Спор относно името на детето

• 28 889
  • 594
  •   1
Отговори
# 315
Силно е вероятно и те да имат същото мислене като вашето, т.е. - клекнем ли сега, цял живот ще ни върти тая на малкия си пръст.
Не е ли повече от ясно? И че няма правило майката сама да избира име?

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 22:31 от tainichka

# 316
Един баща трябва да е на седмото небе, че всеки момент ще му се роди бебе. Когато бях в 8-мия месец ММ само ми галеше корема и ми разтриваше краката. Обаждаше ми се по 100 пъти на ден да види как съм. И да ти кажа, Тайничка, в живота хич не е отстъпчив, просто не е скандалджия. Има дипломатичен подход и се справя с нещата много по-добре от мен. Аз съм скандалджиика и голям инат. С мен обаче се съобразява винаги, казва, че съм му слабост.

# 317
  • София
Силно е вероятно и те имат същото мислене като вашето, т.е. - клекнем ли сега, цял живот ще ни върти тая на малкия си пръст.
Не е ли повече от ясно? И че няма правило майката сама да избира име?
То няма и правило бащата камо ли свекъра сам да избира име, ама въпросът е как да постъпи авторката в такава ситуация? А и за другите 2 имена така или иначе се "пада честта" да са на таткото, а фамилята вероятно съвпада с на дядото. Отделно жената понася 9 месеца неразположения, после часове мъки, тялото на мармалад и външно и вътрешно + хормонален дисбаланс и т.н. Накрая дялдото с претенции, айде бе! Той нали вече има дете и си е начесал крастата да кръщава. Къде се напъва чужди деца да кръщава?

# 318
Мише, мини кажи поне добре ли си, как си. Мани го тоя твоя кратун младши.

# 319
Не става дума за свекъра. Махнете го него. Мъжът просто иска друго име.
А ако прави мръсотии, който и да е, ще му се наложи да живее без мен.

И пак казвам, място за притеснение не виждам. Този мъж ничия шапка не може да накриви и в крайна сметка ще му хареса нейното име. Малко търпение трябва.

Афродита, точно такова е отношението на младите към стари и чудесно го знаем - Тоя дърт пендел на кого ли мисли, че се налага, да ляга, да трае и да мре и да мълчи.
Лично много се съмнявам авторката да го уважава особено. Да, бе!

# 320
В моите очи компромисен вариант е ако единият иска името да е Тошко,  а другият иска да е Гошко и се спрат на 3-то или 4-то име, което да се харесва и на двамата родители

# 321
  • София
Не става дума за свекъра. Махнете го него. Мъжът просто иска друго име.
А ако прави мръсотии, който и да е, ще му се наложи да живее без мен.

И пак казвам, място за притеснение не виждам. Този мъж ничия шапка не може да накриви и в крайна сметка ще му хареса нейното име. Малко търпение трябва.

Афродита, точно такова е отношението на младите към стари и чудесно го знаем - Тоя дърт пендел на кого ли мисли, че се налага, да ляга, да трае и да мре и да мълчи.
Лично много се съмнявам авторката да го уважава особено. Да, бе!
Хм, объркАх се? Значи, ако на теб ти се случи - ти би си набила шута да живееш без него, а смяташ, че ако авторката кръсти детето както тя иска - той щял да го хареса (името)? При положение, че ясно е заявил или името или тормоз? Satisfied
ПП: И аз не бих уважавала някой, който си навира носа и се опитва да се налага по важни за моето семейство въроси, които не го засягат!

# 322
Нищо реално не може да направи. Ще се цупи месец-два-година, ще му мине. Какво толкова страшно чакаш? Заради едното име да си зплюе сина? Я, по-сериозно.

# 323
Щото историята пък изобщо не познава такива случаи. Ама, верно си сладурана!

# 324
Като нищо може да кажат, че детето не е тяхно. Изобщо да не го припознае и да забрави за нея и детето. От прости хора всичко може да се очаква.

# 325
Понеже питаш как да постъпи авторката, да припомня, че отговорих. Не съм пример за човек, който се разбира с хората и винаги правя каквото си поискам. Държа си на мненията и имам винаги проблеми! Без изключения. Ако авторката не иска да е като мен, ще се съобразява, дали са анадолци, дали са турци, когото си е избрала.

# 326
Въпросът е кой ще го търпи?
Преди да забременея имах любимо име и знаех, че ще е то. Да, ама не. Всички знаем бременелския мозък на какво е способен и до какви висини достига. В някои случаи съм ЗА мъжа да се намеси и да пресече въпросните небивалици, дето текат като река. Затова и попитах какво е нейното предложение, да не е някое олеле-майко и затова да е това закотвяне за пусто Добрин.
Един ден, без да казвам какво име ми се върти, се заговорихме как ще я кръстим и като ми изтърси Гергана /на баща му/, прихнах. Не че е лошо Гергана .. ама .. Гергана /да са честити днес/, някак не ми стои в сегашно време. По принцип и тая традиция с кръщаванките на роднини я отричам, така че никакъв шанс. По-късно казах името, той го хареса, но махнахме една буква - финалната, по негово предложение. Та, ето и аз даже съм направила компромис, като да не повярва човек.
Но авторката е в някаква бездънна яма и аз алтернатива от - да си го гледа сама - не виждам друга.

# 327
  • София
Мише, мини кажи поне добре ли си, как си. Мани го тоя твоя кратун младши.

Авторката влиза, явно чете, но нищо не пише.
Как си, Мише?
Единственото, което ми идва на ум е, че всичко е наред (дай Боже), но тя просто е обидена, затова, че така говорим за мъжа ѝ.  Все пак, за да стигнат до дете (може и брак, не разбрах) е имало чувства, но Авторке, това нека ти обица на ухото с какъв човек си се събрала и си имай едно на ум. Може и да е инцидентно, но... наистина, ако нямате брак помисли, че може и да не го припознае, а това да се окаже, че ще е врата за теб и детето в бъдеще.

# 328
Аз бих приела за лична обида ако някой ми набива, че съм се омъжила за някакъв там, според чуждите квалификации определен за еди какъв си.
Мани го мъжа ѝ, все му е тая. Те не са и женени, де, ще кажете, ама пък дете чакат.

# 329
  • София
Дренка, въобще не мислех да влизам в дискусия с теб, но нейсе. А дали някой е женен или не - не е гаранция за любов, чувства и емпатия.То е просто дали го имаш или го нямаш.
Десетки мъже, женени за жените си ги пребиват до смърт, както и десетки хора, неженени имат прекрасни хармонични взаимоотношения.
А, ако си се омъжила /или не/ за подобие на мъжа на Авторката мненията ще са същите. Пък ти си се обиждай.
П.С. Относно дали имат брак или не, просто питах, защото не помнех дали е споменато, не че е толкова важно. Въпреки, че ако имат брак, детето автоматично ще е припознато и ако този индивид (който определено показва наченки на психически насилник) е като онзи, дето 5-6 месеца пращаше социални на майката и крещеше пред апартамента, че тя не му давала детето на 1 годинка, когато то е с 39 градуса и детето пищеше, просто...

Общи условия

Активация на акаунт