Здравейте, аз съм АВГУСТинче :)

• 22 871
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, от доста време съм отворила страницата, а не съм успяла да седна да чета или пиша. Все ходя да наглеждам малката. Нахранихме се и заспа, но преди малко като се ококори и не мойе да заспи. А искам да изчакаме поне до 10:30 за да се къпем и после да се нахраним, за да може да заспи по-късно. Дано да изтърпи до тогава, застото явно пак я мъчат колики и само чайчето не ни е достатъчно. Сега е легнала по коремче върху баща си и се поукроти като се затопли. Вие от кой ден започнахте да излизате навън? Ние на 8-мия бяхме на разходки. Днес е по-хладно, но като я завихме по-добре и беше нормално. Чудя се дали кърмата ми намалява или тя суче по повече? Понякога изцеждам по 50 мл. след хранене, понякога по 10-20 мл. Не знам какво да правя да стимулирам кърмата, уж пия течности, а ме е страх да не спре.
Това е за сега от нас, лека нощ на всички и сладки сънища.

# 181
Честит мини рожден ден на Ирма и Хектор, да са ви здрави и засмени  bouquet

# 182
dobro utro i dnes ot nas Grinning
za nosleto kupihme edn komplekt na chicco i tam pishe che raztvora se kapva v nosleto i posle s pompichkata se izsmukvat sekretite obache v deistvitelnost sled kato se sipe raztvora bebcho pochva da kiha i da izkarva navan i taka neshto izliza a s pompichkata pone nie nishto nemojem da napravim. A za pishleto men dosta me pretesniava chuh ot drugi mami che bilo dobre da se pridarpva po otrano zashtoto sled tova bilo po bolezneno a pediatrite go pravili izvednaj trapki me pobivat kakvo da pravim ta dnes mislia da se poobrazovam na tazi tema ot foruma.
I neshto prekrasno nash Boian ne okrutiava na klasicheska muzika ot vchera probvame tazi taktika i kato pusnem i toi krutuva dori i da nespi Grinning
celuvki na vsichki manicheta i chestit praznik na veche "golemite" ednomesechni kuklichki Hug

# 183
  • софия
Здравейте,мамита Grinning!Сега заспахме и сядам да ви пиша.Мисля си,колко е добре че ви има защото иначе съвсем бих се шашнала.Тук намирам отговори на много от въпросите които ми се въртят иначе в главата #Crazy!Всеки ден си намирам по-малко време и сядам да прочета какво ново си" раздухвате",но нямам сили да драсна нещо и аз Tired.
Много са мили всички бебоци thumbsup,скоро и ние ще се включим със някоя и друга снимка Laughing!
Искам  да ви се оплача,колко много се мъчим с това акане Sad
Някой знае ли какво адаптирано се продава което спомагало за по лесно акане,помагало и при колики.Ние сега се дохранваме с Аптамил.
MORNING-мисля че ти беше писала,за това че педито ти е препоръчала да смесваш нормално адаптирано с това по-специалното.Ще ми напишеш ли по-подробно,за какво става въпрос?
Едно голямо мерси от сега и по една голямо гуш за всички бонбони и за майките-герой  Hug.Ще сядам да хапна нещо преди "зверо"да се е събудила и да ме почва отново Joy!

# 184
Привет и от нас!  Laughing
И нас вчера цял ден ни изхвърля от форума, дано днес да е по добре.   Confused
Честит мини рожден ден на патерица на Ирма и Хектор!
Честит мини рожден ден днес на Ерик на honey!

Леле мами, кога се родиха кога станаха на един месец слънчицата?  Hug
Ние вече влизаме в крачка. Днес сме на педиатър да видим как наддаваме. Аз давам витамин Д от събота, т.е. от 12 ден, педито каза че бебето е голямо и здраво и затова може от по рано да се почне.
Имам въпрос към мамите които хранят на поискване - колко най-малко изчаквате до следващото кърмене? Аз се притеснявам да не преяде, защото е много лаком, имам много кърма и ако го храня по на често, много повръща. Но видях че и другите бебета повръщат.  Thinking
Към мамите които мажат устата на бебето с дактарин - колко пъти на ден мажете? Аз мажа 1-2 пъти, но незнам дали е достатъчно. Иначе няма бяло по езика.
И още - къде и как изсушавате и съхранявате стерилизираните шишета, биберони и т.н.
Имаше още, но така е като пиша с една ръка!   Laughing Хайде до после!  Heart Eyes

# 185
Здравейте мамчета,
четити ви мини рожденни дни. Да растат здрави и силни бебоците.

И още - къде и как изсушавате и съхранявате стерилизираните шишета, биберони и т.н.

И на мен това ми е много интересно. Аз хванах една пластмасова купа, по голямшка, с капак и стерилизираните неща ги слагам там. Ама нали има капки вода та се притеснявам да не стане нещо.

Мен много ме интересува как правите номера с водичката за измиване след хранене. Педито ми каза да давам по 1-2 лъжички. Ама Дари не отваря уста и само я уливам... Sad((

Целувки от нас

# 186
Здравейте момичета!Времето тези дни е доста приятно, нали?
dani777k аз бях писала за това мляко.Ние сме изцяло на АМ-Frisolac. И в тази серия има специално мляко-Frisovom-което е за колики, повръщане и безпроблемно акане. Нашата педиатърка ни го препоръча. При нас проблема беше с акането-1 път на ден. Сега откакто сме с него нямаме проблеми-акаме по 5, 6 пъти на ден. А се смесва с обикновено мляко, защото е доста гъсто и по лесно се пие. Да си призная и повръщането ни понамаля. За коликите нямям наблюдение-имаме си слабички, но дали е от млякото не знам! Но предполагам, че се смесват млеката на една и съща фирма производител!
А за заголването на пишлето-акушерката на изписването ни каза да го заголваме 2 пъти седмично, но педито каза по нататък, че е още рано. И аз засега нищо не правя! По нататък!
Много целувки от мен и Иво!

# 187
  • гр.Добрич
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА МАЛКИТЕ РОЖБИЧКИ!

Привет мамчета!
Нощите са безкрайни май. Реших снощи да направя 100гр. АМ с надеждата Ивчо да не се събуди до сутринта, обаче криви ми излязоха сметките. Уж се оригна, а като започна да връща мляко на всеки половин час - май му дойде множко. Така че палновете ми се провалиха. И нашия доктор ни каза да дохранваме, защото за 2 седмици е качил само 300гр. Но след като суче аз как да преценя колко е ял, за да знам колко да му дам. Пък и като си натисна гърдата тя пуска още, просто той се изморява да дърпа. На нас ни  препоръчаха НАН на Нестле, но тъй като бях купила една кутия Фризолак все още от нея давам.
Емеле, след като езичето не е бяло защо даваш дактарин, аз още не съм му давала.
От днес сме на витамина Д, но шишето е неудобно, вие как му давате една капка?
За пишлеъто мисля че е много рано, пък мненията които ще чуете могат да са много противоречиви.
И ние трудно се оригваме, ако пък се оригне след това пак връща и започва едно хълцане.
Днес нямаме вода  #Cussing out - направо ужас с малко дете и без вода. Добре че имам 10литрови туби с вода винаги запас.
Хайде това засега от нас.

# 188
spinki педито ни изписа дактарин профилактично - затова му давам, но май ще спра.
За витамин Д - аз слагам много внимателно две капки в лъжичката и добавям мляко сутрин на гладно. Педито каза в никакъв случай от шишето, защото ако предозирам може да има необратими последици. Освен това ако забравя да дам, по добре да не давам през дена, не било фатално.

