КГБ = Клуб на Готините Баби - 201.

• 59 263
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • Кубрат/ Пишурка
Ееее, Най-после влязох! Не ще да е от Мамата! Щом вие влизате без проблем!
Още веднъж благодаря на Мариянка за съдействието! Много исках да ви покажа този двор! Много е претрупано, но са различни идеи за градини. Някой може да си хареса я кладенчето, я огнището, я нещо друго.

# 331
  • София
Привет, момичета красиви! Къде се изпокрихте?
ЯНЕ, разгледах идеите. Защо да не си освежи човек градинката? ММ отдавна се заглежда по декоративните кладенчета. До сега нищо не е направил, но от известно време започна да се заглежда по "истинските" кладенци. Ако чуете, че жена и мъж са се били насред двора в едно брезнишко село, да знаете, че сме ние. Не съм против кладенеца, а съм против той да копае. В това е драмата. Ще видим как ще се справя. Нали има приказка, че това дето жената го иска и Господ го иска. Значи ще се справя! Репортаж после Wink
ДИДИА, не се отказвам от чудесията. Казвай от къде да я поръчвам.
АЙША, ще пробваш и Зебрата, да видим дали тя ще се справи.
ТАНИТА, браво на ДС и на теб. Аз кога ли ще подхващам? И в момента препръсква, и е намусено, и даже прегърмява...
До обяд бях на работа. Тази седмица добре потръстичих. Обядвахме, изгледах една руска комедия. Сега мисля малко да се опъна на диванчето. Каквото е мрачно, може и да поспя.
Хайде до после.Kiss

# 332
  • София
Тук съм, но Мамата нещо не ме пуска. Нали Янка скоро се оплаква - и при мене днес е същото. Върти, проверява и мисли. А аз и антивирусна нямам, че да пречи. Ще видим тая работа. Нищо интересно иначе - карам си по плана, излизам на разходки.
Фло, нали има разни хора, копаещи кладенци - наемете някого. То стига да има вода под вас, да не платите напразно. Иначе при бойна схватка бих заложила на тебе.
Ходих до Лозенец на фризьор. Нищо особенно, само ми намали косата. Тия дни трябва да я намажа с оцветителя и ще съм неотразима.

# 333
Явно се отказахте да дойдете по нашия край, но аз да ви кажа, че има и по-евтини, но прилични хотели и къщи за гости. Този, който е 65 -80  лв. е от по-висока категория и е със спа екстри.

# 334
  • София
ГРЕТИ, Hug Ще чакаме по-добри времена. Силно се надявам, че няма да е все така. Пък и времето уж щеше да се подобрява. В такова време изобщо не е за разходки.
АЙША, при нас "познавачи" казват, че водата е на 2 - 2.5 м. Ама дали да им вярвам? Гаджето ме навива сега да не ходя на сеЙо, че пак застудя. Дали пък не иска да предприеме разни действия, а аз бих му пречила??? Казва, че отива да си прибере такъмите и материалите от ремонта на ВИК. Ще видим какво ще реша. Разсмя ме, че залагаш на мен, ако има схватка. Laughing
ЯНЕ, да не си разсърдила с нещо мамата, та затова да не те пуска? Simple Smile Виж, че и АЙША е имала проблем.
Хайде, лека нощ и приятни сънища. Гушкам ви. Hug

# 335
Клас - стани!
Клас - мирно!
Рапортува пишман-даскал баба Здравка.
Ох леле мале. То било трудно бе!

# 336
  • София
Рапорт почни!
ЗДРАВЧЕ, никак не е лесна тая, учителската работа. Ти с Йо Йо ли се занимаваш? Впрочем, до 9 клас мислех, че това ще е моята професия. Възхищавам се на бабите в групата, които имат търпение и работят с внучетата си. Flowers Hibiscus
Ей, на това време не му омръзна да се мръщи и да "реве". От снощи я мисля БОРЯНА. Във ФБ показаха страховит репортаж от техния регион - направо си беше потоп. Материални щети със сигурност ще има, реколтата ще се похаби, дано поне хора не пострадат. Жалко за положения труд. Много жалко! Отиде им прехраната на хората Disappointed Relieved
Гледах и при КРЕМЧЕТО каква градушка е паднала. Ледени парчета, колкото орехи. Побърка се това време! И то като хората...
Хубаво правя, че не гледам телевизия. Днес обаче дочух, че силният пол започва осезателно да страда от депресия, а това никак не е добре. Някои мъже са по-склонни да решават проблемите, посягайки на живота си. Лоша работа.
Вчера от кабинета до входа на метрото ( около 200 м.) срещнах една жена, а после и един мъж, вървят и си говорят сами...Оставям коментара на вас...
Е, рапортът ми излезе в тъмни краски, но и той е в унисон с времето. Навън пак заваля. Отивам да си измия терасата, а после ще поспя. Така времето върви по-бързо.

