Спор относно името на детето

• 28 896
  • 594
  •   1
Отговори
# 330
Ето, и ти реши да ми обясняваш за какъв ако съм се омъжила, какво и що, пък аз някакси повече отнесено към казуса писах.
Естествено е да е обидена, тя не е търсила определения за мъжа си, а само мнения.
Simple Smile

# 331
В моите очи компромисен вариант е ако единият иска името да е Тошко,  а другият иска да е Гошко и се спрат на 3-то или 4-то име, което да се харесва и на двамата родители
Звучи като компромис, да. Това е за хора, които нямат твърда позиция и са отворени да размишляват.
Но в нашата тема държат да наложат позицията на авторката като компромисна, а тя не е такава, просто е различна. Да не е Добрин, да е Динко - нищо общо! И това да ми го продават като опит за съглашение и дипломация. Знаем си номерата ние!
Нито съм мъж-будаляк, нито съм дърт свекър-глупак! Извинете.

# 332
Не е лесно в такава ситуация. Да не мислите, че аз съм предполагала, че бъдещият ми мъж ще иска да кръщава бебето на баща си? Уж не приличаше на такъв анадолец, пък така ме изненада....Явно си има човека и положителните страни, но нещо селско проговаря в него, както и в моя.... Малко е прекалил със заплахите и методите обаче. Можеше просто да се опита да я убеди, или най-добре - да отстъпи.

# 333
Тайничке, ти четеш ли се какви ги плещиш?

Да не е Добрин,  ами Динко не било компромисен вариант, ама между Гошко и Тошко, третото било компромисен.

За пореден път се оплиташ и си противоречиш по абсурден начин.

# 334
"...или най-добре - да отстъпи."

Ха-ха! Ама как така да отстъпи? Той мъж ли е или лукова глава. Мъжете не отстъпват, не се предават. Ще слуша мъжа си и точка. За какво я е взел? Да му се разхожда по главата ли?

# 335
Тайничка пише от позицията на фемилито, ако добре съм разбрала.

# 336
Няма противоречие.
Ако единият иска Добрин, другият иска Петран, името Александър, което и двамата харесват, ще е компромис.

Ако единият иска Добрин, а другият иска Дончо, не е никакъв компромис, но финичко го пробутва като компромисен вариант, без да отчита нищо от мнението ми. Ами мръсотийка си е и мъжът също има право да си направи извода на какво чудо е попаднал.

# 337
Тоест, ти 23 страници пак не си разбрала, че мъжът не иска нищо друго, освен името на баща си, а авторката предлага име след име като вариант, с цел да улучи и едно, което той да хареса?

# 338
Той харесва едно име. Тя не го харесва. Защо той да отстъпи? Една причина не виждам.

# 339
А защо тя да отстъпи? Нека си харесат друго име и готово.

# 340
Чудя се в далечното минало как са карали жените да кръщават децата си на мъжа, баща му или нагоре по-родата.
Според мен не са ги карали, защото не са се и запъвали, те сами са искали.

# 341
Той харесва едно име. Тя не го харесва. Защо той да отстъпи? Една причина не виждам.

Щото детето е и на двамата, съответно и двамата трябва да харесат името.

# 342
Чудя се в далечното минало как са карали жените да кръщават децата си на мъжа, баща му или нагоре по-родата.
Първо едното време вече е минало. И второ не всички са ги кръщавали на някой. Например баба ми има две деца и нито едно не е кръстено на свекър или свекърва, въпреки, че е обичала много свекър си.

# 343
Когато си възпитан с тази традиция, ти сам приемаш, че така е правилно.
Пример- жените в арабския свят 90% доброволно носят фереджета, защото за тях това е най-нормалното нещо на света.

# 344
Защо той? Защо тя? И ей така си стоят на моста.
Този път съм съгласна с Тайничка, вникнах. Абсолютна мръсотийка си е да предлагаш Дончо, ако настоява да е Добрин.

Общи условия

Активация на акаунт