# 189
  • гр.Добрич
момичета кое беше паролата за албумчето, опитвам се да кача снимки на моя Ивчо?

# 190
  • софия
МORNING,благодаря ти за бързото включване,ще пробваме и ние да видим ще има ли и при нас същия резултат.Тя също ака само по веднъж на ден...и изглежда че и тогава е с триста зора.Толкова много се напъва,че започва и да ми повръща и тъкмо се свърши я с акането,я с връщането на храна и тогава идва гнусарското хълцане.Направо ми идва всичко дето я мъчи #2gunfire....
Значи  да взема една кутия FRISOLAC и една FRISOVOM и когато приготвям папото дозата която е за едно хранене я разделям между двата вида,така ли?
Аз стерилизираните неща си ги държа в стерилизатора и когато ми потрябва нещо си вземам.Не ги изваждам след като са готови.
Това е за сега от нас  love001

# 191
И ние от в4ера даваме Витамин Д.Дария пие с лъжи4ка без проблем .Капвам 2 капки в лъжи4ката и - хоп - в устата.Тя ве4е се е нау4ила  като види лъжи4ката да си отваря устата и хапва с охота.Така й давам и капките против колики.Всъшност- аз може и да й давам вит.Д заедно с капките за колики Thinking.Дадохте ми идея.
Ина4е- ние сме добре,доколкото може да бъдем.След малко изпращам майка ми да си ходи и ..оставаме сами4ки CryНаправо ми се реве.От сега изпадам в шаш и паника.Знам 4е не трябва но..  Rolling EyesЩе ви пи ша пак по-късно.Чао за сега!

# 192
Момичета на колко дни трябва да е бебчо, че да му се дава Витамин Д?
spinki, и ние мила акаме по 1-2 пъти на ден, но педиатърката каза че било нормално някой бебенца имали такъв режим. Иначе и аз дохранвам само с FRISOLAC като теб, но като свърши кутията докторката каза да вземем НАН. Да те питам мила ти колко добавка правиш на бебо като количество? И аз като теб не мога да преценя колко изсуква, миналата седмица бяхме на пробно кърмене и се оказа че изсуква от двете гърди 50 мл, което не е достатъчно, тази седмица ще ходим пак да видим дали количеството на кърмата се е увеличило. Аз иначе му правя добавка от 30 до 60 мл зависи колко е гладен миличкия Peace

# 193
Хи отново Simple Smile
Моето маймунче нанка и аз използвам случая да питам някой неща,
Понеже се цедя и давам от шише ми казаха, че на всяко хранене трябва да цедя по определено количество. Днес например трябва да давам по 70мл. Дари всичко си изяжда, че даже май иска още. Но не е зверски гладна и издържа по 3 -  3.5 - 4 часа.
Интересува ме дали да й давам по- повече или да си държа на точната дажба? Не искам да преяжда или пък да остава гладна....
Също така ми казаха, че трябва в края на първия месец да яде по 120мл. Ми аз така като гледам ние ще ги стигнем след 5 дни тия 120 мл?!?! (нали всеки ден дозата се увеличава с 10м)

Целувам ви и ви благодаря за помощта

# 194
Здравейте! След дълго отсъствие/поради липса на компютър/, ето ме пак сред вас!
Христо се роди 12 дена преди термина – 4 август. Раждането бе изключително леко и бързо, без болка и обезболяващи. 
Честито на всички мами за малките съкровища, както и на малките рожденници!
При нас нещата са нормални – спинкаме, папкаме и по малко плачкаме заради гадните колики.
Момичета, искам и да споделя опита си с вас. Кърмата ми дойде чак към 10-я ден след едно пакетче лешници. Мислех, че това са поредните измислици, но се оказаха ядките доста ефикасни за кърмата! До тогава, обаче бебчо се бе научил да хапва от шише и не пожела моите гърди. Благодарение на форума разбрах за силиконовите зърна и естествено пробхах. Сега с тях се кърмим чудесно. Ще се радвам ако с това помогна на някои. Иначе за оригването педито каза, че не е задължително

Общи условия

Активация на акаунт