Любители на Котки - Тема 145

• 32 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, много хубави котета показвате. Чета ви понякога и много се радвам на котетата, които показвате.
Имам нужда от вашата помощ, като по-запознати. Имаме полудомашно коте. Миналата година майка му го беше изоставила на тавана на гаража ни. Отгледахме го. Съседът ни го видя и каза, че е мъжко. Но се оказа, че имаме котарачка и сега имаме още две малки котенца. Simple Smile За съжаление, няма да може да задържим и малките.
Може ли да ми кажете къде мога да пусна обява за малките сладури, така че да съм сигурна, че действително, тези, които искат да ги вземат ще ги гледат?
Не искам да ги давам, но с три котета няма да се справим (:
Пуснете обява в сайтовете за безплатни обяви/не зная дали може да ги пиша/,също и във фейсбук.После обаче веднага трябва да я кастрирате.Преди 5 години така взехме второто коте,от сайт,страшен сладур и много умна гадинка.Ако искаш пиши ЛС

# 481
чета за вет. на първа страница , но ми се струва че са доста стари мнения.
Моля, ако има тук някой с по пресни впечатления да ми прати на лс
Че моя нещо ..

За тази клиника на Лагера на ул. Хризантема кавет се казва , има ли мнения ?

# 482
pinko, не зная коя е клиниката на ул.Хризантема, но ако там близо живееш, моите препоръки биха били БестВет на Нишава и Добро Хрумване в Борово.

# 483
# 484
Мерси , не в центъра съм. Просто търся нов вет !
Моя по няколко показателя, вече ме нерви. Не иска да кастрира момчето, малко се е разлигавил рязко дигна цените.

# 485
С котака имах проблем преди време, изхождаше с кръв.. Къде ли не го водих, кво ли не правих - нищо. Докато не го заведох в БестВет, предположиха, без предлагане на скъпи процедури, че може би яде пликчета. Найлонови. Изписаха антибиотик и тн, а аз почнах да го дебна. Ми верно, наркоманската ми котка се оказа, че дебне всяко найлонче и го яде, та оттогава проблеми с това - нямаме.  Навсякъде другаде обаче веднага искаха да ми вземат парите с приспиване на животното, скенери, пък ендоскопии. Само БестВет подходиха окей и затова сега при тях си ходя. А и док. Димов е легенда. Все пак и преподава на бъдещите ветеринарни в Лесото.

# 486
Пинко, и преди съм ги хвалила, тук водя и е кастриран Ади. Не знам Редута обаче дали ти е удобно. Кастрира доктор Панайотов, при травми съм го водила при доцент Златева, а за профилактични прегледи съм най-доволна от Рафаилов, много внимание отделя и не претупва Simple Smile
http://www.svetigeorgibg.com/index.php?p=team

# 487
Пинко, и преди съм ги хвалила, тук водя и е кастриран Ади. Не знам Редута обаче дали ти е удобно. Кастрира доктор Панайотов, при травми съм го водила при доцент Златева, а за профилактични прегледи съм най-доволна от Рафаилов, много внимание отделя и не претупва Simple Smile
http://www.svetigeorgibg.com/index.php?p=team

Направи ми впечатление следния:

Цитат
д-р Георги Маринов
Георги е роден на 26.11.1992 г. Завършва 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" през 2011 г. От 2011 г. до 2016 г. е стажант в клиниката, като през 2017 г. се дипломира с отличие. През същата година след спечелен конкурс постъпва на работа като преподавател в катедра "Хирургия, рентгенология, акушерство и гинекология" към Лесотехническия университет. Интересите му са свързани с хирургия, анестезиология и спешна медицина.

Тоз човек не е завършил вет мефицина и е станал хирург от стажант ли?? Hushed

# 488
Нямам представа за него, веднъж е рязал ноктите и е обезпаразитявал Ади. Ведър е и обяснява добре, други впечатления нямам. Много добре ме подготови какво да очаквам и как да реагирам като вземехме Ади след кастрацията. Със сигурност е завършил ветеринарна медицина, просто са го изпуснали в описанието.
Допълвам се, ето ти линк от сайта на Лесото:

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 16:24 от noragami

# 489
  • София
Здравейте, много хубави котета показвате. Чета ви понякога и много се радвам на котетата, които показвате.
Имам нужда от вашата помощ, като по-запознати. Имаме полудомашно коте. Миналата година майка му го беше изоставила на тавана на гаража ни. Отгледахме го. Съседът ни го видя и каза, че е мъжко. Но се оказа, че имаме котарачка и сега имаме още две малки котенца. Simple Smile За съжаление, няма да може да задържим и малките.
Може ли да ми кажете къде мога да пусна обява за малките сладури, така че да съм сигурна, че действително, тези, които искат да ги вземат ще ги гледат?
Не искам да ги давам, но с три котета няма да се справим (:
Има Фейсбук групи (в първи пост има линкове към някои от тях), където може да се пусне обява, но се подгответе и за много нападки, че сте допуснали да се родят котенца. Добре е котката да се кастрира, за да няма следваща бременност. А колкото до осиновителите, много е сложно. Може да попаднат на прекрасни хора, може на такива, които след 1-2 години ще се отърват от котето, а най-страшното е, че има изроди, които ги взимат за храна на змии. И тъй като хората научиха са съществуването им, наемат някой, много често семейство с пораснало дете, за да им набавя котета. Не знам как могат да се познаят. Sad Но задължително им поискайте координати в социалните мрежи, за да видите как се държат и какви снимки показват и вижте дома, в който ще живее котето, а не просто да го изпратите. Организациите имат и примерни договори за осиновяване, но лично аз не знам каква стойност имат. Дори и да се разбере, че нещо се е случило с котето, този договор какво може да постигне? И непременно кажете, че ако се налага, да не пускат котето на улицата, а да ви го върнат.

И само да вметна, че и аз мислех да имам само една котка, пък така стана, че гледам 4. Simple Smile Не е много лесно от финансова гледна точка, но пък е весело. Simple Smile

# 490
  • Бургас
Ние сме с четири пухкавелки и двама кавалера, вече достатъчно с малките котета. В понеделник две от хубавиците ми са със записан час за кастрация

# 491
  • София
Моето приятелче Сиви

С нов нюанс в окраската- розово- червен- омазан е целия- глава, гушка, лапки, гръбче, опашка... огледах го много щателно (пипах го, мирисах го)- така и не разбрах това лютеница ли е или боя...

# 492

Добро утро Hug

# 493
Невинният поглед, като го гледа така човек не би предположил колко пакости прави. 😂

# 494
  • Варна
Аз като една безотговорна котешка майка оставих Късметка с празна купа от вчера. Храната и свършила, а аз вчера след градински работи като легнах към 17 ч. се събудих с една пауза тази сутрин в 8 ч. Голям сън, а купата все празна. Сега чакам да мине коридора за възрастни, че да купя храна на котето.
Мисля си, добре че не е мече, щеше да изяде мен.
Сега бонзая пасе, да ме наказва, ама скоро излитам за храната Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 май 2020, 12:30 от Мира Иванова

Общи условия

Активация на акаунт