Спор относно името на детето

• 28 852
  • 594
  •   1
Отговори
# 225
Аз какъвто съм звяр, да не казвам къде бих го навряла.
Не бих търпяла да ме заплашват и манипулират.
Даже бих отвърнала да ми се маха от главата, щом ще се държи лошо с мен и ще си кръстя детето както искам.
Ама това съм аз.
Кажи му, че това дете ти си го носила 9 месеца, а не той и ти ще избереш името. Ако не му харесва да изчезва, щом щял да се държи лошо.
Имаш голям проблем и не е името.
Защото тепърва ако сега отстъпиш, ще бъдеш изнудвана, манипулирана и заплашвана за още много други неща по същия грозен и малоумен начин.
Откъде ги намирате тия идиоти и що спите с тях, че и деца им раждате?

# 226
И като не отиде да го припознае, какво? Голям праз. Спокойно, сега я мачка психически, тя ще си изкара бременността в тревоги, ще роди, ще си го запише както иска, а този малоумник ще цъфне да се прави на баща на готово.

# 227
Да смениш благозвучното Венцислав с Васил ?! Бляк, бляк, бляк.
Смениха го е това е. И майката/лекарка/, за да запази мирът в къщата отстъпи. И си вкара автогол. После от нея се искаше да отстъпва. За всичко. Издържа около две години и се разведоха.

# 228
  • France
Много тъжна история. Ще кажеш, че сме в Анадола.

# 229
Тайничка, да ти кажа право, никак не ме вълнува как ще го запише, и какво ще стане точно.
Работата е там, че много жени си повярваха, че от тях всичко зависи, щото бременеят и раждат. Как ги избират тез мъже аз не знам, ама все за емпатия се борят, пък уж сами се справяли. А мъжете все келяви, бе.
Ето, авторката казва, че готова на всичко, пък подвила куйрука и чака да я потърсят.
Смешно е чак.

# 230
  • София
Предложи да се преобразува дядовото първо във фамилия, честа практика е.
Първото си избираш ти, второто на бащата и мир и сговор.

Разбира се, ако си отворена на предложения.

Аз си държа първо на имота Grinning

# 231
Много тъжна история. Ще кажеш, че сме в Анадола.

И аз точно това си мислех.

Мои приятел се беше разбрал с жена си да не кръщават детето на роднини. Ако е момиче, тя да му даде име, ако е момче - той. Дори се хвалиха на едно парти, когато тя беше забременяла.
Роди се момче и тя го кръсти на баща си без той да може да каже нещо.
Много долняшко изпълнение и предаване на доверие. Аз лично не бих бил с човек, който не си спазва обещанията.
Но и тя като човек не е от най-читавите.

# 232
Форума може да не помогне, но пък не е лошо да види друга гледна точка и то на непознати. Тук никой нито се опитва да ти замаже очите за да не се стресираш защото си бременна/авторката/, нито пък ще ти спести истината колкото и неприятна да е.
Е, ай стига де! Никой не отхвърли името Добрин.
Харесаха го хората и даже мислиха в посока галени имена. ( В класа имахме Доброслав и децата му казвахме Добо - тъпо, но достатъчно)

От моята позиция е чудно име. Какво знаете за тоя дядо? Защо не мислите и за своите родители?

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 18:58 от tainichka

# 233
  • София
Абе... крайно е, ама по-добре да не го припознава, ако ще се разделят, че какъвто ОЧЕВИДНО е мръсник и манипулатор нарочно да започне да прави мръсно на майката и детето и то до 18г да не може да мръдне от България.
Сега ми изплува в съзнанието един мухльо, който месеци наред съкрати живота на майката с години, защото беше завел дело за права, пишеше лъжи и не знам какво си, социални идваха, абе побърка я!
Малката беше 2-3 годишна, когато на БНД сам му хрумна да ми извади пълномощно за всичко, свързано с детето, за да ни улесни. Ама той е човек и въпреки, че не сме партньори е Баща  и никога няма да тръгне да прави мизерии. А за този не мисля, че е такъв...

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 19:26 от Светулчица

# 234
Да смениш благозвучното Венцислав с Васил ?! Бляк, бляк, бляк.
И то на починал човек. Аз знам, че на починал не се кръщава.
Моят син не е кръстен на никой, дори няма и с буквата му никой в 2те роди. Никой не се е натягал или правил фасони, ама и да беше ми е през..

# 235
Мише, предвид неговото игнориране и непукизъм какво смяташ да правиш? Би трябвало добре да обмислиш следващите си решения и да ти светнат червените лампички за това с какъв човек си.

# 236
Благозвучно, неблагозвучно, бляк или не, колкото хора, толкоз и предпочитания.
За второто дете не можах да избера от две имена. Като се видях детето, бърже и лесно взех и решението.

# 237
Здравейте мами! Имам огромно нужда да чуя вашето мнение ..Бременна съм 8 месец ,чакам прекрасно момченце . С бащата на детето имахме няколко разговора във връзка името му ,които завършват с караници и не се стига до решение. Той държи детето да се казва на баща му. Не приема друго име ,не иска да направи компромис,сърди се и общо взето ми съобщи ,че ако не се съглася няма да се държи добре с мен и т.н .Според мен името е остаряло ,не ми харесва ,не искам да се казва така ,но искам и да стигнем до компромис. В крайна сметка най важно е детето и това то да има щастливо семейство. Предложих да го кръстим на него ,предложих други имена какво ли не ,но той не приема,не иска да говорим . Опитах се да го накарам да седнем като големи хора ,да помислим за детето най вече и да решим ,а не да си разваляме отношенията,но неговите думи са само ,че ако не е това име което иска няма да станат нещата. Реших да говоря с баща му ,не искам човека да си мисли че не го уважавам или нещо такова ,просто имам мнение по въпроса и искам някой да го чуе . В крайна сметка бебето е наше не на него и баща му. Така де разговора с него не завърши както ми се искаше . Общо взето и той ми каза че ако не го кръстим на него и той няма да се държи ок и ще има едно наум. От три дена се мъча да говорим на тази тема (в крайна сметка много скоро ще родя),но бащата на детето ми или излиза или ляга да спи ,не ми звъни. Общо взето се инати и се държи много кофти с мен ,въпреки че съм бременна и малко или много трябва да се съобразява. След много мисли си казах добре ще го направя ,но в същото време се сещам как ме заплашваше той и баща му ,как от няколко дена само рева и не се чувствам добре ,а той гледа как да излезе с приятели,вместо да седне с мен да говорим . Нуждая се от вашето мнение по въпроса,как бихте се почувствали вие ако бяхте на мое място ,какво бихте направили?

Един въпрос - ще се справиш ли да си гледаш детето сама? Ако да - БЯГАЙ!
Ако не - ти си допуснала грешка в момента, в който си си позволила такъв тъпанар да ти направи дете. Името на детето занапред ще ти е най-малкият проблем.

# 238
Никаква нужда няма сама да го гледа.
Простите селяни ще влязат в ред. За какво да сме толкоз благосклонни? Айфеловата кула ли сътвориха? Айде няма нужда на всеки селяк да се припада!  На тях им е по-важен нейният наследник.

# 239
Хехе, че защо не се целят в гражданя такива дами? Гражданката си взела селянин, че после - олеле, майко.

Общи условия

Активация на акаунт