Януарски устнички бърборят,бързо искат те да проговорят

• 12 764
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
casiopea, заведи детенцето на лекар. Това неможе да е от зъбите - може да отказва храна от време на време или да яде по-малко, но не и съвсем да откаже хранене.
Между другото точно отказ на твърда храна последван от отказ на мляко е показателен за възпалено гърло.
При зъби обикновенно бебетата отказват млякото, а с радост хапват всичко с лъжичка.

Възпалени венци от избиване на зъбки могат да станат причина за отслабване на имунитета и последвал фарингит. Може да ви се наложи да пиете АБ.

# 46
  • там където ме зове сърцето!!!
Честит мини рожден ден на Полина  , Александра , Ния, Дарис и Никола!Да са здрави ,умни и добрички малките душички!
sea woman, благодарско за морския полъх, ъъъм колко е освежаващо!Докато бях бременна често ходихме до Варна на разходка(ех, спомени) , а сега не смея да помъкна бебчо на такава разходка ....
Весел ден на всички!

# 47
Привет девойките,
Честит праzник на всички мини рожденничета  bouquet

е това е стегнах багажериите утре се прибираме да гушна мама bowuu...много ще ми липсва лафа с вас преz следващите 2 седмички, но ще компенсирам с биричка, шопска и кебапчета Mr. Green...Цунки на всички и мноооого положителни емоции Hug.

# 48
Честито на мини рожденниците днес!Да са здравички и послушни!

Да се отчетем и ние след консултацията-7600кг.(+450гр.)и 70 см. yes На тия жеги не вярвах че ще качи повече от 100-200гр. при положение че отказва обедното пюре и дохранвам с АМ.Хемоглобина ни е 113.Биха ни и противохепатитната в-на.Нови зъби нямаме засега.Не пълзи,но надига дупе в креватчето,седи добре.Тези дни ще купуваме кошарка,хем да ми е пред очите в хола,а и като започне да се изправя и да пада ще е по-безопасно нали са и меки стените.Иначе креватчето ни е в спалнята и когато се събуди не изтрайва много в него и я взимам в количката.
nenepygka нашия белег от БЦЖ се появи още преди няколко месеца,но с точност кога не помня.А очичките мия всяка сутрин(с тампон преварена вода) заедно с дупето,това ни е тоалета.Иначе през деня на няколко пъти пак минавам с тампона и по лицето,така за освежаване.
niunia голяма пъргавелка е Мария!Браво на силните крачета! Peace
sea woman много вода на снимките,много нещо,чак ми се намокри монитора.. Simple Smile Добре сте си вие,с вила до моренцето еех,и е супер за децата от малки да се каляват.
surfline хайде лек път и приятно изкарване в родината!

Наистина са голями горещини тия дни,сутрин в 9 като излизаме и вече е топло!Сега отивам да направя"полегнала е Тодора",че Дари вече отнесе плувката,ама да видим до кога.. Rolling Eyes

# 49
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, момичета и от мен!
Алекс и татито заспа и аз седнах малко да попиша!
Честита ни нова темичка и само хубавини да има писани в нея!

Честит мини рожден ден на Полина  , Александра , Ния, Дарис и Никола!

sea woman - и аз благодаря за морското настроение! Само да дойде другата година и сме към вашия край!

пеперудка, БОДЛИВАТА
- браво на малките принцески! Много добре растат! Ще видим и ние другата седмица какъв ние резултата в кила и см! За белега - при Алекс от доста време има нещо подобно на белег, но не е съвсем ясно изразен, та ще видим педито какво ще каже по въпроса.  По въпроса за миенето на очите, действам като БОДРИВАТА, но с вода направо от чешмата, защото иначе не ми дава, а така на мивката му е много кеф. След ставане от следобеден сън не мия очи, но за сметка на това след излизане обезателно минаваме през вода, че нали ми е много дружелюбен и на всички се радва, та после му се връща тъпкано и се скъсва от рев, ако не се измием.

Каси - дано не се окаже нищо сериозно. При Алекс, като му избиваха зъбите наистина не е отказвал абсолютно всичко. С лъжичка си ядеше, а цица отказваше от време на време.

Вили - айде утре да ви е слънчево на душата и сърцата, и да мине всичко по мед и масло, и после искаме снимки, и да разказваш!

surfline - лек и безавариен път към родна земя и много приятно да си изкарате! Ние сме тук и чакаме да разказваш как ти се е сторила родна България!

Мами, я кажете какъв ориз да купя на Алекс, че да му поразнообразя менюто?

Айде, че май се наспахме! Целувки на всички!

# 50
galita, благодаря за инфото и съжалявам, че те накарах да се повтяряш - не знаех, че тази тема е била дискутирана тук.

7of9, тръгвам по магазините още утре, да гледам, сравнявам и избирам - съгласна съм това е начина!

des29, Варна става все по-прекрасна! И ако знаеш само, колко много бебета се раждат напоследък, истински baby boom! Майките са като мравки в Морската градина, буквално навсякъде.Нали, sea woman? Simple Smile

пеперудка, аз на Емката и мия личицето сутрин с памуче с преварена вода(нали е дама, малко да я поглезя Simple Smile), а след разходка я плискам с чешмяна вода - уж против уроки. Не, че вярвам много на тези работи, но съм обещала на майка ми да го правя.

Обещавам тези дни да кача малко снимки, че да се представим и ние на вашето внимание! Simple Smile

# 51
Днес забравих да честитя на мини рождениците! А те са толкова много! Нека растат весели и безгрижни малките Полина  , Александра , Ния, Дарис и Никола!
Ох, като отворихте дума за Варна...моя роден град Simple Smile Родена съм там и съм живяла малко, после минаха най-хубавите ми студентски години там и да ме питаш защо се върнах в тоя Шумен. Имам толкова приятели в моркия град! Добре, че ни е на близо, че отскачаме от време на време, дори само за една дневна разходка Wink
А това, че има много бебета във Варна е вярно. Същото е и в Шумен. Направо не можем да се разминем с количките. Което разбира се е страхотно!  Heart Eyes
surfline лек път и само весели емоции!
casiopea дано наистина не е нищо сериозно!
БОДЛИВАТА тази меката кошарка наистина е много удобна на този етап. Изправя се, пада, става, лази и няма къде да се удари. В леглото за спане се застоява малко, пък и чуква тук там главата в таблите.
Лека нощ от мен!

# 52
Момичета, аз пак да се отчета по нощите Mr. Green
Честит рожден ден на малките палавници, дето ще стопят на бързо излишните кг на мамите си Heart Eyes
За миенето с вода, аз мия Алекс на чешмата, много му харесва, мия го сутрин и когато яде някаква храна (различна от кърма имам предвид Mr. Green)
А белега от БЦЖ-то ни се появи още в края на 1-ия месец и е доста ясен
Желая ви весел уикенд, че мен събота и неделя ме хваща липсата от форума Heart Eyes

# 53
7от9, всичко което казваш е така, съгласна съм с теб Peace просто не бях съгласна, че триколките не стават за нашите пътища, но както и да е, всеки си е прав за себеси. Бръмбарче, наисти е добра идея да си ги пробваш по магазините Hug
а кърмата, тя сама си спря Rolling Eyes от около 48 часа не съм кърмила, но нито са напрегнати, нито ме болят, нито ме притесняват. просто си спря без хапчета, без нищо newsm78 в интерес на истината за втори месец ми идва, но откакто ми дойде цикъла миналия месец, кърмата доста намаля. още оттогава и малко по-малко намаляваше докато съвсем не спя, поне така си мисля. не съм цедила, за да не стимулирам, но честно казано незнам как да процедирам ако се напрегна Sick ще попрочета за всеки случай Peace
нашия белег от БЦЖто си излезе още на първия месец, като пъпка беше, понаду се и после си спадна и си остана белегче. педи каза, че е супер Mr. Green
очички мием след всяко спане вкъщи, на мивката под течащата вода, голям кеф е Crazy

# 54
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте майчета със сладки бебчета!
За миенето на лицето- мия Калоян на чешмата ,сутрин като се събуди ,след хранене и след разходка.
lika,миналата седмица за първи път майка му направи домашно пюре от ориз и беше сложила от белия -та и аз сега така му го правя.
surfline,лек  и безпроблемен път и от мен!
Белега от БЦЖ-то - при Калоян много добре  се вижда. При Зорито изобщо не си личеше,въпреки,че аз видях като и го правиха в родилното .Правиха и манту и всъщност си имаше имунитет ,просто трябваше да са сигурни.
Да питам -вашите бебоци инатят ли се(т.е. проявяват ли характер Joy).Калоян от няколко дни като иска нещо и не го получи (или е взел нещо непозволено и му го взема от ръчичките),започва да реве(по-точно да пищи) ,изпъва се като струна и става червен като раче .За сега успявам да го залъжа и умиря ,но за после.....
Весел ден от нас!!

# 55
Честит мини рожден ден на празнуващите бебчета !  bouquet
Зайчето , щом нямаш вече кърма легни по гръб и с вдигната лява ръка  (така че да застане плътно над главата ти) опипаш с дясната ръка добре гърдата за евентуални топченца .Повтори го по същият начин и с другата гърда като смениш позицията .
Не се изстискват гърдите ако не се пълнят , но ако все пак има напрежение се изстисква колкото за облекчение .
Доколкото зная от лелите ми те са си правили много стегната превръзка на гърдите , но аз и без такива превръзки пак си спрях кърмата без проблеми след първото кърмене .
По въпроса за миенето ние го правиме от и на чешмата с не много топла вода .
Тук не правят БЦЖ или поне аз така зная защото никакви белези нямат децата ми и до сега ваксините дето са им правени са все на крачето .
По междо другото и аз нямам такъв белег .
Вивка , и ние се инатиме и се тръшкаме , но сестра и не се интересува изобщо от това и пак и прибира всичките играчки .

# 56
  • София/Овча купел 2
Здравейте и от нас.
Това дете направо ми скрива шапката.От вчера сяда сама по някакъв начин не съм видяла още как,но май се държи някъде,и все става.Снощи я сложих да спи и седнах пред компютъра.По едно време се умълча и аз реших че се унася.Като се обръщам тя станала права и крачи към края на леглото,устремена към едно висящо боди Joy.Паднах от смях rotfImao.И вече се опитва да лази,само си вири дупето и се хвърля напред.Просто нямам думи.

За БЦЖ белега-нашият е готов от 2 месеца.Появи се сигурно на 2я месец,стана като пъпчица,уголеми се,спука се и сега е една червена точка.
VIVKA,Мария проявява страшен характер.Не ми се мисли като порасне какво ще е.Обикновено скандалства  smile3512 за ключовете ми,не мога да си отключа от нея.Мани,не ми се говори.Все гледам да ги скрия като излизаме.

# 57
Зайчето , щом нямаш вече кърма легни по гръб и с вдигната лява ръка  (така че да застане плътно над главата ти) опипаш с дясната ръка добре гърдата за евентуални топченца .Повтори го по същият начин и с другата гърда като смениш позицията .
Не се изстискват гърдите ако не се пълнят , но ако все пак има напрежение се изстисква колкото за облекчение .
Доколкото зная от лелите ми те са си правили много стегната превръзка на гърдите , но аз и без такива превръзки пак си спрях кърмата без проблеми след първото кърмене .

zaicheto в никакъв случай не си прави такива експерименти(разумна си знам),за да не ти се налага вярно да се опипваш после за бучки,топчета и други кръгообразни..! Naughty Аз не съм пила никакви хапчета за спиране.От време на време е нормално да ти сълзят гърдите,както и при стискане на има капчици(дори година след последното кърмене) и това е нормално.Ако нещо те притеснява все пак отиди на мамолог.

Да питам -вашите бебоци инатят ли се(т.е. проявяват ли характер Joy).

Какво да кажа,Дари ми е такава кротушка! Flutter Много рядко се случва да и взема нещо от ръцете примерно и да пищи или зареве.Абе едно скучно бебе си имам аз-седи,гледа,спи или си играе сама... Mr. Green

# 58
  • София/Овча купел 2

Какво да кажа,Дари ми е такава кротушка! Flutter Много рядко се случва да и взема нещо от ръцете примерно и да пищи или зареве.Абе едно скучно бебе си имам аз-седи,гледа,спи или си играе сама... Mr. Green
И аз съм била такова бебе,а какво ми се падна smile3555.

# 59
Много ясно съм го написала , не карам никой да прави каквото и да било просто предавам думите на хора с опит с по 3-4 деца - двете ми лели , и с по 8 внучета

Общи условия

Активация на акаунт