КГБ = Клуб на Готините Баби - 201.

• 59 264
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, момичета.
Нещо ви загубих нишката, но да се  запиша с днешна дата.
Докато четях, че ще пътувате към Грети и мислено съжалявах, че няма да съм с вас, то сте променили решението си. Такова е времето и всичко около нас, бързо променящо се и бързо трябва да си променя човек нагласите.

Пипилотка,  такива са ( сме) възрастните хора , като малки деца. Хубаво е да се движи човек, но трябва мотивация, енергия, желание ... По лесно е да се пуснеш по инерцията да отлагаш за утре...

Танитка, шашкаш ме с това среднощно писане Simple Smile. Голям тандем сте с ДС, почти сте готови за лятото с чиста къща Simple Smile.Ние с моя ДС сме още на етап разбутване  и края му се не види...

Люси, неуморима си! А това, което сподели за роднинското момиче е направо за филмиране - много трогателно.

Борянка, твоята споделена история - също.

Шпунци, съжалявам за проблема с наводнението, дано са малки щетите.

Прочетох ви за  градинарските неволи . Непредвидимо нещо е природата, за да е сигурен човек, че няма да има изненади трябва да вземе предварително предпазни мерки...

Изтъркули се тази седмица. Помислете си за другите почивни дни ( 20-21 юни)  или пък близките дни около тези дати, да  се срещнем някъде, какво ще кажете?  Ако няма предложения, след 3-4 дни аз ще предлагам, защото много искам да ви видя, който има възможност и желание, но трябва  по-отдалечко да имам нагласа.

Хубав ден ви желая.
Да ви е спокойно и топло на телата и душичките Simple Smile.

# 346
  • София
Седя и се чудя, зима ли иде или лято?

# 347
  • София
Според календара идва лято, но като гледам, природата май друго е решила. За рождения ми ден ще трябва да си приготвя валенките, кожухчето и ушанката. Да уточня - говоря ви за 13.юли, а не за рождения ден на РИМАРЧЕТО - през декември Joy
КЛЕЧИЦЕ, да се надявам, че ще се видим. Wink
ПИПИЛОТА, на всичките ти грижи, та и тази. Ей, да превъзпитаваш възрастен човек, е като да лекуваш умрял. Ефект никакъв! Дано се стресне татко ти и да слуша. И не само да слуша, ами и да изпълнява. Идеята с крачкомера е добра.
ТАНИТКА, Браво на вас. Отметнали сте една много сериозна работа. И на мен ми предстои пране на пътеки и одеала, но кога ще е...Кой, кой да ни каже...Когато времето се оправи. До тогава имам оправдание. Simple Smile
ЛУСИ, трогателна история! Късмет е имало момичето, че първо е попаднало при свестни хора и второ, че вие сте го открили. Дано има хубав житейски път напред.
ГЪБКЕ, за всеки случай ще инспектирам гаджето. Няма да го оставя сам да си разиграва коня. Wink
БОРЯНЧИЦЕ, карай по-кротко. Нали знаеш, че работа ще има и след 100 години, но други ще я работят. Simple Smile
ШПУНЦИиии, добре, че момчето ти си е било у дома. Е, приеми го философски - по вода ще ви върви. Hug А какво ще стане с пораженията при съседа от долния етаж?
А при нас днес отчитаха парното. Не знам какво са писали, но има стойности, които миналата година са били по-високи, а сега са по-ниски. Как така са се намалили??? После ще видим, като излязат сметките.
И пак се увлякох...хайде, чао!

# 348
  • София
Клечи, свиквай среща когато и където ти е удобно.
Който може ще дойде.
Луси, много хубаво сте направили с момичето. Да знае, че си има и читави роднини наблизо. А тя още ли е при приемните или вече е сама?
Римар, спокойно - лятото ще дойде все някога. Ако не  сега, то друг път  със сигурност. Уж глобално затопляне по света, но у нас - застудяване. Нали все сме наопъки.
Боряна и другите земеделки - дано престанат градушките и да няма вече поражения.
Пипилота, не се карай на стареца. И да ходи, и да седи - все тая белята идва. Баща ми беше много подвижен, младееше за възрастта си, гледаше и майка ми. Запуши се кръвоносен съд на крака, ЛЛ се подмотва докато не и вдигнах скандале гранде. Застоя се в къщи за 10 дни преди края. Накрая мъжа на болната жена почина  в Пирогов от инфаркт в червата, в следствие от тромба.
Фло, за рожденния ден ще е топло. Знам го със сигурност, не го мисли, стягай тоалета.

