💖"Един за друг"💖 - сезон 1, тема 5

• 34 511
  • 774
  •   1
Отговори
# 735
И аз не очаквах такова развитие, но знаех и казах, че Искра и Йордан печелят. казах го защото, в коментар Пламен се беше издал преди Великден още, после беше изтрил коментара, а и както казах поизнавам бащата на Искра, нея не. Направиха нещо, което заслужиха и другата двойка, като видях всичко каквото им се случваше, ми идваше да спра тия машини , толкова ме беше жал за хората, можеха наистина не пневмония, а някой направо да пострада доста сериозно с тия студени ветрове и вода. Ръката на Пламен направо оток направи, по едно време си казах, ако не спрат играта той ще получи тромб. Но въпреки ужасната игра, финала беше красив.

# 736
В обратната ситуация, те никога не биха разделили наградата.
Няма как да знаеш дали това е така!

# 737
Хайде, де, веднъж си отпуснете душата и спрете да броите на хората парите. Аз дето вярвам, че хората са изначално лоши, повярвах, че решението за разделяне на парите е истинско, може да е породено спонтанно, но не мисля, че е от някакъв интерес, може да е защото са си станали близки по някакъв начин и да са приели, че това е един вид морално задължение, може да е съвест, възпитание, ценности. Каквото и да е, говори, че у хората дори и на интуитивно ниво има нещо добро и не всичко е пари, приятелю. Аз дори си помислих, че и да не беше се стигнало официално до това предложение в ефир или то не беше прието от предаването, победителите пак щяха да предложат част от наградата си на победените. Така го почувствах.
То няма угодия, ако не бяха предложили споделена победа - ето на, знаехме си ние, ненапразно никой не гласува за тях, като разделиха първото място - ами, да, пусти интересчии. Взеха ли правилно решение - взеха, добро ли е решението - добро е. Какво повече искате, не знам.
Ама що едните дали, ама що другите взели. Дали, взели, това е положението. И на фона на толкова лошотия и комерсиалност в един изцяло материален свят, проявата на добрина и човещина не бива да бъде осъждана и критикувана, а поощрявана, похвалвана и насърчавана. Толкова ли ни се изчанчиха възприятията, че дори в една елементарна човешка постъпка търсим грешен мотив?!

# 738
Честито на печелившите!
Като най обикновен зрител ще кажа, че гледах всяка събота и неделя с голямо удоволствие. И накрая финалът бе отвратитетелен.
Мъчение бе да се гледа как стоят и ги заливат какво ли не. И с какво тази тъпа игра  показва кой е един за друг.
Та финални ми остана един горчив привкус след толкова положителни епизоди.

# 739
  • ГО
Така и не харесах Пламен и Елена. Той - хахо, хихи, “не сме тука за парите”, “нямаме стратегия”, “играем да се забавляваме”, ама накрая си пролича колко са там само за забавление. Пламен и само с лява ръка нямаше да издържи, той си каза, че кръста много го боли. Щеше да издържи още 5-6 Мин., ама Данчо и Искра изглеждаха желязни и за това прецени да не се съгласява с промяната на регламента, защото бързо-бързо щеше да загуби. А така, загубиха заради проблем с ръката. Големият мъжкар, мън-мън и взе парата. Лицемер!
Данчо ясно си заяви, че имат стратегия, че са там за победа. Пламен е двуличен и неблагодарен. Сигурна съм, че и след  този жест ще хейти по Данчо и Искра. Елена е безгласна буква.
Евала на Данчо и Искра! Млади, възпитани, сърцати, уравновесени хора!
Честита им победа. Двойни победители.

# 740
При Гала ще са победителите днес

# 741
  • ГО
При Гала ще са победителите днес
Кои? Simple Smile
Можеше Пламен и Елена да си разделят наградата с Мартин и Анси. Те също заслужаваха. Така щяха да покажат, че и те са хора и не са там за наградата и на всяка цена.

