за допълнителните обезопасявания - на врати, ъгли, контакти, печки, стълби! Махайте покривките, дръжте топлите напитки далече от обсега на бебоците, дръжките на тиганите на вътре към печката. yes Да не се чува повече за разни сакатлъци станали с бебоците! Naughty

makaui daniela , ти със стълбите особенно много внимавай. Тук много хора слагат и в основата и в горната част на стълбите преградка. За съжаление част от тях чак след падане...

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 23:45 от 7of9

# 17

makaui daniela , ти със стълбите особенно много внимавай. Тук много хора слагат и в основата и в горната част на стълбите преградка. За съжаление част от тях чак след зверско падане...
Ами няма как да обезопася тая стълба , макар че да си призная си ме е страх  #Crazy  да не залитне и на ръба да се удари . То е само едно градино , но за беля ...
ПУ-ПУ-ПУ да не чуе  Twisted Evil.

# 18
Добър вечер мили дами LaughingАз преди малко завърших с "тренировките" ,зверчо заспа и го преместих в леглото.И аз съм се приготвила за сън,но не мога да отида да спя,без да "мина" от тук Crazy
Момичета не започвайте пак Crossing Arms PraynigА по повод зъбките,аз съм започнала да си мия моите на 1.5год с четките на мама и тате Laughing и майка ми се принудила да ми купи детска за мен.Мисля и Дарис да го приуча от мъничък,може пък и той като мен да прояви интерес Grinning
лелееее благородно zавиждам...кажи как го иzлъга newsm78.
[/quote]
Ааааааааааа не казвам Naughty Joy Joy JoyМи прочетох постинга на 7of9,че отиват на разходка и реших и ние да се разходим,но с количка.Аз не съм я изкарвала на вън от февруари Crazyбеше хванала прах Mr. GreenРискувах,то пък взе,че му хареса на малкия.От време на врема само се обръщаше да провери дали съм още там Laughing и продължаваше с бррррррррр и лиги до колената.На вън установих,че са ми изпуснали гумите,но не се отказах и смело продължих Whistlingнадявам се,че нищо не съм повредила ooooh!
Лиске, утре и книжка ще кажеш, че си чела в парка.  Grinning
rotfImbo rotfImao rotfImboМоже и роман да напиша,"Как зимуват раците в Белгия" Joy Joy JoyАко чуете нещо за известна Бг писателка,която живее в Белгия,да знаете,че за мен става въпрос

# 19
 dohбраво на Йоана!
По този повод да попитам,Дарис продължава да не иска да седи Thinkingкато го сложа и се изпъва като струна.Трябва ли да се притеснявам?.Пълзи успешно,по точно се хвърля Grinningнабира се,набира и от веднъж скача и се хвърля напред.Умирам от смях като го видя.Не мога да си представя да го оставя на земята,той с тези отскоци направо ще си разбие главата ooooh!

# 20
Искам да ви питам тъй като Фатима иска да седи седнала в количката за да вижда по-добре -  "Мара-Подробната" , знаете ли от колко месеца може да се слага седнала ?
Аз си мисля , че щом детето е сигурно в силите си и стои седнало трябва така да го оставя и да наблюдавам като се измори да сваля облегалката .

# 21
Ми аз от скромния си опит с количката Laughing,днес го сложих полулегнал.

# 22
  • София/Овча купел 2
Искам да ви питам тъй като Фатима иска да седи седнала в количката за да вижда по-добре -  "Мара-Подробната" , знаете ли от колко месеца може да се слага седнала ?
Аз си мисля , че щом детето е сигурно в силите си и стои седнало трябва така да го оставя и да наблюдавам като се измори да сваля облегалката .

Мария седи седнала в количката от доста време.Ако може да седи стабилно,не виждам какъв какъв е проблема.
А моята кукла,седи,изправя се сама,иска да ходи,дори си обикаля кошарата сама,но още не може сама да седне.Тя не се и опитва де.Като я сложа легнала опищява света,изобщо не прави усилие да седне.Предполагам,че я мързи,свикнала е някой да я сложи седнала.

# 23
  • Варна
Здравейте!  Smile

Александър също не може да седи стабилно, а и така като гледам това упражнение не му е много по вкуса.  newsm78 Спомням си, че Светлин едва дочака 6-те си месеца, за да го сложа седнал. Набираше се постоянно и като гледам снимки, на възрастта на Александър вече е бил като струна. Но детето си показва. 90 % от времето навън е полулегнал.  1stroller Но пък постоянно въртя дръжката на количката, в зависимост от това дали слънцето му блести или не. Не търпи да го грее по лицето, а претенции за посоката няма ... все още.

niunia, имам една позната с детенце като твоята принцеска Мария. Такова свръхенергично дете за първи път видях.  kyllmg То не спря! Вършееше навсякъде! Нека те радва, теб и всички около вас.   love001

Приятни разходки на всички!

