Здравейте, аз съм АВГУСТинче :)

• 22 864
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
  • у нас
Добре дошла на Обърквация и малката принцеса
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 166
Здравейте мамчета!!! Grinning
Как са вашите бебоци със спането през деня? Ивчо вчера от както се нахранихме в 9.00ч чак до 12.00 ч стоя буден, криви се, плаче и гледа но не заспива Cry. След обяд от 15.00ч до 19.00ч. същата работа. Дали нямаме вече колики? И сега милички спи и както спи се стряска започва да плаче и да ритка Sad

# 167
Здравейте и от нас! HugДария спинка,и аз веднага използвам момента да надникна в любимия ми форум.Тази нощ беше много интересна.КАто запо4нем от страховитите светкавици и гръмотевици #Crazy,та преминем  към новата ситуация с бебка.Майка ми  реши най-накрая да вземе нещата в свои ръце( щото с татко нямаме воля Embarassed),и да спре нощното хранене на малката.Последно я хранех към 1,30  и после се командировах да спя в другата стая.Какво са правили цяла нощ- не знам ooooh!,но - в 6,30 Дарито дойде супер свежа и наистина гладна.Не само да су4е 5-6 минутки и да задремва.Яде си порядъ4но около 20 минути с охота.ПОсле- заспа доволна.Майак ми каза 4е й е давала вода,4ай,въртяла я е на разни посоки ....и т.н.Наистина беба днес е пове4е в кондиция ,защото май усети силната ръка и воля на баба.Няма го глезенето за носене на ръ4и4ки и т.н.Дано и ние имаме волята да продължим с този режим докато свикне.Наистина- това е и за нейно добро.Майка ми утре си тръгва и ..оставаме сами4ки SadКакви ще ги вършим- нямам идея.Със сигурност няма да ми е лесно,тъй като таткото е на работа по цял ден и ние ще си се гледаме две4ките,дсокато той си дойде.Явно и през деня няма да излизаме на разходка,тъй като трябва да си сваля коли4ката по стълбите,а все още не се 4увствам особено комфортно след операцията.... Rolling Eyes
Хайде- спирам до тук за сега.После- пак ще пиша Peace

# 168
privet navsichki Simple Smile
i az nakraia stignah do tuk a imam tolkova mnogo vaprosi ooooh!
kam majkite mami vie veche pravite li neshto s pishletata na bebchovcite?
nie vse oshte se hranip i noshtno vreme moiata maika sashto edina nosht beshe pri nas i togava Boain mi se sabudi za iadene chak v 8h no az neuspiah da prodalja sas zalagvaneto noshto vreme s voda.
Mamcheta kak se spraviate i s vadeneto na supolite az probvam s fiziologichen rastvor no nishto neizliza a toi mnogo harka i pochva da se davi osobeno kato pie voda.
Inache pedito ni izpisa i ot 20*-tia den piem Vigantol i Zumaflor. A i da kaja neznam dali se dalji na INFACOL no nie kato go piem bebcho ne se sviva tolkova mnogo i vidimo spi spokoino.
Lek den ot nas Simple Smile

# 169
Честито на всички нови бебенца!
Май есента полека лека идва, заедно с края на жегите. Дано обаче да не е много дъждовна, за да продължим с разходките. Но така или иначе е време да потърсим дъждобрани за количките  Wink
Ние сме добре и вчера си направихме голяма разходка пеша до Южния парк, около 4 часа. Ерик през цялото време спа, събуди се един-два пъти, но като му дадохме чайче и биберон пак заспа.
В Южния парк седнахме на едно заведение и ядохме цаца, а на масата пред нас май бяха Velmar и Дария, която си хапна сладко, а после дълго време се кокореше от рамото на мама към нас, но ... не мога да бъда сигурна. Velmar да каже дали е била на кафе около 6 часа в Южния парк Wink

Не мога да не се похваля, че Ерик вече се къпе съвсем спокойно във ваничката и то с голям кеф, пу-пу, дано така да продължава. Също така се научи да се приспива без разнасяне - малко гушкане и след това в леглото с потупване по памперса и понякога биба в устичката. Има още какво да се желае, но засега и на това съм доволна Wink

Другиден ще слагаме ваксината и малко ми е притеснено заради инжекцията Sad

И за последно да споделя една хитринка, която сигурно знаете, но все пак... Ако бебчето се разплаче и не иска да спре - от раздразнение, че не може да спи, или от колики, много помага при нас като го увия на стегнато вързопче с една памучна тънка пеленка и го гушна здраво. То, милото, се кротва веднага и започва да заспива.  Peace

# 170
Жлизам да по4ерпя за на6ия парви месец beer за мамите,а за бебоците Misc Baby Bottle.Ма4ат ни угасни колиики цял ден се свива милото.Ина4е за един месец сме надали 1400 дали е много newsm78.Целужки и лек ден.

# 171
Здравейте Hug 
Сутринта писах, писах, накрая интернета изчезна,  а с него и писанието ми. Сега се сетих, за един от многото полезни съвети на Кабив– първо да пишем в Word и после да копираме в темата – тъкмо ще се получи нещо като дневник на порастването и неговите проблеми.

Искам да ви почерпя макар и  виртуално, макар и със закъснение – за първия месец, който Ирма навърши на 25.08.   cook Рози, честито и на вас - да сте здрави и усмихнати с бебчо и семейството!

Добре дошла на Муцката и здравей отново, Обърквация, - липсваше ни!  welcome

Лорекса, и аз прочетох статията още първия път – след едно нощно кърмене – та сума време не заспах след това – развълнувах се. Аз си гушкам бебето и въобще не си представям, че ще я оставя да плаче сама. Ирма досега винаги заспива на ръце, с изключение на един-два пъти, когато се залъга някак с биберона.  А и защо да не я гушкам, като и на двете ни харесва?

За хълцането и това, че връща по малко мляко – не се притеснявайте – просто бебчето не е изкарало всичкия въздух. А по повод на оригването – аз тази поза на рамото така и не я усвоих – вместо това я хващам под мишничките и я вдигам нагоре, после я подпирам леко за минута-две на колената си – така стои изправена и ми е много сгодна да я целувам по бузките.

Мами, а защо спирате нощното хранене?  newsm78 И как става с водата - Ирма изобщо не иска да я пие....

Днес ни сложиха реваксината – хепатит В – то детето поплака две –три минути, похлипа малко от самосъжаление и забрави, обаче, аз още прежививям....

Последно – за коликите – педиатърката каза, че това с термометъра помага и при тях, не само при запек...

Много дълго стана....приятна вечер на всички   bouquet

# 172
Цвети,аз да си призная- до сега не съм й 4истила нослето EmbarassedГледам - няма нищо вътре.( а някой може ли да обясни как то4но става по4истването с физ.разтвор- да си зная newsm78.)А това за хърканевто и сумтенето и мен ме шашкаше,но - то е нормално бебетата да издават такива звуци.А за нас е нормално да се ослушваме и тревожим за тях Grinning

# 173
В Южния парк седнахме на едно заведение и ядохме цаца, а на масата пред нас май бяха Velmar и Дария, която си хапна сладко, а после дълго време се кокореше от рамото на мама към нас, но ... не мога да бъда сигурна. Velmar да каже дали е била на кафе около 6 часа в Южния парк Wink
По това време бяхме в парка,но...не сме се хранели навън.Явно си имаме двойници WinkА ти друг път сеобаждай когато тръгваш  насам LaughingМОже неслу4айно да се засе4ем и да запознаем наследниците Grinning

# 174
  • Някъде там...
Честит Мини рожден ден  на бебенцата на елен@ , рози24 и mmar . Нека малките ви слънчица ви радват много и да растат все така:)  bouquet  bouquet  bouquet

Добре дошла на Обърквация и нейното малко бебче  bouquet  bouquet  bouquet

cvetence на мен доктора ми каза , че пишлето на бебчо чак след 3 месец се почиствал и аз не разбрах много много де, но ще питам пак, само каза че било много рано още. аз дори незнаех , че се правело нещо с пишлето Embarassed

Лорекса , Кари е голяма сладуранка  bouquet, трябва да ги запознаеме с нашия Виктор Joy  

Искам да попитам вие слагате ли по корем бебчетата, защото явно има колики и като го сложа на корема ми и само така заспива и то за 5 мин. е готов , много се успокоява така  и такъв ми е сладурчо на корема Heart Eyes

Еми това е от мене , след малко ще ходим пак на разходка само да се събуди и да папка. Дано не завали обаче Cry

# 175
  • Русе
здравейте,отново.
зеленото ни аки се оказа от чая за колики на "блевит".на принципа проба-грешка се установи че  е от него,а не  еот някоя стомашно чревна инфекция или настинка.
Netty това все едно аз съм го писала в общи линии.? newsm78 #Crazy какъв режим при такова кокорене.иначе наистина сме на 7 храненеия през около 3 часа,но с това беобразно незаспиване,къде ще му излезе края?
val_stef очаква се първата ни разходка да е в четвъртък че сме при педиатъра на Ема.избрах си Ирина Койчева от 3-та поликлиника.ще наваксаме пропуснатото време за разходки с теб,обещавам Hug
спокойна вечер и здрави нерви на всички мами Hug Hug

# 176
  • София
Здаравейте,момичета.Днес цял ден имам проблеми с форума.Точно си напиша всико и той ме изхвърля и така няколко пъти #Crazy
Рози,честита месечинка на прекрасния Хектор!!!Много да те радва и слуша и да расте все така добре Laughing
Цветенце,за нослето си купих едно спрейче с физиологичен разртвор-Низита.То влиза по-навътре,не е под високо налягане и размеква всичко много добре.После с помпичка за нос изтеглям и почиствам с клечка за уши,ама много внимателно.На Ина тази процедура й е много неприятна,но като й се запуши нослето не може нито да яде,нито да спи и само плаче.
Обърквация,предполагам всички мами,които раждат за първи път се чустват така.Аз поне със сигурност.Но постепенно се успокоявам,особено като виждам,че бебка расте и наддава и спинка.Предполагам,че това са добри признаци LaughingНие в събота сме на сватба и ще водим и Ина с нас и сигурно ще е голямо шоу.Ще кача снимки,за да се позаблявате и вие.Само се чудя как ще стане с храненето,че май ще трябва 2 пъти да си идвам да я кърмя,че като я пробвах с биберон,тя категорично отказа.
Много целувки от мен и Ина и да спинкате сладко и вие и бебчетата Heart Eyes Hug

# 177
Честито на мъничките мини рожденици Хектор и Ирма!

Нека да растат много здрави и засмени!
   bouquet

# 178
Благодаря за пожеланията много се зарадвах Hug,нас ни ма4ат цял ден колики.И мя бебо има сополи Sad и харка милото ама незнаех как се по4истват,аз само с дна кле4ица и ни6то не 4истя.О6те не сме ходили на консултация #Cussing out тук са толкожа умрели педиатри.Трябва да го запи6а а вси4ки по4иват август месец,4ак ан 1 септмври.Мимсс аз 4етох една мама 4е за пи6лето по4нала от 20 ден и до 40 била готова #Crazy.Ама мен ми се струват много малки о6те  с тази процедура се занимава татито,ама вика 4е е малак о6те.

# 179
Здравейте момичета!!! HugЕто ни и нас най-накрая.Родихме се на 10.08.06 – 3100кг,50см и се казваме Мартин.Браво на вас,ние още не можем да се оправиме ,но вече сме по-добре в организацията.Та затова седнах да попиша.Честито на всички мами и специални поздрави на Обърквация за хубавата тема.
Иначе и нас не ни подминаха коликите-момичета ужасни са при нас.Чак ми се доплаква като го гледам как го боли.Какво ли не правим-сещуари,топли кърпи,лежи по коремче,чай от копърово семе,чай от джоджен,.....-няма полза.Капките които му давам са Инфакол,но и от тях няма голяма полза.Незнам-можеби пък все пак донякъде го облекчават ,иначе сигурно щяха да бъдат още по-силни.Кърмим се,или поне се опитваме.Суче малко и заспив.Ходихмена пробно кърмене и се оказа ,че трябва да дохранваме.Купих Фризовом,казват че помага срещу коликите....Още много искам да пиша но времето ме притиска.Целувам ви всички и много се радвам ,че ви има и че си споделяме.Че депресията не ме подмина и сега откакто почнах пак да ви чета се чувствам по-добре.Чао за сега. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт