Спор относно името на детето

• 28 847
  • 594
  •   2
Отговори
# 210
Не ,не ме е търсил ,не ме е питал как съм ,въпреки че последния път в който се видяхме от нерви от притеснение от страх започнах да плача пред него ,но нищо.

# 211
Не ,не ме е търсил ,не ме е питал как съм ,въпреки че последния път в който се видяхме от нерви от притеснение от страх започнах да плача пред него ,но нищо.

Човек от камък.

Сигурна ли си, че това с името ти е най-големият проблем с въпросния мъж?

Имало ли  е други случаи, директно или индиректно да ти казва (или показва),  че винаги трябва да става на неговото? Възможно е да е насилник.

# 212
Това говори много за отношението му към теб. Да не се по интересува грам от бременната си приятелка. За него ти си просто жена която ще износи детето му. Не съм убедена че и от детето се интересува.
Не е нормално да плачеш от нерви и от... страх. Вече те е страх от него.
Просто най добре не се връща. Роди и изгледа детето си. Иначе винаги ще бъдеш поставяна на колене от този човек.

# 213
Да сравняваш избор на местоположение на саксия и избор на име на твоето собствено дете, не е просто въпрос на гледна точка. Аз имам възгледи за страшно много неща, но повечето дори и не ги споделям, защото не държа чак толкова на проблематиката. Но има неща, които са ми повече от важни и за тях имам вето.
"Само и единствено в ръцете на жената е да направи семейство ако съумее."
Наистина съжалявам, че има жени, за които ролята на мъжа е толкова маловажна - един вид голямо дете, на което се купува близалка, за да си мълчи и да не се пречка. Това е твоята гледна точка и ти имаш право да дундуркаш МТ, колкото ти душа иска, но това не значи, че няма равноправни връзки между разумни и отговорни партньори. И слава Богу.

Toва пък що за глупост е! Нито дундуркам мъжа ми нито го отглеждам като дете. Но има една разлика - ММ не е израснал в семейството като това на мъжа на авторката. Тя е обикнала точно този човек, точно от това семейство. Но всеки човек носи със себе си своя багаж от детството. Партньора е този които му помага да се освободи от него. Както аз помагам на ММ, така той помага на мен. Но ролите в едно семейство са различни.
Ако не е така защо момиченцата играят с кукли а момченцата с колички? Та в този контекст - семейството (дома) го гради жената.

Ама някой трябва и да чете от време на време за да има идея за някои неща.
Така, както пишеш май си съпругата на ScroolLock

# 214
От теб зависи името на детето. Ти ще родиш и теб ще питат как да се запише.
От тях нищо не зависи. Ще клекнат след време, а детето ще има хубаво име.
Чак не вярвам да си толкова сугестивна и податлива.
Но тях двамата ги разбирам - нямат глас в избора на име и се мъчат всячески да ти повлияят. С добро знаят, че няма да стане, затова ползват заплаха.

# 215
Бе не е баш, щото той трябва да дойде да си го припознае, освен ако не смята да се записва при самотните майки.

# 216
И заради името той ще каже, че не е негово? Друг път! Кръщава го малкото синче както си иска и ше си свирка. Ония ще пореват, пък ще свикнат. Няма несвикнали, спокойно.

# 217
По- добре те да свикват с името, отколкото майката да трябва да свиква.

# 218
И заради името той ще каже, че не е негово? Друг път! Кръщава го малкото синче както си иска и ше си свирка. Ония ще пореват, пък ще свикнат. Няма несвикнали, спокойно.
Абе има да ти кажа. Преди много години едно детенце от Венцислав след 2 седмици стана Васил. Свекървата не миряса докато не го запишат буква, по буква на свекъра който беше починал. Година, две след това родителите се разведоха именно защото от снахата се очакваше да отстъпва във всичко.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 18:23 от djoleva

# 219
  • France
Да смениш благозвучното Венцислав с Васил ?! Бляк, бляк, бляк.

# 220
Ако много му отстъпваш на този мъж за всичко, днес  избора ти за име ще смени, утре теб ще смени.  Той показва характера си, покажи и ти, че имаш такъв. Не си по- маловажна от дядото все пак. Ако някой ще се сърди, нека да не си ти. Да се сърдят колкото искат. Няма да е единствения разсърдил се дядо. Ще свикне с времето.
Аз не разбрах нещо предлага ли този дядо в замяна за името, че чак и до заплахи се стига, или ей така просто да му се угоди?

# 221
Много неприятно.
Направих си труда, да прочета всичко написано до тук. Ако авторката е направила същата грешка, то със сигурност  вече е много по-объркана, отколкото е била до вчера.
На 16 страници са и дадени 16 коренно противоположни съвета...
от вариант - "Ти си права, в никакъв случай не отстъпвай!"
до -  "Сведи глава, бъди покорна  и слушай мъжа си " 
(което разбира се е пълен абсурд)... но е факт, че дори и такива мнения се изказват. А това е доста опасно и  лесно може да обърка и без това вече разстроената авторка.
Да не говорим, че  подобно поведение на вербално насилие  от страна на бащата и дядото,  спокойно може да се разглежда като психически тормоз. А това си е подсъдно по НК.
Има разбира се и някой много добри попадения :
Искренно ме разсмя това за името на бившето гадже Sweat Smile    ... както и предложението да кръстите бебето с няколко различни имена .
( не помня точно в кой пост, но пишеше как сложили три имена на детето - двете на дядовците по майчина и бащина линия и трето избрано от тях .
Представих си нещо от сорта:
 Борис Даниел Георги Иванов Димитров Head Band
 Disappointed Relieved Е, как да не ти дожалее за такова дете 
Просто бисери колкото искаш,  но решение в темата няма да намериш.
Никой от нас, не може да ти даде правилен съвет,  защото нещата в човешкия живот никога не са само черни или само бели, а ние почти нищо не знаем за ситуацията и отношенията по които се очаква да споделим мнение.
Всеки от нас може да напише какво би направил ако му поставят ултиматум, но в твоя случай то няма да ти върши работа, защото конкретния случай касае точно теб  и само ти знаеш, всички подробности които са около вас и отношенията ви.

# 222

Ми не знам. Нито го познавам, нито съм разговаряла с него. Силата ми е да пророкувам, но не се възползвам от нея.
Свиркането е във форума, животът си го живее тя.

# 223
За мене в имало някакви спорове между жени, но бързо свикнаха с новото име и се примириха. Пък и женско дете не е като мъжки наследник, дето всеки държи на него да е кръстено и да продължи великия род.
Дренка, сега няма натиск от обществото по този въпрос. Ако преди 150г. е било срам за рода снахата да избира името на първородния, то сега никой няма да забележи как се казва унуката на бай ти Добрин.

# 224
Форума може да не помогне, но пък не е лошо да види друга гледна точка и то на непознати. Тук никой нито се опитва да ти замаже очите за да не се стресираш защото си бременна/авторката/, нито пък ще ти спести истината колкото и неприятна да е.
И въпреки всичко повечето тук отбелязах е че не името е проблем, а отношението в случая, начина на налагане, вербалният тормоз. И ето че "любящият" баща 4 дни е се интересува от жената и детето.

Общи условия

Активация на акаунт