Хитринки за всякакъв случай - 23

• 46 761
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Аз да се похваля. Петната от черница изчезнаха напълно. Може би защото ги третирах веднага (петната изплакнати със студена вода и намазани с веро за чинии на ДМ тяхната марка и престояха една нощ така).

# 331
Жълти петна под мишницата на бяла тениска с какво се махат?

# 332
  • В страната на мечтите
Обезмаслител или препарат за котлен камък са препоръчвани многократно тук, но нямам личен опит.

# 333

Успявала съм да се справя с такива петна с обезмаслител на Мелио, но не трябва по тениската да има щампи, че разтваря и тях.  Слагам направо с препарата в пералнята  на бяло пране - бельо и др. бели памучни-  на око, около 50 мл.

ПС Ако третираш само петната на ръка, ползвай ръкавици, че обезмаслява и кожата на ръцете. И пак важи -  да няма щампи.

# 334
Напръскваш и в пералната. Може и да не се пере веднага. При по-упорити петна повтарям няколко пъти, разтривам и тогава пера.

# 335
Мацки, да ви кажа за моята пералня, дето питах. Във филтъра имаше маска, пирончета и стотинки. Разкарах ги, и пуснах една пералня. Ок е.
Тия маски и това вирус чак и на пералнята й разказват играта Cry
От бебешката възраст на децата съм си създала навик, малки чорапчета да слагам в мрежа за пране. Сутиени също. От както дойде време за машинно пране на маски, те също са в мрежа. Тази седмица има промоция в Лидъл на различни размери. Иначе тези, които ползвам в момента са от ДМ. Излязоха изключително здрави.
Скрит текст:

# 336
О да, това с чорапите в мрежа спестява толкова гонене после измежду другото пране, голямо удобство са. Взех си ги за сутиените отначало, но се оказа че не само за тях са ми полезни.
Имам и от Лидл, и от ДМ - за мен са сходни като качество. И от двете места са ползвани с години и са си още съвсем здрави.

# 337
То няма какво да им се развали.
Последно купих от Пепко (май така се казваше), 2 размера, меки торбички.
Пера и фино мое бельо там, корсети също, че банелите им са още по-големи от сутиените.

# 338
Имам няколко висящи кошници с кокосови влакна, в които държа бабините мушкати. Лошото е, че като полея обилно саксията, тече от всички страни Joy
Реших си проблема, като махнах подложката и сложих саксиите в плътни найлони, изрязани така, че да не стърчат над кокосовата декорация. Идеални за целта са опаковки от кучешка храна и изненадващо здрави - найлоните от замразените зеленчуци на лидълската марка Фрешона.

# 339
То няма какво да им се развали.
Последно купих от Пепко (май така се казваше), 2 размера, меки торбички.
Пера и фино мое бельо там, корсети също, че банелите им са още по-големи от сутиените.
Има какво, за съжаление. Преди да си купя тези, имах и изхвърлих разни от всичко по левче, нищо общо нямат. Бяха ме изкушили с цената и с това че имаха някакво твърдо като арматура на мрежата, за сутиените. То хубаво ама им се изпоразвалиха циповете много бързо. Не ме е яд за парите, те по 1-2лв да са били, но не обичам да купувам неща които не ми вършат работа и да ги хвърлям после. С тая цел похвалих и тези от Лидл и ДМ, в случай че някой се чуди добри ли са. Май и на двете места съм ги виждала само по време на някаква акция, не в постоянен асортимент.

# 340
Моят гел за пране го слагам горе в отделението. Веднъж сложих в барабана върху бяло и ми остави зелено петно.  Не съм имала проблем с качеството на прането.

# 341
В ДМ са в постоянния асортимент, но в Лидъл, само на акция.

# 342
Някой да има идея как да махна олио от дърво? От вчерашната закуска точилката ми е ужасно мазна. Мих я няколко пъти с препарата за съдове, но без никакъв успех.

# 343
Случи ми се с едно дървени бъркалки за салата. Накиснах във вода с малко Fairy за чинии и се махна.

# 344
Нарочно си омазнявам преди първо ползване дървените неща - дъски и точилка. Мазнината предпазва дървото.

Общи условия

Активация на акаунт