# 24
Честит 7-ми месец на Али на Виличка!Да е жива и здрава куклата и много да слушка и да папка Hug
За сядането - наш'то педи ни беше казала да я слагаме по малко и даже не беше навършила 6 месеца още.Но тя самата неиска легнала,друг е въпросът, че самостоялтелна не може да седи-клатушка се по малко.В количка неможем да я сложим пък камо ли легнала - в лятната издържа 10 минути.Така че мисля вече са достатъчно големи зверчетата и ако мама прецени може да се слагат да сядат.
А относно това че  не искат да сядат- sea woman, Лисана чела съм че някои от 8 месеца започват- ще има дойде кефа да се кротнат на д-то и вашите сладурковци Grinning.
Аааа за Мария на Нюня - отдааавна съм я признала за шампионка в бързите спортове Wink Heart Eyes
Усмихнат,слънчев ден на всички Hug
sea woman - поздрави моренцето от нас и плисни малко морска водичка да ни поопръска жадните за море душички Mr. GreenБЛАГОДАРЯ  bouquet

# 25
честито на празнуващите бебоци и техните мамоци днес  bouquet

ортопедите (или по-точно д-р Драганов Wink) орепоръчват след НАВЪРШЕНИ 6 месеца да се слага детето седнало, да се подпира на възглавка, ако на него не муе удобно, само ще си легне отново, така малко по-малко докато само заиска да стои седнало. Наш Ники от 5тия месец искаше седнал Crazy добре че мама е с яки нерви (доста поизпънати напоследък Rolling Eyes) та в този ред на дълги мисли, ако иска детенце слагайте си го седнали, ако не ще , не го насилвайте, то само си знае Peace да сте видяли някой ненаучил се да седи седнал hahaha
бръмбарче, незнам какво да те посъветвам, непознавам марката "отблизо"
7от9, не съм съгласна за триколките в БГ, нашата количка си е триколка и аз съм супер доволна от нея Peace много е маневрена, недруса много на бебо и е много стабилна, за разлика от лятната ни с 4ри колела. едва ли е само до колелата де, ама на всяко камъче имам чувството че ще се разпадне ooooh!

# 26
ДобрЮтро, дами. Grinning

Честит 7-ми месец на Али!  bouquet

Nellina, браво на детенце...и как готино тормоzи батко си на последната снимка...сладури големи са ви двамката. Да са живи и zдрави Hug.

niunia, твоя бебок е просто уникален, пу пу, все така да върви. Усещам как скоро ще zапочне да помага на мама да подреждате къщата Laughing.

Лисана, ще чакаме романа Mr. Green.

makaui daniela , след като и е интересно на госпожицата си я слагай спокойно седнала...според наш педьо след 6тия месец спокойно може да се слага детенце да седи, ако проявява желание. Само когато zаспи или се умори, спускаш облегалката на полулегнало, zа да не му става гръбчето като С.

Лисана, sea woman, и ние сме от отбора на неседящите, а и на непълzящите...иначе се сурка насам натам, върти се, но до там. Поне мен това не ме тревожи, явно е по мърzелива госпожицата...дето вика доктора Спок "Като му дойде времето нищо няма да може да го спре".  Mr. Green

# 27
  • София
какво мислите за количките Quinny?
Аз съм казвала, ама като е дошло дума пак ....  нашата е Quinny Speedi XS (триколка) - много здрава (ще отгледа още 2-3 деца ... поне хаха  Mr. Green ), лесно се управлява с една ръка ( с другата носиш детето като реве), удобна и широка за детето - заслужава си. Един недостатък - ако ползваш градски транспорт трябва да търсиш (!) такъв с врати за инвалиди, иначе трябва все някой да ти помага с вдигането над парапета на вратите. Но аз гледам да не се качвам по автобусите - трябва да се ходи пеша!  Sunglasses Иначе ние специално гледахме да е триколка, че улиците в квартала (както, впрочем, повечето в БГ) са си направо оф-роуд, та ни трябваше 'високо' проходима количка. И още едно предимство на големите (и помпащи се) гуми - не друсат толкова. На мен по ми харесват BUZZ, но вече ни дойде в повече. Пусни търсачката и ще видиш и други мнения във форума. Можеш да погледнеш дали на MAXI-COSI (те са съвместими с Quinny) ще ти допадне някой модел, по-евтини са и са на същото ниво (само че ние не намерихме като търсехме). На пазара бъка от колички, в крайна сметка ти си решаваш накрая какво да вземеш.
Лисана, makaui daniela, на нас ортопеда ни каза, че от 6 до 8 месеца бебето се учи да седи. Вики към 5-ти месец имаше голямо желание да седи и да гледа, та се видяхме принудени да я изправяме от тогава. Лисана, ако Дарис не проявава желание, не насилвай. Всичко с времето си. Слушай майчиния си инстинкт и детето си и всичко ще е ОК. М/у другото, поздравления за разходката вчера. И ние така! Явно малките са решили да ни пощадят. Hug
Момичета, към списъка с препоръки за безопасността на 7of9, бих добавила и повишено внимание със саксиите с цветя. Докато си стоях пред компютъра преди малко и Вики се добрала и закротила до саксията с цветето и беше поразхвърляла малко пръст наоколо. Цяло чудо е, че не беше яла!  Praynig Тежък период пак ни чака!  Simple Smile

# 28
Честито ни нова темичка. newsm10 smile3501 smile3501
               newsm59 nbirthday newsm59 и на мъничетата .

# 29
Здравейте, милички!

Благодаря ви за честитките  Hug

Една малка почерпка за вас по случай 7-мия месец на моята дъщеричка

Да ви е сладко!

Нелина, Нюня, браво на вашите госпожици! Много са активни малките сладурки!

Али седи ако я сложа, но ако сама трябва да седне не може  Whistling

Ох, у нас е лудница - свеки дойде, текат пригитивления за кръщенето и изобщо купона е пълен  Joy

Гушки на всички и весел ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт