Здравейте, аз съм АВГУСТинче :)

• 22 892
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
  • у дома
здравейте от нас Simple Smile татито е с Ния на балкона и аз използвам намалението Simple Smile
пъпчето ни падна вчера, сега умуваме къде да го хвърлим  Laughing иначе последните два дни Ния е страшно неспокойна, предполагам от жегите  newsm78 но може и да са колики, как ли да ги познаем  newsm78 просто по цял ден не спи, максимум половин час, и само плаче.. дори и след като се е наяла  Sad засега я караме само на кърмене, но аз не съм сигурна дали кърмата ми и стига, ще видим на консултацията как ще е с килограмите  Thinking дори нямам идея по колко успява да изцока и дали е достатъчно количество, но задължително си редувам двете гърди, иначе няма спасение. ака си почти след всяко папане. нощно време засега е спокойна, буди се на 3 часа, хапваме и заспива, в много редки случаи й трябва повече време за да заспи. а това за 6 часа да спи нощно време, нямам идея как ще стане  ooooh!
обличам я по памперс и боди с къс ръкав. ползваме ПАМПЕРС и сме доволни от тях   Peace Целувки от нас  baby_neutral  Heart Eyes  Hug

# 61
bubcheto15, по съвет на майка ми поставям на прозорците мокър чаршаф и редовно го мокря със студена вода. Струва ми се че действа  newsm78 и поне леко освежва стаята.Тя е правила така на сестра ми, к` е също лятно бебе.
И нашия редовен номер е да си свършим пак работата, когато сме без памперс и измити и така се налага пак да повтаряме миенето. Laughing
Spinki, точно това е перфектоното бебешко ако, измии го от дрехата и след това накисни в малко прах и след това пери, изпира се. Simple Smile
 Това е за сега от нас   bouquet

# 62
  • София
И нашето педи каза,че акото трябва да е точно такова,ама и аз се чудя от къде да са тези семенца,стои като пресечено.
Блу,класическите колики,които не са в много тежка форма,започват следобед,обикновено половин час след папкане.Бенцето се свива и изпъва рязко,почервенява все едно се напъва,пищи на моменти като на спазми.Това разбира се е доста относителна характеристика,но се надявам горе-долу да ти свърши работа.
Ина също е адски неспокойна в тези жеги.Заспива много трудно и се буди на често.А и тя отказва да спи,ако не е по корем.Ако се опитам да я сложа на страничка или по гръб се почва големия рев и като я обърна по коремче,се успокоява моментално.Но се чудя дали не е вредно да лежи толкова по корем.Вие как мислите?Продължаваме да се борим с жегите.Целувки от нас!!!

# 63
  • у нас
Блу,за подобен продължителен плач,може причината да е в кърмата ти.В смисъл такъв,че може да си остава гладна момата.Опитай след едно от храненията да и дадеш АМ,да кажем 30 мл.и виж дали ще го изпапка и дали ще е спокойна след това.Това се случва вече на няколко пъти при нас.Успех Peace
Секс сезона и ние го открихме,още когато Кари ми беше на 20 дена.Таткото вече беше издивял от тази продължителна диета, Joyнали ни беше забранен всякакъв секс,заради контракциите и разкритието,което имах.Не беше най-великото ми изживяване,но явно недоспиването си казва думата,а и се чувствам изключително непривлекателна с дебелия си задник #Cussing out.Ужас. #2gunfire

# 64
Сетих се още нещо, което може да помогне на бебоците в тая жега. Зная го от майка и баба. Купете Розова вода от аптеката и с памуче натопено в нея мажете врътлето и сгъвките на ръчичките. Облекчава, но най-важното - охлажда и предотвратява образуването на нови обриви. Безвредно и ефикасно. Телцето на моя бебчо понякога пък обтривам с мокри кърпички. Внимавайте разликата в температурата на тялото на бебо и тази на кърпичката или водата да не е голяма, че може вместо облекчение и спокойствие да се уплашат и разплачат! Прохладен следобед на всички мами и бебета!   :love001

# 65
  • В ЛЮтеницата
Извинявайте, имали сте въпроси за кремчето против колики на Бебинос, ама аз сигурно съм най-неорганизираната мама и не успявам даже да включа компютъра..

Та за това кремче бях виждала реклами в бебешките списания, а на консултацията педито ни го подари - сигурно им е рекламно, та не знам дали се продава в аптеките вече. Идеята му е да загрее коремчето. А за съжаление инструкцията му е на немски.

# 66
zdraveite mami Simple Smile
edin vapros moje bi kam mamite s poveche opit veche sme na 20dni a az vse oshe niamam dostatachno karma. za da sam sigurna che bebeto hapva se izcejdam i mu davam ama edvam sabiram i ot dvete 100gr. A gledam da hapvam i da se grija da imam i otsega go tapcha s AM. pomognete mi sas savet
Lek den ot nas  Hug

# 67
здравейте,

ставам все по-добра в писането с една ръка, само главните букви са ми трудни  Simple Smile
блу, сещам се за два варианта да провериш колко изяжда бебето - да се изцедиш преди кърменето и да видиш ще пуснеш ли нужното количество за възрастта ви; или да инвестираш в теглилка и да мериш преди и след кърмене. ама не се шашкай на тази тема, защото наистина е побъркващо. а и щом акате на почти всяко кърмене би трябвало да хапвате достатъчно.

рози, съчувствам ти, че трябва самичка да се справяш вече - майките са голяма подкрепа. но за няколко дни ще влезеш в ритъм сигурна съм, само трябва да си спокойна.  newsm10

ирма също беше много неспокойна вчера - спа само три часа през деня, през останалото време се разнасяхме и хранихме и ревахме, чудо беше. но пък нощеска се събуди само веднъж newsm68 и сега и двете сме бодри.

ами лек ден и дано да е по-прохладен!  love001

# 68
  • София
Здравейте мами,
Нашата нощ не беше от най-леките,ама мина.Лорекса,тази таблица за папкането и за кърмата ли се отнася или само за изкуственото мляко?Ина изяжда около 90мл и сама пуска,аз после изцеждам м/у 30 и 50 мл,т.е имам около 130-140мл в едната гърда,защото аз на кърмене давам само едната.Абебка е наддала около 600гр за 3 седмици.Мисля,че се вписваме в нормите,нали?
А това с розовата вода май върши работа.Намазах я 2 пъти и обрива позавехна.За охлаждане не знам дали става,но поне действа дибре за обрива.За сега целувки от нас и дано понесете леко жегите Heart Eyes Hug

Последна редакция: пн, 21 авг 2006, 11:17 от bubcheto15

# 69
  • у нас
Таблицата е от кутия АМ.Както казах,това е само количеството вода все пак,а като се добави млякото,става повече.
Ако бебчето след кърмене си спинка спокойно,не е от чак такова значение дали изпива 90 или 120 мл кърма.За всяко бебе е индивидуално в началото,после си наваксват.Не може бебе теащо 2,5кг да изпива същото количество като бебе тежащо 3,5кг.Важното е да са спокойни бебоците,макар че с тези колики едва ли са толкова спокойни де #Cussing out,но плача и поведението на бебето при глад е един,а при колики е друг.

# 70
  • София
Здравейте момичета и от мен най-после!
Нямам много време да пиша, искам първо да ви поздравя!
Ние си имаме проблеми с бебенцето и аз съм много изнервена, оказва се, че са го извадили много рано, т.е. е било хубаво още малко да поседи в мама! Педиатърката от МД ми каза че за нея бебо е физически незрял, имал е дихателна недостатъчност както осмачетата точно и стоя и в кувьоз! От там и от храненето със сонда и после с биберон, познайте дали не ми го отбиха и объркаха представите му за сучене, наложи се да викам специалист по храненето, който ми донесе специални биберони на НУК медицински и почна да се храни малко по-добре, изяжда по 50 мл на хранене, но яде и нощем два пъти, което за мен е много уморително! Иначе посяга да суче и от мен, но само от едната гърда и обикновено заспива, уморява се на 2-та минута, и нищо не правим, сега се мъча да се цедя и да му давам само кърма, за сега успявам от двете да събирам около 50 грама! а когато не съм се цедила и повече, дано ми се увеличи поне малко да го похраня още!
Лошото е, че целия се обрина, направо е ужас, в пъпчици, мажех го с ЧИКО, такова ми подариха, но вчера се наложи да купя и МУСТЕЛА по-специалния крем за обриване, мале мила струва 18 лв, някакъв ужас, ама нали е за детето, дано помогне!
Това е за сега от нас, дано се оправяме по-бързо, че с това хранене се побърках направо, как първия ми син сука без проблеми от мен, а за този зърната ми са големи, явно е от това, че е по-мъничък!
Много здраве на всички бебоци и бебочки!

# 71
Мама Иги стискам палци вси4ко да не наред Praynig,дано се оправи малката ду6ица.Имо я бебо се оту4и да су4е Sad сега се цедя и му давам и аз еджа сабирам от двете гарди  по 90мил,а тои милия си хапва доста Grinning.Парвата ни ве4р мина много добре даге се наспах Grinning,бе6е спокоен само става6е хапва6е малко и заспива6е толкоа ми е послу6ен.На сутринта само взе да си мармори и да се свива от коликите #Cussing out.О6те ми е притеснен но 6те вляза в кра4ка Peace.

# 72
imam edna pokana za jelaeshi za razhodka v ujnia park primerno dnes kam 7.30h

# 73
imam edna pokana za jelaeshi za razhodka v ujnia park primerno dnes kam 7.30h
Аз съм ЗА Laughing И ние гледаме да се спасяваме приве4ер в парка от жегите.Ох- дано наистина времето  се нормализира,4е не се издържа ве4е Crazy
МОята бебка направо ни смайва с номера.Ама ве4е не ми е толкова весело,защото става опасна.ПОстоянно се отвива и завива и не може да я оставим и 5 мин. сама,защото не знам в каква поза ще я заваря.Глвата си я държи изправеня едва ли не от родилното,завърта се сама по гръб или настрани.НО- днес се завъртя по корем ooooh!Направо се втрещихме с майка ми #CrazyПо този повод да попитам,търсейки спасение в ситуацията- някой използва ли от тези възглавни4ки ,скоито бебето седи настрани newsm78Дали вършат работа?
Тази сутрин най-накрая ни падна пъп4ето PartyВ 7ч. когато се разшава за хранене реших да й сменя памперса и.... Shockedгледам- няма го.Запо4нах едно издирване и..пак го няма тоя пъп.Накрая го открих на гърба й Laughing.Обадих се и на педиатърката и тя каза да профължавам да го обработвам със спирт и топоцин.Ще трябва да изтряем ощ е няколко дни  без реално къпане,4е ми писна да се лигавим само с легена.В петък сме на консултация- нямам търпение да разбера как напредва с развитието.

# 74
  • София
Велмар,все едно описваш мойта бебка.Тя прави абсолютно същите неща.И ние така се изцъклихме като се обърна за първи път от гръб на корем.Ама за тези възглавнички нищо не знам.Ако разбереш нещо,моля те пиши,че и аз съм се видяла в чудо.

Общи условия

Активация на акаунт