Спор относно името на детето

• 28 903
  • 594
  •   1
Отговори
# 360
  • Най-красивата страна
Е защо да притеснява нейните родители?
Това ,което може да направи той е да коригира поведението си.
Да и се обади по телефона,да покаже загриженост.
Ако се държи добре,тя вероятно ще се съгласи да поговорят.
Негов ред е да направи компромис-например да седнат двамата и да измислят неутрално име.

# 361
Лимонче, честно ти казвам тоя период съм го минала и както той иска, така да е. Много отдавна беше, когато си мечтаех за определени именца.

И да повторя от нея зависи официално какво ще е името. Ония двамата са безсилни. Да си кръсти детето както тя иска.

А вие интересно какво щяхте да пишете,ако старецът се казваше Александър, например, а нашата авторка искаше да е Тоско, да речем?

# 362
При мен и мъжа ми се е случвало, макар и доста рядко, всеки от двамата да се запъне на своята си позиция и да не остстъпва. Като видим, че няма как да се разберем, правим нещо друго, което не е нито едно от спорните неща. Аз даже бих приела да теглим от шапка листчета. Или ези-тура. Каквото и да е, обаче да  е прието от двамата, макар и да не е първо желание.
Но ако опира до инат, няма да се стигне до никъде. Камо ли със заплахи, разбира се.

# 363
Лимонче, честно ти казвам тоя период съм го минала и както той иска, така да е. Много отдавна беше, когато си мечтаех за определени именца.

И да повторя от нея зависи официално какво ще е името. Ония двамата са безсилни. Да си кръсти детето както тя иска.

А вие интересно какво щяхте да пишете,ако старецът се казваше Александър, например, а нашата авторка искаше да е Тоско, да речем?
И щеше да кръстиш детето си Вълчо? Сериозно? Без да ти пука за това как ще му се подиграват един ден и колко ще го мрази?
Иначе разликата с примера, който ти даваш е съществена. Тя не държи детето да се казва Тоско, а иска на изберат име, което да харесва и на двамата.

# 364
Защо щеше? При мен съществува съвсем реалната възможност това да се случи. Тепърва ми предстои, пак ще говорим.
Но в нашия случай аз съм тази, която мисли вариант за имена като на бъдещите свекъри. Нито те , нито моите родители държат на имената си.

Е, как да изберат име, което и дваматада харесат, като той харесва едно име, а тя точно това не харесва?Joy Пълен абсурд!

# 365
  • Варна
Ако тоя неандерталец знаеше как да се държи с жена си, тя щеше да кръсти детето Добрин и да му пее на ушенце благодарствена песен.

# 366
Аз познавам много успешен и красив  младеж , кръстен с едно от споменатите ужасни имена. И аз бях изумена от името, което му избраха преди 20+ години. Кръстен е на дядо си по майчина линия - не за облаги, от уважение. Момчето порасна красиво , амбициозно , шампион е в един от спортовете , с много обожателки. И направи името , както се казва.
  Само да напомня, че момчето има нужда от баща . Сега ще бъда апострофирана, че бащата не става. По така описаната ситуазция и майката изглежда незряла , несамостоятелна, инатлива т. гърнето и похлупака пак са се открили. Търчането и намесването на  родители от двете страни при семеен проблем е източник за драми и проблеми, които рано или късно довеждат до раздяла.
Ако тоя неандерталец знаеше как да се държи с жена си, тя щеше да кръсти детето Добрин и да му пее на ушенце благодарствена песен.

Така се казва, но на практика се получава друго. А и нали това е манипулация, която тук се отхвърля категорично и се твърди , че обижда другата страна.

# 367
Тайничке, би ли ми обяснила, защо е толкова важно детето да е кръстено точно на свекървите, без да има значение, че бъдещото дете най-вероятно ще си мрази името? Сериозно питам, не се заяждам. Както казах вече тази традиция в нашето семейство никога не се е спазвала и ми е чудно.

# 368
Дори и най-хубавото име да ми предложи мъжът ми например , някакси с  думите - ще се казва така  и точка по въпроса,защото видиш ли такава е традицията от 20 поколения ,  без право на мнение и обсъждане , няма как да му се получи с тоя подход . Нищо не се постига с мачкане!
Добре баща му твърдо държи на определено име , ами и ТЯ  също има родители и ако и нейния баща се тръшне,че иска  детето да е на негово име какво става ? Или в този случай тя и нейните родители са безгласни букви  и жената  трябва да се подчинява..... как е възможно в 21-ви век да има още такива хора....

# 369
Така го усетих. Чудесно семейство, нормални взаимоотношения, децата са си отгледали и възпитали добре. Тоест всичко, което при моите фамилии няма. Затова някак предпочитам детето ми и символично, и реално да прилича на тяхната рода. Такива ми ти работи.

Драмите с имената няма да изчезне скоро. Хич и не се надявайте.

# 370
Защо щеше? При мен съществува съвсем реалната възможност това да се случи. Тепърва ми предстои, пак ще говорим.
Но в нашия случай аз съм тази, която мисли вариант за имена като на бъдещите свекъри. Нито те , нито моите родители държат на имената си.

Е, как да изберат име, което и дваматада харесат, като той харесва едно име, а тя точно това не харесва?Joy Пълен абсурд!

Ако не си бременна дори, е доста имагинерна възможността с избирането на име.

Като цяло темата не е точно заради избора на името. Това просто е повод да излязат различията.

# 371
И от името ли зависи това? Не предпочиташ ли да носи име, което е по-вероятно то самото да харесва един ден?
Така го усетих. Чудесно семейство, нормални взаимоотношения, децата са си отгледали и възпитали добре. Тоест всичко, което при моите фамилии няма. Затова някак предпочитам детето ми и символично, и реално да прилича на тяхната рода. Такива ми ти работи.

# 372
Не знам какво ще харесва. Ще има период, в който няма да го харесва. Самата аз не си харесвам името. Хората го харесват, аз не.

# 373
Вълчо е име, което трудно се преглъща. Имах съученик Вълчо, още си мрази името.
По-важно би ми било как ще се чувства детето ми, отколкото свекърва. Но това ще го разбереш едва като забременееш, детето ти се превърне в център на твоя свят и започнеш да искаш само най-доброто за него.

# 374
И последно има ли решение за името на детето?
Мише, ела да кажеш какво става.

Общи условия

Активация на акаунт