# 337

Снимали хората при нас какво беше, не е много при мен, сякаш ме е заобиколило, на 20-30 см едно дупнато,По доматите ,бяха полегнали едните, после ги изправих , стъблата чукнати повече.Но  е далеч от другаде. При нас баирът на Гривица пази от градушка а  и има някъде наблизо да я разбиват.При нас и в съседство бяха големи стъклени оранжерии някога именно че рядко пада град.Сега няма джан - джун от тях ,продадоха ги няколко пъти ,първия си изби парите само от мазута .
Но съседни села ги потопи снощи или онази вечер беше.Тук преваля само.
Но днес разбрах когато спря интернета и после пълзеше ,че не се отваря и скролва, че е паднало до нас ,на стотина метра в съседка, неподвижна доста, с една проходилка до банята ходи само, навън не е излизала от година - две и повече може би. Запалило дървата зад къщата и изгорило уреди  и килим при нея ,та викала и късмет съседка да отвори прозорец да види колко вали ,телефон звъняла на дето я гледа жената наблизо, дошли , изгасили, днес се заговорих , аз не съм общителна толкова.Антена на СОТ примлякла но дали  е вярно това  и има ли антена не знам.Паднало там, то гръмна яко до нас.
И аз мисли Креми че и другаде имаше , ама природа.
Мързи ме...пипна ,пипна па спра...

# 338
  • София
Лелееее, БОРЯНЧИЦЕ, добре че се обади. Много те мисля от снощи.Hug Горката ти съседка. Добре, че са й помогнали.
Дано и КРЕМЧЕТО се обади. И ГЪБКАТА. И АЛФЕЯ. И ТАНУ. Какво ли стана с градинката на ТАНИТКА и ДС? Градинките на ЛУСИ дали ги отмина градушката? Дано и КЛЕЧИЦАТА се обади. И ПИПИЛОТА я мисля, че и по нашия край е имало град. Каква ли е ситуацията при ХУЛИ? При ШПУНЦИ???
Ей, момичета, мъцнете само с няколко думи. Стискам палци да не се унищожи реколтата, че жалко за труда ви!

# 339
  • София
При нас градушка няма. Ама нямам и градина.
Друга беля имаще- Наводнихме се  та и съседа под нас. С това се занимавах. Добре че е било рано сутринта и синътси е бил вкъщи.

# 340
При нас само дэжд за сега.
Каквото-такова.
Миналата година го играхме този филм.
Гърмят по облаците,но то нож с две остриета.
От тук ги гоним,от там и накрая се изсипе някъде .
Да пази някой от горе!

Много ме е страх от гръмотевици.
А как гърмя сутринтаа.
Добре,че поне не се вижда,както през ноща.

Шпунци, неприятно с наводнението.
Дано е по-малко.

Борянчице 😍, по-яваш я карай!

Фло, имай вяра на либето.
Като отидеш на село и току виж кладенецът е готов 😉😊

Айша, наистина с цвят си много готина дама !😍

Ставам да правя салатка на ММ,че и на мен.За вечеря -омлет за него,а на очи яйца де ,за мен.

# 341
Heart ExlHeart ExlHeart ExlДобър вечер сладурки!
Да се обадя с няколко думи. Виждам ,че Фло ни мисли.
При нас за сега има само дъжд и дано да е само това.
През нощта беше гръмотевици и трескавици ,дъжд и чудо ,но днес се разгря по обяд.
бяхме на едното село в родопите ,после на другото село ,а сега в града. Посрещнахме си зетко,минала вечер бяхме у тях , снощи бяха у нас.
Днес цял ден бях из града. Ходих на гарата, за да посрещна едно наше близко дете ,което вече е на 20 години, студентка в Софийски университет ,молекулярна микрбиология учи. Това дете  беше на 5 години като я взеха социалните в дом и после са я взели приемно семейство и те са я отгледали. Попаднала е при много свестни хора.
Родната майка ,която е наша първа братовчедка е с психически отклонения и не е способна да я гледа. Преди няколко дни  я открихме във ФБ,сина се обади и се видяха. Поканихме я да дойде да се запознае с близките и да знае ,че не е сама в живота. Дойдоха и други близки ,  цял ден  бяхме заедно ,много неща й разказахме ,че тя имаше много въпросителни. Изпратихме я на влака и сега ми писа ,че е много щастлива,че се е запознала с братовчеди. Много хубаво ,умно и възпитано дете. Пълна отличничка ,математическата гимназия завършила и два езика знае. Израстнала е в много хубава среда и била заобиколена с много любов. Родната й майка не я видя ,че в момента пак е в криза и не е в състояние за срещи. А и ние не искаме да й обърква живота. По добре да няма  контакти с дъщерята ,че ще ходи да я търси ,да й досажда като откачи. Бяхме направили албумче със снимки с баба й и дядо й , с майка й , а бащата не го знаем кой ,че и майка й не знае от кого е.
Та такива емоции имахме днес.
Това е за сега милички ,спирам ,че ми се спи. Тази нощ нещо не спах от тези гръмоевици.
Лека и спокойна нощ !
Прегръдки за всички ви !:heart_exl:

# 342
Люси ,трогателно е , след толкова години...добре сте я открили.Корените са важни за човека.

# 343
  • Варна

Фло, благодаря, че мислиш за мен и ДС! Понеже прегръдки и целувки са забранени, затова ти подарявам само усмивка!  Heart Eyes
Градинката на ДС, за която той полага ОГРОМНИ грежи, за сега върви добре, полива, вързва, опнал е мрежите против градушка, нека се раззелени още малко, ще снимам и ще ви я покажа.

Вчера с ДС си харесахме слънчевият ден и рано-рано изпрахме той два килима, аз пътеките в коридора и разни дреболии пред банята, пред печката, по терасите.....
Тъкмо ги простряхме на двора и като плисна дъжд, ДС "хукна" от третия етаж да ги спасява, докато слезе той дъжда спря, до вечерта изсъхнаха и днес са си вече по местата!
Утре ще сготвя- още не знам какво, после ще лежа, ще гледам сериали, ще реша най-голямата кръстословица и т.н., и т.н.....

Днес имахме заседание в Пенсионерскиа клуб и се взе решение сбирките ни да започнат от 1.09., доста е далеко, ама срещу колективната дума и Корона вирус- не се рита!!!
Въпреки това, някои дати ще ги отбележим, но без големи събирания и "на дистанция"!
На 18.06. по случай рождението на Г.Димитров, ще положим цветя на Паметника-лодка в квартала ни, от където  Г.Димитров, В.Коларов и Хр.Кабакчиев нелегално отплават за Съветския съюз за да присъстват на конгрес на Коминтерна през 1920 г.

https://morskivestnik.com/compass/news/2010/082010/images/1_karantin_31082010.JPG

А на 19.06. стават 6 години от наводнението през 2014 г, ще поднесем цветя на Паметника на доброволеца.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRNkUyHeI … KXbB&usqp=CAU

Това е при мен.
Лека нощ, девойки!
Nerd

# 344
  • Вила Великула
Ето ме и мен. При нас нямаше градушка, но така трещя и светка, че имах чувството, че земята се тресе. Като гледам, лято няма да има, а ние сме планирали покрай облагородяването на двора да слагаме голям басейн.
Иначе цяла седмица се занимавам с неволи покрай баща ми. Наду му се крака и го приеха в болница със запушен кръвоносен съд. И това е от неговия инат и мързел. Повтарям аз постоянно, че трябва да се движи, но той минава 5 метра и това е. Сяда на пейката и бил се разходил. Заплаших го, че ще му купя крачкомер и ще го следя. Отделно не иска да ходи на лекар. Не беше ходил от 10 години.
Това е оплаках се....

Общи условия

Активация на акаунт