Спор относно името на детето

• 28 854
  • 594
  •   1
Отговори
# 240
Хехе, че защо не се целят в гражданя такива дами? Гражданката си взела селянин, че после - олеле, майко.
Дренке, n-та тема - един извод Simple Smile

# 241
И да запеем дружно - ше се натиска тя при някакъв мульо, ще търпи роднините му с имена на животни,  ще скланя глава... Защо, след като заслужава повече?
😂

# 242
Сори, но нека ..??.

# 243
Много се смях на мъжа, дето мечтата му била да кръсти детето на баща си и жената трябва да плесне с ръце и да приеме явно и най-абсурдното име.
Имам позната с такъв бивш, мечтата му беше, ако има син да е Въчко, на баща му. Производно не можеше, Въчко, та Въчко. Много ми е интересно дали Надеждата за двама някога е била пред такъв избор и щеше ли да кръсти сина си Въчко, да се срамува цял живот и да отнесе стотици подигравки. То е лесно да пишеш общи приказки кой как е отговорен да съхрани семейството като детето ти сигурно има нормално име.

P.S. Добрин е ОК, но щом авторката не го харесва, това е достатъчно детето да не се казва така. Как пък няма да я заплашват, че и дядото. Едва ли ще доживея да го видя, но нямам търпение да се извъртят няколко поколения и това с кръщаването на някого да стане най-накрая отживелицата, която всъщност е.

# 244
Ходи обяснявай въчко/ или друг.

# 245
Абсолютно. И най-прекрасното име да е на света, ако единия от двамата родители не го одобрява... Аз лично смятам, че и бащата има право на глас, но без такива грозни изнудвания.

# 246
Много се смях на мъжа, дето мечтата му била да кръсти детето на баща си и жената трябва да плесне с ръце и да приеме явно и най-абсурдното име.
Имам позната с такъв бивш, мечтата му беше, ако има син да е Въчко, на баща му. Производно не можеше, Въчко, та Въчко. Много ми е интересно дали Надеждата за двама някога е била пред такъв избор и щеше ли да кръсти сина си Въчко, да се срамува цял живот и да отнесе стотици подигравки. То е лесно да пишеш общи приказки кой как е отговорен да съхрани семейството като детето ти сигурно има нормално име.

P.S. Добрин е ОК, но щом авторката не го харесва, това е достатъчно детето да не се казва така. Как пък няма да я заплашват, че и дядото. Едва ли ще доживея да го видя, но нямам търпение да се извъртят няколко поколения и това с кръщаването на някого да стане най-накрая отживелицата, която всъщност е.

А надеждата за двама дали би се влюбила в такъв мъж?
Нали ти е ясно,  че този начин на възпитание има и други прояви ама авторката въпреки тях си го обича.

# 247
Разбира се, че в една нормална ситуация и двамата имат право на глас. Но случаят в момента не е такъв.

# 248
Тя темата е отишла "в пловдивско" Simple Smile
Аз когато бременеех ,все още традициите бяха "брак",а не "съвместно съжителство" и да наричаш ..било и с буквичка...
Тъй като бяхме изживели стреса..Близко смейство да изгубят живо родено дете..
Единствената мисъл беше всичко да се развие благополучно..
То аз до деветия месец не знаех(не беше потвърдено) момче или момиче ще е..
Въпреки,че в себе си знаех,че е той..
Името...не бяхме обсъждали:)
Късметлийка,че имената на свекърите ми бяха любими..
След като гушнах сина си..
Изпратих съобщение..и сама нарекох името
Толкова ми беше важно да го гушна жив и здрав,че хич не ми е идвало на акъла да мисля за после..
Или да обсъждаме..

# 249
Право на глас има всеки. Право на изнудване и заплахи - никой.

Мъжът на Михаела, ако имаше малко акъл и усет лесно можеше да я склони да приеме името Добрин. Много зависи как си искаш, за да ти дадат.

Свекърът ми е прекрасен човек, с красиво, неархаично име. Ако знам, че той и мъжът ми биха се зарадвали, нямам проблем да кръстя сина ми по този начин. Виж, да ми извиват ръцете и да ме заплашват когато съм най-уязвима, ай мерси.

# 250
  • Някъде там
Едва ли това е първото изнудване, щом от името на детето зависи как ще се държи със нея след раждането...
Аз за това  и написах да действа по неговия метод. Да му каже, че ще го кръсти Добрин, ако носи нейната фамилия. Дали ще се съгласи ? Според мен не, защото господина иска да е на неговото, а не че чак толкова държи на това име.

# 251
Бях шокиран да видя тема с това заглавие и 17 страници мнения за 20 часа и даже нямах намерение да я чета, но влезнах и разбрах защо темата е избухнала. Сега имам два избора или да бъда лицемер и да опитам да ти кажа нещо успокояващо, защото все пак си и бременна и последното което ти трябва е стрес и тъга.
Другият вариант е да ти кажа истината и това което мисля, но то няма да ти хареса. Този случай е една огромна червена лампа и дано имаш късмет и Бог да е с теб и да нямаш проблеми в тази връзка за напред.

За моята ценностна система и мироглед, това поведение на мъжа ти и неговият създател е абсурдно.
Това един много много тежък егоизъм в комбинация с едни глупави стереотипи, но тук даже не е просто стереотип, а нещо по-лошо. Когато един мъж казва на жена си, че ще се държи лошо (тоест ще е я тормози), ако името не това което той иска, знаеш ли какво означава това ?

Съжалявам, че трябва да го кажа, но не си имала никакъв късмет да попаднеш на свестен мъж. Има една закономерност, за която често съм говорил, че при лошите мъже, лошите неща в една връзка се развиват в посоката все по-зле във времето. Добре е дори да се настроиш психически, че дори и да кръстите детето по тяхната воля, с този мъж е много вероятно да си имаш проблеми в бъдеще.

Това са много тежки думи, да кажеш на бременната си жена, че ако името не е това което той иска, ще се държи зле с нея. Даже сигурно ни спестяваш някой неща, кой знае как е избухвал в тези спорове, може дори да те е обиждал. Яд ме е много за теб, и това като сподели, колко си плакала от думите и държанието му, за мен това е 100% домашен тормоз.

Не знам какъв човек трябва да си, каква душа имат тези хора, какво сърце, за да причиниш това на една жена, която носи бъдещето ти дете в себе си. Момент в който всички трябва да сте щастливи, а ти плачеш. Worried
Не искам да наричам този човек с някакви обидни думи, но съм на много малко да го направя.

Не искам да те разстройвам допълнително, но по-добре е да знаеш истината. Дори да отстъпиш и да го кръстите на баща му, ще постигнеш само едно временно спокойствие, интуицията ми рядко ме подвежда. Този човек тепърва ще показва лошите си черти.

# 252
Тя иска модерно име. За жалост обаче, хем си харесала мъж демоде, хем иска всички да са доволни, хем не знае как да подходи, за да го вкара в пътя тоа “селяк”, но пък се очаква от него да знае и може Simple Smile

# 253
  • София
Абе, някак си мисля, че не попадаме на такива, избираме си ги.

# 254

Би било интересно да възникне спор между имена като Ванес-Никалъс и Веньо, предизвикан от дуализма на модерното-традиционното.
Труден избор, достоен за екранизация в духа на  "Последния самурай"  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт