Спор относно името на детето

• 28 878
  • 594
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз се притеснявам за авторката, защото е подложена на тоемоз. И се надявам да се върне и да каже как се развива тази ситуация и да получи тук подкрепа и утеха, а не набиване на канчето от хора с техни си проблеми за решаване.

# 286
Здравейте, Михаела. Ще ви разкажа аз, като майка на момче, как се спасих от същата тежка традиция в семейството на съпругът ми с две имена, повтарящи се през поколение. Имахме спорове преди раждането на детето. Съпругът ми държеше на името на баща му. На мен не стига, че от тази традиция ми се повръща, ами и името не ми харесва, макар свекър ми да е чудесен и заслужаващ уважние човек. Имаше ги приказките от страна на мъжа ми, че така се правело при тях, компромис нямало да има, това дете да не пада от Луната, та ще е кръстено на себе си... абе знаете. С тази разлика, че допълнителен натиск имаше не от страна на свекърите ми, а от бабата и дядото на съпругът ми. Аз си имах списък с три различни имена, от който не отстъпих, но реално решение по време на бременността нямаше.
Та дойде и денят на раждането. Съпругът ми присъстваше от началото до края. Беше доста тежко и стана свидетел да доста нелицеприятни неща. Явно се е поуплашил за мен, а може би ме е погледнал с други очи и е осъзнал през какво минава жената, за да го дари с дете. Още същата вечер ми се обади и ми каза, че детето ще се казва, както аз реша. Така и стана. После от неговата рода имаше опити за коментари редно ли е така, които бяха впечатляващо пресечени от мъжа ми.
Това е просто пример, а не точно съвет. Не е съвет, понеже дали някой ще присъства на раждането е деликатен въпрос, който зависи от много неща, и няма за цел да стресне или постави на място таткото. В моят случай обаче изигра голяма роля не само по отношение на името.

# 287
От два-три скандала за името жена, която е готова да преговаря и с майка му, и с баща му, се превръща в жена, която само като го види, започва да плаче от страх...Тук има неизговорени неща.
Михаела, надявам се, че си добре.

# 288
  • София
Авторке, що не му обясниш на тоя тулуп мъжа ти, че ще го кръстиш Добрин, само, ако свекъра ти купи триетажна къща с басейн, яхта и Бентли! И поне 10 стограмови златни кюлчета! Услуга за услуга! Grinning

Иначе не знам защо, но имената Браян и Бриана ми звучат като галени на нашите Добрин и Добрина.

# 289
  • Варна
И при моите родители е имало огромен натиск как ще се казвам и много са държали да съм на баба си, която носи старомодно име, за което щях да търпя ред подигравки. Баща ми се е озъбил и категорично е заявил, че няма да го бъде и ще ме обичат независимо от името ми.

Детето е твое, а не на роднините ти или на мъжа ти, за да им следваш правилата.

# 290
Детето е твое, а не на мъжа ти? Ти от друг мъж ли раждаш? Боже колко мъка...

# 291
  • София
Скрит текст:
И при моите родители е имало огромен натиск как ще се казвам и много са държали да съм на баба си, която носи старомодно име, за което щях да търпя ред подигравки. Баща ми се е озъбил и категорично е заявил, че няма да го бъде и ще ме обичат независимо от името ми.
Ухаа, и ако не е на мъжа - на комшята ли е Satisfied
Иначе ситуацията е абсурдна и не е нормално тези "данказвам какви" да натискат така момичето. Обаче щом такива циркове за едно име и не приемат и компромис (само буква), този индивид осеменителя - дали не се е изявявал и преди по такув дестподски начин? Един любящ и уважаващ жена си мъж, не би се заинатил по такъв селяндурски начин и не би заплашвал, според мен. Ама като се натискате да им раждате на такива с мотото "то детенцето ще оправи всичко"... Mask

# 292
Точно запълване на липси е.
Дренка, ще си позволя да ти дам непоискан, но добронамерен съвет. Обикновено, когато целият свят ти е крив ти си крив. Обърни си внимание и концентрирай всичката тази енергия, която харчиш докато се заяждаш с хора във Форума в нещо конструктивно от реалният живот. Просто няма как човек, които излива толкова много жлъч да е щастлив.

Не се занимавам с подробен анслиз на потребителки, потребители и мъжете/жените им, нито с липсите им. Simple Smile
Коментирам казуси, без да ги доразвивам спрямо личните си убеждения Simple Smile
Ся, по въпроса за липсите ме мързи  да ги извеждам персонално за всеки. Виждам, че това е масово хоби тук, та няма и нужда.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 17:58 от Дренка

# 293
Детето е твое, а не на мъжа ти? Ти от друг мъж ли раждаш? Боже колко мъка...
+1
Повече от ясно е, че правиш ли семейство и дете с мъж, ще се наложи да се съобразяваш с него и родата му. Но от темата разбрах, че жената сама можела да си взема решенията. Интересно!

Дренке, то си е част от тръпката тука, да си обясним претенциите. Не ти е ден днес! Почини малко.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 18:02 от tainichka

# 294
Точно запълване на липси е.
Дренка, ще си позволя да ти дам непоискан, но добронамерен съвет. Обикновено, когато целият свят ти е крив ти си крив. Обърни си внимание и концентрирай всичката тази енергия, която харчиш докато се заяждаш с хора във Форума в нещо конструктивно от реалният живот. Просто няма как човек, които излива толкова много жлъч да е щастлив.

Не се занимавам с подробен анслиз на потребителки, потребители и мъжете/жените им, нито с липсите им. Simple Smile
Коментирам казуси, без да ги доразвивам спрямо личните си убеждения Simple Smile
Ся, по въпроса за липсите ме мързи  да ги извеждам персонално за всеки. Виждам, че това е масово хоби тук, та няма и нужда.
Не коментираш казуси, а целенасочено се заяждаш с потребителки, които коментират казуси.

# 295
И стига се взирахте в тези заплахи. Един силен човек ще използва всички позволени средства, за да постигне целта си. Силно ме отблъскват муньовците с моята отстъпчивост, например. Да си отстъпчива мърда в живота е голям проблем. Нищо никога не постигаш.
Сто пъти предпочитам мъж като описания, отколкото някой льольо, който нито знае какво е важно, нито има стойцизма да го отстоява.

# 296
Сто пъти предпочитам мъж като описания, отколкото някой льольо, който нито знае какво е важно, нито има стойцизма да го отстоява.
Нали? Друго си е мъж да тропне по масата, та чак сервиза в шкафа да издрънчи. Ама интересно що на някакви меки Мари все попадат такива, да ги газят и мачкат. Как пък около мен не се врътна някой такъв, мъка ... мъка.

viksdesire, седни си - 6. Детето е само на майката и точка, много ясно ..... Докато не потрябват пари.

# 297
Не са се врътнали, щото не им е било важно името на детето. Те просто се врътката за други неща, които на тях са им важни.

Не знам, аз съм мека Марийка и съм много удобна за живеене, но навън не ме търси и не очаквай твърда позиция в живота. Според мен е лузърско качество и не харесвам такива хора.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 18:49 от tainichka

# 298
И стига се взирахте в тези заплахи. Един силен човек ще използва всички позволени средства, за да постигне целта си. Силно ме отблъскват муньовците с моята отстъпчивост, например. Да си отстъпчива мърда в живота е голям проблем. Нищо никога не постигаш.

Заплахите откога са позволено средство?

Аз за силен човек, който да заплашва не съм чувала. Заплашват мижитурките, които нямат речника и акъла да убедят другия в правотата на своя аргумент.

А, ти преди няколко поста не писа ли, че било редно нещата да се оправят цивилизовано?

# 299
Да, в идеален свят хората се изслушват и съобразяват поведението си с другите. На практика никъде не съм го видяла да се случва! Може много да ни се иска да е така, но светът е съвсем друг.
А къде не са позволени заплахите? За първи път чувам, че са забранени.

Да правиш каквото искаш е едно. Да контролираш реакциите на хората е невъзможно и нередно

Общи условия

Активация на акаунт