Майското човече стана на годинка вече - Тема 4

• 26 000
  • 808
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Точка за градина? Той не си ли минава автоматично в градина?

# 136
  • Sofia
И ние имаме 4 хранения на твърда храна и едно млечно вечер преди заспиване. Млякото обаче все още ми е АР инсини давам максималната доза 210гр и повечето пъти си я изпива без претенции 🤷. Сега като идем на консултация, ще попитам с какво да го заменя това АР мляко, че то си пише че е до годинка.

# 137
  • София
Точка за градина? Той не си ли минава автоматично в градина?
Минава автоматично ако е ОДЗ, а ако е чиста ясла кандидатсваш за градина , но имаш допълнителна точка. Демек ако не си бил на ясла почти нямаш шанс за градина. При нас всички логично искат ОДЗ и там за 10 места бяха 100 деца, затова аз писах яслата и там бяхме само 38 човека за 8 места. А и кака му е била там, взимам храна, живеем през 5 къщи, на ъгъла живее домакинката. Малко като на село. 😜 всичко се знае. Затова се надявам след яслата да го приемат в градината на кака му. Тя също е на нашата улица и всеки ден виждам учителките и казват, че го чакат да си го гледат
От градината съм супер доволна, от яслата нямам мнение, щото кака му ходи половин година и беше 2 дни ходи 2 седмици болна

# 138
Аз днес съм малко чувствителна, може да съм изтървала някоя дума на раздразнение. За жалост, нямаме сценарий, който да е в синхрон с чувствата ми. Аз нямам доверие на други хора, трябва всичко сама да си свърша винаги, а сега мисълта, че си оставям най-свидното в ръцете на непознати, които може и да го наранят по някакъв начин, направо мв побърква. Няма как да го гледам до първи клас, не бих и могла да осигуря целия спектър на груповите занимания, но... Не съм се отделяла за повече от два часа. Като се събужда следобед и е кисел, аз го прегръщам, докато му мине. Днес си помислих, че никой няма да прави това за него там и що рев изревах. Знам, че е поредното нещо, което ще трябва да преодолея, ама желанието ми да се развивам кариерно някак рязко намаля като си гледах детето как спи. Абе... Луда работа.

# 139
  • Варна
Мами, как процедирате с пясъчниците? Sad Моите бебчовци вече са много активни и ако съм на площадката сама не винаги успявам да реагирам мигновено Sad момиченцето ми постоянно намира боклуцу, които да стиска в ръцете си, а пясъчника й е най-любим. По принцип ги държа с биберони в устичките за да съм по-спокойна, но днес за секунда я видях как си е махнала бибката, а в ръката й едно аки 😱😢🤯😱 още се треса от погнуса 🤮 сега в главата ми са сами тении, глисти и тем подобни 😢 Ще откача!!!

# 140
На пясъчник в парк не съм ходила, но на плажа си похапна, подъвка и няколко миди. Не съм се притеснявала изобщо. Предполагам, че скоро ще се сблъска с разни органични вещества, но не очаквам да ми се размине нещо от опознаването на света. Ако иска да пробва някоя гадост и не успея да го предотвратя - голям праз, "не се знае от какво ще порасне", казваха едно време бабите покрай мен. Grinning Още си пазя свиден спомен за моят прадядо, който ми доеше мляко от кравата - директно в едно канче. Плуваха разни треви отгоре. Майка ми май така и не разбра, не съм смятала, че е проблем, докато не разбрах за Пастьор. Е, преживяла съм. Simple Smile

# 141
  • София
Проблемът е, че в София пясъчниците около блоковете са котешки тоалетни. Не няма да го оставя да играе. Заварвала съм кака му как си пълнеше едно бастунче с малки топченца. Щях да повърна.
На плажа разбира се е яла. Този Мин лято беше малък още, но това със сигурност ще пробва.
Имам си пясъчник с капак на вилата и там да играе. Обичам животни, но в нашия квартал е нещо страшно от котки. Бабичките ги хранят, а те се плодят по 2 пъти в годината. Влизат и се катерят навсякъде, супер нагли и съответно акат в детските градинки. Най-гадното е, че в яслата са направили 4 пясъчника. Някак не си представям лелите да не ги пускат вътре. А котки съм виждала в двора 🤮

# 142
  • Бургас
Моя малко го е гнус от пясък ... не иска да го пипа Laughing обаааааче е фен на всичко кръгло, дето намери по земята. Онзи ден изкарах от устата му костилка!!! Щях да припадна от ужас ... костилка ... изплюта от някого Dizzy Face

# 143
  • София
На пясъчници изобщо не ги водя. Единствения пясък до който имат достъп е морския. И на вилата имаме един, ама и там ги ограничавам.
Моя човек пак спря да яде. Много го мъчат зъби и го отдавам на това.  Да видим до кога ще е този път.

# 144
И при нас е период на тежки нощи... с яденето се разбираме горе-долу, ама и преди е имало период на неядене, та очаквам да се повтори като види зор.
Бебетата на АМ минаха ли на 3-ка или си карате на 2-ка или давате пълномаслено кисело мляко?
Мина и нашият рожден ден по следния начин: ще се празнува с гости, няма да се празнува с гости, ще поръчвам торта, ще правя торта, нямам време за торта, ще поръчвам торта, ама в последният момент - нъцки. МАле, ми сега? Гениалната идея се роди- поръчвам торта, бутам част от уркасата и я правя такава като за детски рожден ден Grinning в главата идеята беше супер. На практика, разбира се, и 30 % от нея не се реализира, ама криво-ляво я докарах като за пред родата. Горкото дете! Добре, че нямаше амбиции да яде от нея поне. Обаче очаквах да изпадне в истерия, както е отвикнала с хора последните месеци, но тя беше върха на сладоледа. Общуваше с всички и се радваше и беше много щастлива от контакта с хора /бабите и дядовците, нали, не съм събрала родата до 9-то коляно, но и това са си много хора на фона на извънредното положение, в което живеехме напоследък/. Сори за дългия пост, държах да споделя идиотията си с тортата Simple Smile) Сигурно недоспиването и нервите си оказват влияние. Днес трябваше да изляза навън, че да разбера, че е празник на детето... дано поспим скоро малко поне Simple Smile

# 145
Ох и нашите нощи са тежки ... Цяла нощ се върти не се спира, мънка тъкмо спира и се унасям айдеее пак събаря обиколници , удря се някакъв ужас е .. онзи ден пух за някакви хомеопатични сиропи за спокоен сън имали добър резултат, някой ползвал ли е ? Каквото и да дам за зъби не помага..

# 146
Май на всички са ни тежки нощите. Не съм пробвала за първи път чувам, но бих пробвала вече всичко.свга пробвам да обърна режима, с един сън на ден и ако стане рано и сутрешна дрямка. Вчера имаше ефект горе долу спа. Спа веднъж от 3до5 и после си спа през ноща. Днес пак така пробваме.

# 147
Ужасно е вечер. Спи при нас през цялото време вече и пак се буди, мрънка, върти се и се усуква, рита... Преди няколко нощи изкарах акъла на мъжа ми. Събуждам се и осъзнавам в просъница, че детето го няма между нас. Будя мъжа ми и го питам къде е. Започваме и двамата да търсим под завивката в паника, едва отворили очи. И къде го намерих - изпънат между възглавницата ми и таблата на леглото. Кога и как се е придвижил, не знам. Не можем да се видим с мъжо, това малкото е вечно между нас и ПАК НЕ СПИ!

# 148
  • София
Мойто първото (вече е на три и още спи при мен, изгоних мъжа ми в детската, че и бебето спи при мен) редовно го намирах в долния край на леглото, аха да падне от ръба. Този два пъти го събирах от земята, между кошарата и леглото, та залепихме леглото до стената да няма дупкА. С мъжа ми нямам нито време нито сили да се виждам, той също...,но и това ще мине (освен, ако не си родим още едно). На мен това не ми пречи, сега ми е важно да спя до колкото мога, за да съм адекватна денем, а това може да стане само като спят при мен. Исках да пратя баткото с таткото в детскта, но тя още е на етап стая-склад с мебели сбирток. Искам да я направя хубва детСка и тогава (вероятно другата зима) ще пратя всички там и ще си прибера мъжа.

# 149
Май на всички са ни тежки нощите. Не съм пробвала за първи път чувам, но бих пробвала вече всичко.свга пробвам да обърна режима, с един сън на ден и ако стане рано и сутрешна дрямка. Вчера имаше ефект горе долу спа. Спа веднъж от 3до5 и после си спа през ноща. Днес пак така пробваме.
Ние си спим веднъж ,но и това не помага :д

Общи условия

Активация на акаунт