Хитринки за всякакъв случай - 23

• 47 349
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря за предложенията ви Simple Smile ще ги пробвам !

# 196
Бихте ли споделили с какъв препарат чистите бялата пластмасова част на дограмата? Миналата седмица ни монтираха нова такава, но беше доста мръсничка. Търках с оцет, с веро, с още един препарат и не се изчиства добре.
С Циф блесна направо. Не беше чистена от както беше сложена ,тоест над 4 години.Чак мъжа ми се учуди ,че се изчисти толкова добре.
Подкрепям!
При нас, още преди много години, когато ни монтираха дограмата, самите майстори ми казаха да я чистя с CIF.
И аз така я чистя...

# 197
Помощ! На дивана има петно с неясен произход:

С какво да третирам?

*може да е от конфитюр, че снощи племеничката яде палачинка там, но чак сега го забелязвам и не съм сигурна какво е

# 198
Мисля, че по-горе бях посочила вече, но все пак - аз дивана си го почиствам с розовия препарат на Медикс за дамаски, правя разтвора по-концентриран.

# 199
Мисля, че по-горе бях посочила вече, но все пак - аз дивана си го почиствам с розовия препарат на Медикс за дамаски, правя разтвора по-концентриран.

А само петната ли третираш или минаваш целия диван

# 200
Ако е конфитюр петното ще е по- твърдо. Внимавай с почистването на каквото и да е петно по дамаската, защото мокренето ще направи доста по- голямо очертание на петното.

# 201
Според петното третирам, но гледам да обхвана поне 20-30 см извън самото петно, именно за да не стават такива очертания, както е написала mariat

# 202
Справих се с петното на 80%, ето как:
Сложих сода за 15 мин
Минах с мокър парцал
Отново сода за 15 мин
Отново парцал

Мисля да го мина след ден два отново с парцал с вода.

Вече не се набива така на очи, защото платът е с нишки. Но сутринта беше фрапиращо.

Благодаря на всички включили се!

# 203
От доста време се каня да подредя "майсторския" шкаф на моите мъже.
Има ли проблем дребните метални джаджи - видии, гвоздеи и подобни да се приберат в пластмасови кутии с капак? Имам излишни много хубави, от плътна пластмаса и плътно затварящ се капак?
ММ си държи пирони, гвоздеи, видии и други подобни в големи кутии от нес кафе и няма проблем, надписани с етикети, прегледно и подредено, най вече!

# 204
Delia,това не зависи ли от мъжкото тяло, дали ще му е удобно? Ние купихме кутии за инструменти, от практикер ли беше...., но ги има навсякъде, хванахме промоция, но мъжът ми каза, че така ще му е удобно. Друбни болтчета и такива си ги държи в празни бурканчета от мои кремове, а за  гвоздеи бях взела от Джъмбо кутия за лекарства, която е с много, различни по-големина отделения.

# 205
Според мен с един Вениш ще се оправи.

# 206
Или с любимия Спот.

# 207
  • Пловдив
Я кажете как да изсветля леко косата щадящо? Simple Smile
Имаше някакво клипче с канела ли беше и още нещо...куркума ли беше, ама сега не го откривам.

# 208
С лимон. Втрива се, оставя се да постои и се изплаква.

# 209
Я кажете как да изсветля леко косата щадящо? Simple Smile
Имаше някакво клипче с канела ли беше и още нещо...куркума ли беше, ама сега не го откривам.
В темата на Рапунцелките се говореше за това.

Общи условия

Активация на акаунт