# 349
  • София
Привет, красавици! Heart Eyes
Който нощем чете, сутрин се успива. Някъде четох, че е правилно да се каже, не че сме се успали, а сме се наспали. Simple Smile
Това промени плановете ни, но какво е казала Скарлет О'Хара? И утре е ден!
Изпихме си чайчето от смокинови листа. Много полезно, а колко е ароматно...Кухнята ухае на смокини. Ако имате материал, изсушете си.
Мислехме с гаджето да отидем до село, да пооправя къщата, че след две седмици идват внучките и тогава ще се преселим в селската ни къща. Е да, ама не. Отложихме го за следващите дни.
Отивам да дам дежурство в КПП-то.
На вас хубав ден. Прегръдки и целувки. Впрочем, само усмивки както казва ТАНИТКА Grinning

# 350
Искам прегръдка , липсва ми...
Листа смокиня имам бол ,трябва да изсуша докато са идеални ,ни много млади, ни застарели, точно налели витамини вече.Не съм много по чая, а скоро и липата цъфти, задава се...
Напазарувах пак ,интересно банкомата ми каза, вашата карта не може да се ползва от това устройство, преди два дни можеше, какво се разсърди този банкомат ,не знам, но магазина прие и  я прочете за радост.Чакам гости с възможна карантина ,дано се размине но се заредих с каквото се сетих.За едно нещо ще се намери кой да купи ,хляб(макар да заредих брашно за месене) но за тонаж  не става да молиш хората.
Та както стане де ,все ще има нещо забравено , но ще оцелеем.Зависи колко си пребивавал в дадена страна, международните шофьори не излизат , но семействата са свободни.Ще чакаме какво ще ни споходи.Подготвени, брашно ,захар, сол ,олио, месни и млечни вакумирани , да траят повече, плод и зеленчук колкото може, и каквото се сетиш, а  и бира ми поръчаха.От мен и бутилка хубаво вино да се почерпим.
Отивам да направя десерт, еклери или саварини ,ще реша.Да има бе, това дете ме държи жива ,храни ме  , заслужава да го посрещна като цар.Не че и  другото не посрещам така ,ама сега     е повече...

# 351
  • София
БОРЯНЧИЦЕеее, в началото не се усетих, но сега вече подскачам от радост. От мен и от гаджето специални поздрави! И двамата се радваме. Ще се чуем като си дойде скъпият гост. Ей, за радост си е! Виждам те как сияеш.
По същия начин банкоматът дава пари на ММ когато реши. Зависи от настроението му. Смени си картата и вчера пак му направи номер. Пак ще ходи да се разправя.
Включи в менюто салатка и ракийка. Все пак, за превенция е, пък и за наздравица. Wink
Занимавам се с битовизми. Размразявам хладилника и камерата - досадна работа.
Докато стане за чистене, ходих на пазар. Гледам един път в седмицата да пазарувам по-основно. Ходя по обяд - в магазина. Бяхме един дядо и аз. Маскирани MaskСпокойно огледах стоките и напълних количката.
Закъснях с обяда, но да не съм слънце, та да огрея навсякъде. Simple Smile То и слънцето не грее всеки ден. Дава си почивки.
БОРЯНЧИЦЕ, специално за теб - една торба с прегръдки. Събери и тези, които са изпаднали от торбата. HugHugHug  Grinning

# 352
Ехоооо!
Добър деееен!

Борянчице,хвъркаш ли насам-натам?😍😍
Ще нагостиш детИто подобаващо!

Относно картите и банкоматите-бях побесняла,когато чисто новата ми карта се оказа неработеща.
Ходих в банката,попълвах документи ,за да ми издадат нова и т.н.
Отнесоха го тия от кол центъра,че и служителката,която се опита да ме обвини ,че може би съм я блокирала с грешен пин.Ама като си погледна в кАмпютъра се заусуква,че програмата май била виновна.
Както и да е.Излишни ядове.

Днес готвих мусака и пълнени чуЖки по желания щеркини.
Питам колко е една порция пълнени чушки в заведение -ами 5-6 лв.
Казах ,че ще преброя чушките да видим колко ще спечеля,ако ги продавам😝😉☺😊
Та от там се замислих как и колко и то неправомерно печелят за наша сметка заведенията.

Пипи,проблем с разходките имаме с мама свеки.Маже цял сен да си стои без да се раздвижи,освен из дома-до вц и обратно.
И никой не е в състояние да я убеди колко е полезно движението.

Танче,работно момиче с работно момче 😍😍
Нашите килими ме чакат,но аз пък чакам да спрат дъждовете😉😊

Та така.

Приятен остатък от деня!

# 353
  • София
Габката, не са се напечелили толкова заведенията от обедни менюта.
Наем,  заплати, осигуровки си въврят има - няма клиенти.
А и днешното ядене няма как да се предложи утре. Поне в София е така, че масово има предлагане. Племенница на Пл. работеше в подобно заведение/тип стол/ шефката се отказа и сега тя го взе. Ще се прави и на сервитьорка за да не плаща заплата. 2500 лв наем, заплати на 3 -4 служители + нейната, осигуровки. Отделно и момче за доставки с кола, на него по 3 лв на поръчка +  гориво се плаща. Готвачите под 100 лв/дневно не идват на работа, миячката иска 85 лв. То и аз искам, ама съм много учена....Дневния оборот до сега е бил 650 - 700 лв. Каквото не се изяде се раздава на персонала при затваряне.  За хилядите описвания в тетрадки и проверките през ден е ясно. Като дойдат от РИОКОЗ винаги са с празни чанти, пълнят им ги. Става дума за заведение на аерогарата, около РВД. Ама повечето служители са на разни  вегански и подобни изгъзици. Не щат да муат мусака и пържени кюфтета.  Дано му потръгне на момичето.
Чета ви за пране на килими. На нашата улица има автомивка - идват, вземат ги и ги връщат изсушени. Миналата година беше х 2.50 лв на кв.м, доволна съм.
Борянка, много ми хареса как се готвиш за скъпия гост. И аз ще съм така по-нататък.
Дидиа, Фло, успех утре на седмокласниците ви!

