Избор на Airfryer

• 153 011
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
Във ФБ има група с рецепти за фраер. От там чета и съм доволна. До тук за 5 дни картофи, свински пържоли, кюфтета, телешки стек, тиквички, риба всичко ни харесва, но по принцип вкъщи не пържим и сме свикнали на печено и задушено.
Човече изтегли ли си приложението NutriU? За рецепти на Филипс е. Доста завъртяни неща има.

# 601
Три пилешки бутчета, ако не са само долните кълки, са на ръба и за фурничка. За да стане нещо добре, без да се обръща, трябва да има място между нещата, за да може горещият завихрен въздух да стига и от долната страна. Ако няма, трябва по някое време да се обърнат.
И никакво фолио не ползвам.
Ядат се топли за предпочитане. А да не би и самите бутчета да са боклучави?

# 602
Е, то и аз не всеки път готвя като индийска булка 😄 Имах предвид, че основно слагам няколко от тези подправки и само понякога добавям по още някоя.
Недоволна, освен това, голямата ми фурна с вентилатор пече и отгоре, и отдолу. А във фрайърите е желателно да се обърне храната поне веднъж. Аз, ако искам много добре запечена кожичка и от другата страна, понякога обръщам бутчетата и в голямата фурна...

# 603
  • София
Като пека пиле или бутчета слагам масло под кожата. Видях го  отдавна в кулинарно предаване и у нас се хареса. Ако не ме мързи смесвам маслото с подправки. А върху кожата ръся само от подправките.

# 604
  • Бургас
Не вярвах, че е възможно, но кекс във фрайър фурна стана една идея по-хубав от този във фурната. Наложи се да правя още една доза от същата рецепта и го сложих там.Всичко идентично, съдовете еднакви.Ами една идея по-хубав ми беше.На външен вид нямаха разлика.

# 605
А рецептата за кекс лава беше? 🙂

# 606
Човече изтегли ли си приложението NutriU? За рецепти на Филипс е. Доста завъртяни неща има.
Гледах го, но търся базови, а там наистина са доста завъртяни...

Бях толкова разочарована след първите 2 опита, че тръгнах да го снимам за продаване. Но преспах и реших да му дадем няколко дни почивка, след което да опитаме пак. Стискайте му палци Laughing

# 607
Ами аз в моя правя предимно кюфтета, пилешки бутчета, месо на късчета със или без зеленчуци, шотландски яйца, зеленчуци за гарнитура, разни такива. Примерно брюкселско зеле на половинки или карфиол на розички само с малко сол, мазнина и там чер пипер, стават супер бързо и са много вкусни.
Със сигурност не засукани и сложни неща, взела съм си го да ми улеснява ежедневното готвене а не да ми усложнява живота. Работя на смени и се храня по режим дето иска почти изцяло домашна храна, определено ми помага много този уред.
Вече зависи вие какво харесвате и готвите. За риба, картофи, печени чушки и патладжани също го харесват и хвалят, просто аз не приготвям такива и не мога да кажа от опит.
Правила съм и панирани пилешки филенца там, виенски шницели, кордон бльо, паниран кашкавал... но това са неща дето не ги броя ежедневни, много цапане и миене включват Grinning Пък и моят уред е с мъничка кошница и трябва да работя на партиди, при такива ястия най-много ме е яд че не си взех по-голям. Но стават хубави, спор няма.
Глави цвекло и глави чесън съм пекла до омекване във фраера, омаслени и завити във фолио. Във фурната няма никога да се хвана само за това да я загрея и или чакам да комбинирам с друго, или тия неща не ги правя изобщо.
В някои зеленчукови кремсупи обичам да сложа печен лук за по-богат вкус, това също вече го правя във фраера и става бързо и лесно.

# 608
Специално печени патладжани и печени чушки стават чудесни и много лесно.🙂

# 609
  • Бургас

Не, обикновен кекс с бяло и кафяво.Интересно, че във фрайъра кафявото си беше отгоре хубаво оформено, а на другите ми се видя малко, като, че ли беше изчезнало.

Патладжани и аз правя, чушки не съм опитала, но скоро ще пробвам.

# 610
"Лава" я е сложил редакторът (уж проверих преди да публикувам)...😅 Думичката е "каква" (е рецептата?)🙂

# 611
Аз правя само солен. Уредила съм се с цял стек еднократни алуминиеви форми - 20х11 см, високи са 7-8 см.
Омазвам добре цялата форма с олио.
Сместа за соления кекс:
125 мл кисело мляко с малко сода за хляб, 2 яйца, 250 мл брашно по избор (от най-бялото до пълнозърнесто), 60-70 мл зехтин или олио, по избор подправки, саламурено сирене, колбаси, маслини, кисели краставички и каквото още ви хрумне (нарязани на ситно). Печене - 40-45 мин. на 180 градуса.

# 612
Бихте ли ми препоръчали хубав модел до 200 лв. +/- за сам човек. Искам да подаря на леля ми.
Аз имам от известно време Вортекс, купен импулсивно, без предварителна подготовка и това е единственият ми опит. Даже се замислям дали да не ѝ го дам, а аз да си взема Нинджа.. Впоследствие прочетох, че те са с керамично покритие, което предпочитам.

# 613
# 614
1200 вата, 2,8 л обем? От мен твърдо не, поне според тези характеристики...

Общи условия

Активация на акаунт