Спор относно името на детето

• 28 879
  • 594
  •   1
Отговори
# 300
  • France
Отвори Наказателния кодекс.

# 301
Това "никъде" важи за твоето близко и не толкова обкръжение, което не може да е показател за нищо. Освен за собствените ти представи какви трябва или е нормално да бъдат едни взаимоотношения.

Впрочем, това че си отсъпчива не те прави безгласна буква, нито означава че някой има право да те заплашва за да му вървиш по свирката.

Спрете с тия сбъркани представи за мъжество.

# 302
Очевидно и авторката е с моето обкръжение, както и да е.

Но ако държа синът ми да се казва еди-как си, а някой реши да ми се лигави, ще види и най-неприятните ми черти. пет пари не давам какво му е обкръжението, какво е моето и какви са позволените норми.

# 303
Ти да не си жена на ScrollLock?

# 304
Ти сериозно ли?

Човек, който не е готов за много големи отстъпки и по много важни въпроси, не го виждам изобщо да вирее сред хора. Същото щях да й кажа, ако ми беше близка. Много хора, които не могат да се съобразяват с другите, си живеят сами и нямат проблеми.  Чудесен избор!
И не, това, че е е бременна и, че е майката, не е причина да се правят отстъпки. Позициите и на двете страни са равностойни.

# 305
  • София
Не знам къде изчезна авторката, силно се надявам, че не е станало нещо, 8ми месец е много рисков за бебето, дано да са добре.
Никой не казва тя да се наложи над бащата, а да стигнат до компромис. Когато обаче от отсрещната страна липсва желание за такъв, наистина вариантът е да си вземеш решението самосиндикално.
Когато бях бременна любимото ми име за момиче беше Ралица (и все още е, е, имам си и и други, де). Добре, обаче на БНД не му хареса и той веднага ме успокои с думите "Нищо де, има още време, ще решим" (бях в 4/5 месец). Аз минах на второто ми любимо име - Ирина. Не му го споделих още, след няколко дни пак щяхме да обсъждаме. След 2 дни си лягаме и той и в тъмното, гушнал ме, изведнъж изстрелва - "Знаеш ли, мислех си за име - какво ще кажеш за Ирина".
Останах като гръмната. Просто го целунах, не знаехме пола, но знаехме, че ако е тя - ще е Ирина.
П.С. Ако сега имам възможност да направя така, че любимото му име да е Ралица, няма да го направя - Ирина си е Ирина.
Това е компромис. Ама той се постига с ВЗАИМНО УВАЖЕНИЕ и внимание.
А не с инат, обиди, заплахи, крясъци и жена, бременна в 8ми месец да трепери от страх и да плаче.
Това е.

# 306
Нищо не каза в момента. 

Позициите и на двете страни може да и са равностойни, но не и начините, чрез които се опитват да ги наложат върху другия.

Единият ще търси компромисен вариант, другия ще се муси и заплашва. Единият ще се опитва да комуникира, другия демонстративно ще излиза от стаята или няма да си вдига телефона. Единият ще го мисли и премисля, другия 5 дни няма да се поинтересува как е бременната му с неговото дете жена.

# 307
Нито ги познавам потребителките, нито се опитвам да се заяждам, което не виждам защо да е причина да им припявам, след като имам друга гледна точка, пък те се мъчат да нсложат своята като универсална, нормална и правилна.
Simple Smile

# 308
За името на съпруга ми се е намесила баба му ( на баща му майката).Родителите му са били избрали име за момче и момиче.Когато се родил, баща му е работел в друг град. Бабата се наложила.
Когато започнал да си казва името ( някъде към годинка) и досега родителите и близките му казват това име, нищо общо с неговото. Всички останали си го назоваваме с името. На мен ми харесва, дори е модерно за име на момиче.
Свекърва ми с много болка ми го е разказвала няколко пъти. Съжалявам за авторката.

# 309
Антигона, позицията на авторката не е компромисен вариант. Само така изглежда. То си е направо гавра.

Все едно аз да искам да имам куче, ти да ми предложиш да вземем плюшено куче, което да разхождам и да ми твърдиш, че ми правиш някакви кой знае какви отстъпки. Смешно е!