# 354
  • София
Ехоооо! Привет, красавици!
Преди малко се прибрахме от сеЙо. Заминахме рано сутринта. По пътя почти нямаше движение. Пролетта бушува с пълна сила - от дъждовете всичко е много свежо и зелено. И много макове покрай пътя. Красота! Гнездата пълни с щъркели. В повечето гнезда се подаваха по две главички, а в едно - три. Добре се е постарал татко щърк. Simple Smile
Добре поработихме, после добре похапнахме. Е има още работа, но решихме по полека да я караме. Ще успея да почистя докато дойдат внучетата. Има време. Simple Smile
В градинката ММ насади коренчета джоджен, мента и риган. Е, това свършихме днес.
ГЪБКЕ, мусака скоро правих, но ме подсети за пълнени чушки. Добре, че каза по колко вървят, та да знам как да ги продавам. Wink
АЙША, благодаря за пожеланията към седмокласниците ни. Утре ще стискаме палци. И аз им желая късмет и успех.  Flowers Four Leaf CloverТоку що се чухме с бабин убавец. Спокоен е. Дано утре покажат всичко, което знаят.
Лека вечер, милички. Hug

# 355
  • Вила Великула
Този бизнес ресторантьорството е ужасен. Аз и мъжа ми преми 16-17 години имахме заведение. Първо стола в Стоматологичния факултет и като видяхме, че не може да покриваме разходите се отказахме и взехме един ресторант с/у Военна болница. Това е най-големият ми кошмар. Сутрин ММ ставаше рано да ходи да пазарува. Трябваше да занесе продуктите за да се подготви обедното меню. Вечер се работеше докато има клиенти. Понякога и до 2часа. Аз след работа ходех да вкарвам покупките в складовата програма, понякога когато сервитьорките изнемогваха, се включват и аз. Много често сме давали заплати на персонала от наши лични средства, без да имаме останали оборотни пари. Равносметката е 32000 евро загуба. Преживяхме го, но никога повече такива приключения.

# 356
Добър вечер момичета!
И ние бяхме на село с дъщерята и зетко. Отидохме вчера следобед и се
върнахме днес следобеда. Снощи си направихме барбекю, сутринта мекички ,че на село такова се яде.
Насадих разсад ,циганчета . Съседката ми ги даде,а циниите и тагетиса вече доста пораснаха и доста изникнаха.
полях си градинките  и това беше. Този път бяхме за развлечение . Миналата седмица направих чистенето ,прах пердета ,прозорци бърсах ,прахосмукачка. Килимите ги пера когато има два поредни горещи дни. Вече са на село навити и чакат
Сега гледам Гласът на България.
Хубава вечер милички!

# 357
Да надникна в къщичката,че взех да гледам един филм и ....като съм отмъркала та допреди 10 мин.Какво ще правя през нощта и аз се чудя!
                Айша,благодаря за пожеланията.Ще стискаме палци утре всичко да е спокойно и децата да се справят повече от добре.Нашата госпожица заедно с по-голямата така се бяха нарисували ,че не се сдържах и се скарах.Да не си помислите,че ме чуха двете! Измиха се ,но след това измислили друга щуротия и идват за белина - щели да правят някакъв експеримент с тениски и.....тук вече се предадох.ММ тича до насред село за череши по поръчка пак на двете и тЕ така ту едно ,ту друго.
                Килимите на тръстиката перем във фабриката за килими - идват ,взимат ги ,перфектно почистени и опаковани в найлон ,като нови,ни ги връщат.Цената е като на автомивка и даже по-добра,но почистването е супер.
                Гъбче,може и да е по-скъпо на ресторант,но пък е без въртене из КПП-то! Smirk
                Лека нощ на тези,които не са спали ,като мен ,а аз да си догледам филма и дано ме приспи,че утре сутрин съм на тръстиката.

# 358
Добро утро готини !
 Да ви поднеса кафенце и да действаме...

Успех на седмокластниците на Фло и Дидиа и на всички !
Току що слушам ,че обявяват вариантите!
Хубав ден и седмица на всички ви !

# 359
Роси,благодаря!
                      Аз съм на тръстиката и направо не мога да стоя на едно място.Отивам да търся кой вариант се е паднал!
                      Успех на нашата госпожица и на чаровния младеж на Фло!Както и на всички дрпуги,които днес минават едно от първите си предизвикателства!
                       Лек и успешен ден! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт