Спор относно името на детето

• 28 895
  • 594
  •   1
Отговори
# 345
Ама не е мръсотийка да настояваш за Добрин, ако тя иска Дончо? И до кога така?

# 346
Чудя се в далечното минало как са карали жените да кръщават децата си на мъжа, баща му или нагоре по-родата.
Според мен не са ги карали, защото не са се и запъвали, те сами са искали.
Заплахите са били сериозни - отлъчване от семейството, обезнаследяване. А тука разсърдил се хърбел на щърбел. Коя шапка ще ми накриви?

# 347
Докога ли? Ами тя е склонна да отстъпи, той не. Тогава или тя се съгласява нааай-сетне, или въпреки него си го кръщава както иска. Това е най-простичкото, друг ход няма очевидно.
И в двамата случая здрави отношения не остават.

# 348
Те и сега хич не са здрави, да не кажа друго.

# 349
  • Някъде там
Моля някоя добра душа (без велики мечти) да ми пише ако авторката се появи и сподели нещо.
Сега каквото и да продължим да коментираме ще е  безмислено ако няма подробности и расвитие.

# 350
Аз не бих им клекнала. Особено с тези манипулации и ултиматуми. Мъжът ти може да е до утре, но детето ти ще носи името си цял живот. А още повече ти не го одобряваш. Изобщо не знам защо се чудиш. Никога не бих се съгласила на твое място. Днес е това с детето, утре ще са 100 други неща. Аз бих показала, че имам характер и такива номера не ми минават. Всеки да си знае мястото и да си мери приказките. Никой не те е намерил на улицата.

# 351
Направо се чудя как някой семейства изобщо са такива.
Медала винаги има 2 страни. Тук чухме едната. В живота никой от нас не получава образование за това как да се държи с другите хора. Или с мъжа си или с децата си. Всичко е на вариант проба -грешка. Когато тези проби и грешки стигнат до това кой ще надделее това вече не е семейство. И рядко се получава такова. Не заставам на страната на мъжа на авторката. Но ако погледнем нейният разказ от неговата страна - една недоволна жена,  ревща за всяко нещо, намесваща родителите между тях и на финала врътваща се при мама и тате. Мъжа в ситуацията не е много интелигентен както всички забелязахме. Но пък жената си го е харесала такъв и такъв го е обикнала.
Ако тя е пораснала поне малко повече от него и има нормално семейство,  ще знае че със сълзи и заплахи (отивам при мама да помисля) нищо няма да се случи.
Въпроса е тя какво иска...да е самотна майка с Даниел или да се опита да има семейство с Доброслав.

# 352
  • Варна
Леле. Пък моята дъщеря се казва с име, което избра баща й. Аз друго бях харесала ама се навих. Обаче и той хитър, предложи име, което е комбинация от имената на моите двама родители. Така хем на неговото стана, хем аз доволна, пък за тях двамата хич няма да казвам, въпреки че никога и думичка не са казали как ще се казва детето ни.

Та, уважаеми зрители, има начин и по-дипломатично да се постигне решение. Обаче тука дипломатичността явно е намерила почва само у жената, на мъжа й му е чужда като НЛО. Ми и аз не бих му отстъпила при това положение.

# 353
  • Най-красивата страна
При такова отношение от негова страна,проблемите няма да спрат ,даже и да кръсти детето Добрин.
Сега той ще я изнудва за името,утре ще е за друго.
И така цял живот.
Той ще се налага,тя ще мълчи...

# 354
Като куку и Пипи са. Когато не става на неговата, той се цупи и заплашва. Като не става на нейната, тя се тресе от нерви и плаче. Но пък гордо изтъква, че била склонна на компромиси,ж което по нищо не личи. Той поне не се опитва да лъже.

# 355
  • Най-красивата страна
Компромис от нейна страна е факта,че му е търпяла фасоните 8 месеца.А това въобще не е малко.
 Да продължиш да правиш компромиси при такова отношение е липса на всякакво себеуважение.

Разбирам я защо се е прибрала,правилно е постъпила.
Отишла е там,където получава спокойствие,разбиране и подкрепа.
А от това има нужда всяка бременна жена.
При него какво получава-скандали,изнудване,заплахи.

# 356
  • Варна
Напротив, склонна е. Направила е няколко опита да изберат харесвано и от двамата име. Направила е опит да говори със свекъра и да се изяснят (защото и той е активна страна в дискусията явно). Май писа, че и със свекървата е говорила. Онзи какво е направил?

# 357
  • Най-красивата страна
Тя сподели какво е направил-заплашил я е,разплакал я и излязъл с приятели.
Чудесно отношение към бременна жена.

# 358
Какво да направи той? Да ходи да обикаля нейните роднини и да ги моли да я вразумят? Така ли?
Нищо позитивно няма в това, че се е опитала да привлече майката за своята цел.
Не знам какво ще направя, ако някой мъж си позволи да човърка баща ми и майка ми, за да спечели спор с мен.

# 359
А какво ще направиш ако утре забременееш и мъжът заяви, че нямаш право на глас и синът ти ще се казва Вълчо? Точка!

Общи условия

Активация на акаунт