КГБ = Клуб на Готините Баби - 201.

• 59 261
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
От вчера съм готвачка.😁
И то все едни такива ястия,които свършват на момента😁
Пържих тиквички 4 кг,пресни картофи,зеле с домати, омлети,а днес завърших с пици.
Няма да казвам колко броя тави са пиците😉😎
Да има да хапнем,да пратя на децата,че и за утре да остане😁
От три денЯ кОпам едно празно място.Празно,ама пълно с треви.
Каним се да го затревим,но има много камъни и може да счупят косачката.Та незнам.
Че и за домати не става😁😁

Ехее,то станало време за следобедно кафе.
Отивам да си правя.

Лек и спокоен остатък от деня за
всички ни!

Една току що направена снимчица .

# 316
  • София
Гъбка, айде и аз на кафето. Слънчице огря и съм на балкона. Май ще се разминем с дъжда. Витоша се изчисти. На обед отидох с децата, че Д. беше на конче /над Драгалевци/. Мислех, че всеки момент ще завали. Засега се размина.

# 317
  • София
Привет, красавици!
След обяда мислех да се поразходя около блока, но ме домързя и полегнах, та и поспах.
Сега пия чайче.

Момичета, онзи ден на срещата дадох идея за еднодневна разходка до Панагюрище. Идеята се прие ентусиазирано. Днес говорих с ГРЕТИ, обадих се и до автогарата, та уточних разписанието. Автобусите тръгват от автогара Юг. Най-ранния автобус тръгва в 9.00, а последния за София е в 16.00. Пътят е 2 часа. Отиване и връщане - 24.00 лв. Няма пенсионерски билети. Имаме за разходка и разглеждане 5 часа. Мислите ли, че ще можем да се организираме? Какво ще кажете за края на седмицата - 12.юни.? Прогнозата за 12 е добра - дават слънчево време.Идеята ми за тази дата идва от това, че след 13 не знам дали пак няма да затегнат мерките.

Мислете и кажете. Вероятно ще трябва да вземем билетите поне ден по-рано. Ангажирам се със закупуването, защото живея почти до автогарата.
Време за мислене - днес, утре и вдругиден.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 18:43 от Flo 51

# 318
За мотивация, има какво да се види в нашия малък, но  жив градец!  Ще видите история и съвремие. С удоволствие ще бъда ваш екскурзовод. Заповядайте!
Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 22:06 от K.A.G.

# 319
Умирам за идеята ти, Фло! Нямаш равна. Ама нещо ме тегли да бъдем малко по-предпазливи. Затворено пространство е това, автобус, дето се вика - аз може да съм глътнала някой вирус на път за автогарата. И да го посея славно около мен - като се разкудкудякам възторжено по някакъв повод.  
Но ако решите - аз съм за.
Грети, ти пък си душа златна!

# 320
  • София
Привет, привет!
От сутринта бях на тръстиката, вече съм си у дома.
ГРЕТИ, показала си ни красоти от твоя град. Благодаря, но ще си останем май за сега само с картинките.
ЗДРАВЧЕ, много си права. Вчера говорих със Светълчо. И тя се притеснява от короната и именно от пътуването. Отказва се. Много мисля и аз от вчера. Не е ли по-разумно да отложим за сега екскурзията. Да не стане беля.
Заболелите не са много, но тенденцията не ми харесва.

# 321
  • София
За Панагюрище - няма да присъствам, ако е сега.
Не, не съм панирана на тема корона - все от нещо ще се мре.
А и всеки ден се качвам на гр. транспорт/без метро/, не се знае кой какви вируси носи.
Прчината е домакинска - започвам подготовка за скъпи гости. А пък ако пак приземят самолетите поне ще съм поразчистила натуриите. За сега планирам сутрин, по хладно да чистя, после почивка и следобяд - излизане навън. Ама си ме мързииииии.
Габката,  аз ако наготвя толкова неща рязко ще ми се отяде после и храна да не видя.
Там видях интересната градинка в Кубрат, хареса ми.
Ставам, че времето за почивка свърши.

# 322
  • София
Ами мен не ме е страх,но трябваше за тази седмица да правя акробатики та да мога да дойда до Панагюрище.
 Как решите,по добре е да се отложи.Дано се осъществи.
Целувам ви. Чао-корона чао.Laughing

# 323
  • Варна
Привет-мривет, девойки!  Hands Wave
Радвам се за срещата ви и си представям, как на някоя се появявам изненадващо и АЗ!  Nerd
От вчера съм много работна!!!
Сега малко отдих, хем да се самопохваля, и хем да ви нагледам!  Smiley
Та вчера измих на двете спални прозорците, "Изаура" изпра, а ДС закачи пердетата, два килима и три-четири пътеки чакат да ги изперем, но днес сутринта времето ми се видя без слънце и прането остана за утре. То пък времето се оправи, ама ДС си "би камшика" и отида на ежеседмична-понеделнична среща с бивши колеги, а аз без него не се захващам с такава "отговорна работа"!
Днес е ред на хола и дневната, "Изаура" пере вече второ пране, та свят и се вие- калъфи на матраци, шалтета, олекотени завивки, одеала......... всичко чака, но ми свършиха въжетата, та ще я карам яваш-яваш, по две перални на ден!