Компромисният вариант би изглеждал така - мъжът кръщава едното дете, жената - другото. Ако са две децата. Това е.

# 310
  • София
Не, това не е компромисен вариант, това е начин да излъжеш жената, че някога си, евентуално, няма да се държиш с нея като с ходещ инкубатор и да я заплашваш пак, че ще се държиш още по-зле.
Компромисен вариант е да изберат име, което допада и на двамата и не е на никий роднина от никой род. Компромисен вариант с отстъпка от нейна страна е да е с Д, за да е на дядото.
В моите уши Добрин е много неприятно име, а дори не познавам някой непроятен Добрин, за разлика от нашата съфорумка.

Въобще, в живота е важно са де правят компромиси, да се приемат с благодарност компромиси и да се изискват компромиси. Но всичко с мярка и възпитано.
 Струва ми се, че някои хора живеят в доста трудна среда, но явно не познават друга Sad

# 311
Каква гавра?

Гавра е да не се позаинтересуваш от жена си с дни, само защото не иска да кръсти детето както ти желаеш. Гавра е и дърт мъж да заплашва с кофти отношение бременна жена, която може да му е дъщеря.

Случаят е показателен за това какви анадолци са тия двамата и как ще я третират занапред при всеки нейн отказ да става по тяхната.

За теб, обаче тези неща са напълно нормални, че и желани. Че и с плюшени кучета ще ми сравняваш бебе. Найс.

# 312
Наистина ли се плашите от сръдльовци, които очакват да ви променят мнението с мълчание и сърдене? Никога не е действало мълчанието при мен и не мога да го възприема сериозно.
Егати слабата ракия са тия двамцата, а пък тя седнала да плаче. На мен ми е смешно. Няма как да постигне каквото и да е човек, който ми се покрива и мълчи. Голяма работа е станала! И съм убедена, че ще помълчат, ще помълчат, пък накрая ще спрат и ще се съгласят с моя вариант на име и даже ще им хареса.
Глупави тактики от слаби хорица. Заплаха тука не виждам. Вие се вълнувайте, като си нямате работа.

ПП Също съм много любопитна какво ще е това кофти отношение, с което плаши мъжът й. Айде да видим! Смях в залата са тия приказки!

# 313
Да, треперят ни гащите, затуй сме се задомили с отстъпчиви льольовци.

Цитат
Егати слабата ракия са тия двамцата, а пък тя седнала да плаче. На мен ми е смешно

А в 8-мия месец какво очакваш да направи? Да тропне  хорце и да изпадне в нирвана ли?

# 314
  • София
Наистина ли се плашите от сръдльовци, които очакват да ви променят мнението с мълчание и сърдене? Никога не е действало мълчанието при мен и не мога да го възприема сериозно.
Егати слабата ракия са тия двамцата, а пък тя седнала да плаче. На мен ми е смешно. Няма как да постигне каквото и да е човек, който ми се покрива и мълчи. Голяма работа е станала! И съм убедена, че ще помълчат, ще помълчат, пък накрая ще спрат и ще се съгласят с моя вариант на име и даже ще им хареса.
Глупави тактики от слаби хорица. Заплаха тука не виждам. Вие се вълнувайте, като си нямате работа.

ПП Също съм много любопитна какво ще е това кофти отношение, с което плаши мъжът й. Айде да видим! Смях в залата са тия приказки!
Смешно ти е защото не ти на главата. А кофти отношение - най-малкото вероятно няма да пипне нищо нито домакинско нито да се включва по отглеждане на бебето, а може и вечер докато тя се занимава с бебешки рев и памперси, той да си купонясва с приятели /кръчмите все някога вероятно ще отворят, а може и на домашно/. Още колко мръсни номерца може да и извърти знаеш ли? Той я оставил в 8ми месец, без да се интересува от нея - дали му пука? Отстрани ти е лесно. Инатересно ми е да чуя твоето решение на нейния проблем? - Или да клекне и да пише детето на свекъра. После да продължи със следващите желания на господата, пък нея кучета я яли, да чисти там и да е инкубатор?

Общи условия

Активация на акаунт