# 742
  • Испания
В момента в "Здравей, България" - за финала.

# 743
Искра и Данчо трябваше да кажат "Ако Ели и Пламен няма да продължат, и ние няма да продължаваме". В такъв случай остават двете двойки с еднакво време и можеше от продукцията да ги обявят за двойни победители и на всеки да изплатят заработената сума, не мислите ли?

# 744
  • Испания
Не, не мисля. Продукцията трябваше да спре финала и да изплати и двете суми, но не вярвам, че някога ще го направят.

Преди да излъчат предложението, сигурно е имало разговор с продукцията. Но на нас, естествено, го представиха по друг начин.

# 745
  • София
Чак пък да трябвало така да кажат.... Защо?

Искра и Данчо не се справиха с катеренето на стената, но времето, което прекараха на нея, беше най-дългото. Не е като да са се отказали рано-рано и да са били свежи за финала. И въпреки това изглеждаше, че могат да издържат още изтезанията от снощната игра.
Пламен щеше да се е отказал десет пъти, ако не беше Елена. Ръката му беше зле, кръстът го болеше... Щяха да загубят.

Няма никаква причина да омаловажаваме жеста, който направиха Искра и Данчо и аз от сърце ги поздравявам за благородството. По лицата им се виждаше, че са наистина притеснени за състоянието на Пламен и съм сигурна, че бяха искрени и безкористни в предложението си да си поделят победата. Постъпиха така, както малцина в тяхното положение биха, и е несправедливо да се търси корист в това, което направиха.

За мен Искра и Данчо са победителите този сезон. Чудесна двойка са и им желая много щастие заедно.

# 746
Мисля, че и двете двойки победители са поканени

# 747
  • Испания
Току-що Гала каза, че двете двойки ще гостуват.

# 748
Разочарована съм от финалната игра и само превъртях, за да видя края. В началото като разбрах, че няма да има зрителски вот, бях много радостна, че най- накрая ще спечелят най- достойните, а не тези, които продукцията реши. Обаче последната игра първо беше мъчителна, но и скучна за гледане- то можеше и никоя двойка да не се откаже и да стоят дълго време и да държат чантите примерно 7-8 часа. Тогава как щеше да се избере победител? Когато вече припаднат от студ и умора? Като цяло играта не беше подходяща нито за финал, нито за такова предаване. Като те духа вятър и държиш един сак как доказваш на партньора, че сте един за друг? Относно това, че Пламен и Елена играели само за забавление- сигурна съм, че никой човек няма да се запише за реалити просто така. Всеки влиза и се бори за пари, всичко друго е замазване на очите.
А защо Пламен и Ели не отказаха наградата или не си я разделиха с Анси и Марти- сигурна съм, че 98% от хората ще си задържат парите както Цезъра и Ели, все пак те познават тези хора от месец и колкото и да се сближили е малко вероятно да се откажат от сума, която ще покрие образованието на децата им. Едно е да подариш наградата си и да се видиш за малко с децата си, съвсем друго е да дадеш 15 хил. на хора, които може и да не видиш повече. Относно отказването на парите- човек може и да е много морален и добър, но тези качества не слагат храна на масата, а парите. Не вярвам да има толкова добродушни хора, на които им дават 30 хил. и те с лека ръка ги отказват. Отделно, че и Анси и Марти са прибрали сигурно 10 хил. хонорар за месец- пак си е сериозна сума.

# 749
Съвсем нормално беше предложението на Искра и Данчо за подялба. Аз не знам кой съвестен човек, ще се зарадва истински и пълноценно на наградата, предвид развитието. Да, друг е въпросът, че това предложение трябваше да дойде от продукцията.. Цялото предаване го изгледах с голям интерес, но снощи ми беше някак тъпо и дори не успях да се зарадвам накрая. Изложиха се като за финал. Дано за следващият сезон да си обмислят повече правилата и игрите. Въпреки това съм доволна, че двете двойки, които харесвах, спечелиха.

Общи условия

Активация на акаунт