Стига хвалене, отивам "да търкам, без да мъркам", че до края на деня трябва да приключа, не ми се гледа къщата ми да е с копитата нагоре!  Misc Bomb
/Не можах да намеря копита, за това слагам БОМБА-паднала!/

Хубав ден, милички!
Kiss

# 324
Ами, когато решите. Аз съм тук и ще ви посрещна, когато и да е. 
В нашия  град имаше само 1 случай на  корона преди 2 месеца. После се появи слух, че човекът  не е бил с този вирус  и  щял да съди болницата.  Каква е истината, не знам.
Това го казвам , за да ви успокоя, че тук е много по-безопасно, отколкото в София. Най-вече разбирам, че ви притеснява транспортът.
Мен ме притеснява това, че времето за престоя е малко. Сигурна съм, че преди  имаше по-късни автобуси за връщане в София, но явно  графикът е променен. Има вариант автобус до Пазарджик и влак до София.
Пак казвам, че винаги сте добре дошли!

# 325
  • София
КАГ, то като мине корона-данданията и се нормализират нещата може и повече автобуси да пуснат. Аз гледах скоро за Севлиево - и там са намалени от мин. година.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 19:15 от Aisha

# 326
Привет,момичета! Натръстичих се цял ден днес ,скокнахме с Цвети до Технополис за хладилник,изпразнувахме РД и сега сядам да ви видя и да си погледам филми,че утре пак съм сутрин рано.
                        За екскурзията - не ме е страх от вируса,но .....за един ден отиване и връщане май много ми идва.Поне с една нощувка да е ,но това е мое мнение.
                        Айша,ползва ли препарата и доволна ли си? С него между другото можеш да миеш не само посуда.
                        Да ви кажа за миенето на прозорци - Цвети си е купила от ония двойните гъби с магнит и....скептично гледах на това изобретение,но като видях резултата ахнах.Миеш прозореца само от вътре и се измива идеално и от вън.Не вярвах,ама като видях ще купувам и аз.Гъбите ги има в два варианта - за стъклопакет и за единично стъкло.Тя е купила за стъклопакет,а бонус е получила за единичното стъкло.Ние имаме неотваряеми прозорци,които трудно се миеха и аз не им давах ,че ме беше страх.Миех проблемните прозорци аз,а сега лесно и бързо измито перфектно.
                       И друго щях да пиша....ама какво?!?!?!

# 327
  • София
ДИДИА, заинтригува ме с написаното. И аз гледах рекламата с недоверие, а имам прозорци, които са много труднодостъпни и направо ме е страх да ги мия. Казвай от къде се купува тази чудесия. Веднага ще си я взема.
А на теб, като рекламен агент да вземат и да ти подарят една такава чистачка. Кажи им, че го предлагам. Simple Smile

Момичета, като слушах новините ( що ли ги слушах?), очаквам пак да стегнат дисциплината. Е, Господ отчита и добрите намерения. За евентуално преспиване няма да е лошо, но ГРЕТИ ми каза някакви цени за една нощувка от порядъка на 80 лв. и това охлади мераците ми.
Хайде ще го мислим като му дойде времето. Явно няма да е в близките дни. Съжалявам! Важното е, че желание има, а и ГРЕТИ ще ни посрещне с отворени обятия. Simple Smile

Лека и спокойна нощ. Гушкам ви. Hug И по една въздушна целувка. Kissing Heart

# 328
  • София
Какви са тези двойни гъби за прозорци?
Може ли линк, моля?
Те за у нас сигурно няма да станат, че сме още със стара дограма.
Нарочно е, за да се проветряваме зимата. Нали Пл. пуши в стаята, а и доста съседи мухлясаха с ПВЦ и ал. дограми и стъклопакети. Моите прозорци са лесни - пред всеки има неусвоен балкон и миенето не е страшно, въпреки етажа. Но защо да не видя и нови технологии.
Дидиа, препарата не се справи със тавите от 1952 г. Киснах ги, търках - не става. Тия дни ще го пробвам на радиаторите. Междувременно купих 1  нов незалепващ тиган от Пепко. Доволна съм от него, радвах му се до вчера. Снощи Скъпия си готви боб, ползва го за запръжката. Ами омърмори ми вечерта - не ставал, вкуса бил различен, защо съм изхвърлила стария. ... Съсипала съм му бобеца.
Преди малко разглежда брошурата на Кауфланд и видя тава, с размерите на нашата. Изрично ми я показа - да не смея да заменя сегашната с нея. Хммммм, ще я видим тази  работа. Свекър със свекър такъв!

# 329
Ето такава е магнитната гъба на Цвети за прозорци,но докато я търсех установих,че има много видове и може би не всички са ефикасни.Цвети каза,че я купила за 60 лв,а аз виждам много ефтини и може би те да не са толкова добри.На Цвети е такава като на снимката,но не знам от кой сайт я е купила.Утре ще питам.
Скрит текст:
                        Айша,изненадана съм за препарата.При силно загорели съдове и от вън и от вътре обикновено с накисване и мека тел се измиват за минути и то без много търкане.Днес ММ почисти една касерола,която аз забравих и буквално изгорих на котлона.Беше черна изгоряла и я изхвърлих в коша за боклук ММ я видял и след половин час ми я показа - блестяща и изобщо не и личи ,че боба,който уж притоплях в нея беше на въглен и при опита ми да го остържа нищо не се получи и за това я изхвърлих.

Общи условия

Активация на акаунт