Спор относно името на детето

• 28 865
  • 594
  •   1
Отговори
# 255
Добре де..Не е ли абсурдно..
Когато се събираш да споделяш живота си с някой..
Не трябва ли да има някакъв вид сходство,химия и за основни неща да сте "да"
Ако споровете и неразбирателствата започнат от "името на детето" ,чудя се какво ли следва после..
Нямам време да изчета темата..Но такъв пазарлък и неотстъпване...за най-свидното..Всъщност за единственото,което свързва двама и би трябвало да е с любов.
И обсъждането и решенията за това да са...

# 256
Между Ванес-Никалъс и Веньо има балкан разлика. Защо трябва да се ходи в някакви крайности. Добрин и на мен не ми харесва, Даниел  е супер. Модерно и класическо име. То е от имената на които модата сигурно скоро няма да мине.

# 257
Скрит текст:
Добре де..Не е ли абсурдно..
Когато се събираш да споделяш живота си с някой..
Не трябва ли да има някакъв вид сходство,химия и за основни неща да сте "да"
Ако споровете и неразбирателствата започнат от "името на детето" ,чудя се какво ли следва после..
Нямам време да изчета темата..Но такъв пазарлък и неотстъпване...за най-свидното..Всъщност за единственото,което свързва двама и би трябвало да е с любов.
И обсъждането и решенията за това да са...
[/spoiler]
Хора какви спорове, кви 5 лева, тук имаме много тежки директни заплахи, това е класически случай на домашно насилие. Вие как не го ли виждате това, тази жена не е ревала като магаре, защото името и не и харесва, те просто са я смачкали с тези думи и заплахи.

Тя в този момент е осъзнала, че е попаднала на лош мъж. Знаете ли какво е това, мъжа ви да ви каже, че ще ви тормози, ако не е името което той иска и за капак да чуе същото и от баща му ! И двамата са ******** , това е много тежък грях, да тормозиш една бременна жена. Worried

# 258
Ох, предполагам, че е много гадно да разбереш, че си попаднала на лош мъж в периода, когато си най- уязвима. Много ми е мъчно за авторката. Бебето също усеща терзанията на майка си. Трябва да си много скапан баща и човек за да причиняваш такива неща на хората, които се очаква да са ти най-близки. И то защо? Да угодиш на баща си... Ама то крушата не пада по-далече от дървото.

# 259
За съжаление понякога дори наглед модерни и образовани хора, могат да изненадат със закостеняло-традиционно мислене. По нашите ширини все още си е разпространено, а и дълго ще бъде.
Мъжът й вероятно е много шокиран също и не може да повярва това "мило и хубаво момиче", в каква опърничава коза се е превърнала и сигурно му е много обидно и го удря на чест - как тъй името на детето няма да е на тати?!
Ми то по традиция е ясно - първото дете се кръщава на свекъра! Какви са тия своеволия и какво ще каже родата и комшолука?!

# 260
Големият проблем не е в името на детето, а в начина, по който искат да го наложат на авторката. В тормоза, който и налагат. Тя се е опитала да намери компромис, искала е да говорят и да се разберат, но "мъжкарите"-не, та не. Нека авторката се запита може ли да живее с такива хора и как този баща ще учи и възпитава сина си.
Имам близка, която след раждането я принудиха да смени името на детето. Тя се примири, но няколко месеца след това родителите и я прибраха вкъщи, защото вече и налагаха домашно насилие-бой като не слуша.

# 261
Разбрахме, че иска компромис. Много е важно отде се е тръгнало обаче. Има начини и начини да си каже, че името не е модерно и не ѝ харесва. Фамилията пък са кръвно обидени и така. Няма виновни.

П.п. За много хора, общуването чрез заплахи, обиди и манипулации е ежедневие, дори с децата. Не ѝ им прави даже впечстление, че така си говорят. Добре, че е тая тема и потърпевшата е бременна жена, че да ги криминализирате тези деяния.

# 262
Не съм чела цялата тема, само коментарите на авторката. Но явно мъжът ти много прилича на баща си и явно има причина да е разведен.
На твое място не бих се върнала там. Това означава още време тормоз, докато те смачкат. Ще ти е по трудно да се откъснеш после. Може да звъннеш на свекървата и да поговориш с нея за ситуацията, изглежда разбрана жена.

# 263
  • Най-красивата страна
Ами Мунчо и сега се държи зле с нея.
Заплашва я,изнудва я,разстройва я,разплаква я...
Не е проявил никакъв интерес как е бременната му жена,не я е потърсил,не е показал загриженост.
От това по-зле даже не искам да си помисля какво ще е...

# 264
Ами Мунчо и сега се държи зле с нея.
Заплашва я,изнудва я,разстройва я,разплаква я...
Не е проявил никакъв интерес как е бременната му жена,не я е потърсил,не е показал загриженост.
От това по-зле даже не искам да си помисля какво ще е...

А защо? Може и да я понабие, като не слуша. Не знаете ли? Бой свят оправя.

# 265
Разбрахме, че иска компромис. Много е важно отде се е тръгнало обаче. Има начини и начини да си каже, че името не е модерно и не ѝ харесва. Фамилията пък са кръвно обидени и така. Няма виновни.

П.п. За много хора, общуването чрез заплахи, обиди и манипулации е ежедневие, дори с децата. Не ѝ им прави даже впечстление, че така си говорят. Добре, че е тая тема и потърпевшата е бременна жена, че да ги криминализирате тези деяния.
Пишеш колкото да не заспиш, май Rolling Eyes

# 266
Защо? Права е. Скандали, сърдене, ултиматуми са във всяко семейство. Почти. Къде са тия културните, които постигат своето с мирни средства?!

# 267
Все си мислех, че е важно детето да се роди здраво и в спокойна обстановка. Явно аз някъде бъркам, защото спора за името се е развил в безумно много страници. Михаела, осигури си спокойствие, каквото и да означава това. Дано всичко е наред с бебето, другото ще го натъкмиш. Има важни неща на тоя свят.

# 268
Не знам какви семейства имате и познавате.

# 269
Защо? Права е. Скандали, сърдене, ултиматуми са във всяко семейство. Почти. Къде са тия културните, които постигат своето с мирни средства?!

У тях си. Те не пишат теми и не искат съвети, именно защото не се стига до такива крайности.

Общи условия

Активация на акаунт