Избор на Airfryer

• 152 967
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
На 1-та доза - една лъжица, на втората - две. И хубаво ги омазахме.

# 586
Много им е специална технологията на тия фрайърски картофи, но се получават. Мия, подсушавам за 5 минути в уреда и после добавям 3 лъжици олио. Наистина си станаха като пържени. Първите бяха катастрофа.

# 587
Във въртящата се кошница на фурничката от Кауфланд стават чудесни и на вид, и на вкус. 🙂 900-950 гр с 1-2 с.л. мазнина+ подправки, на 180 градуса за 35-40 минути (обикновено не ги чакат повече от 35 мин). Вкъщи винаги са били предпочитани "пържените" картофи на фурна.

# 588
  • София
Значи уредите с въртяща се кошница са с предимство, така ли? Там няма нужда от бъркане.

# 589
Затова се върти сама. 🙂 За мен е предимство, но пък е и въпрос на навик.

# 590
  • София
Определено и за мен би била предимсвто. Това бъркане през 5-10-15 минути не ми се нрави. Ако ще трябва да го правя, по добре да ги изпека на фурната, въпреки че няма да са точно като пържени.
Ще се насоча към уред с кошница.

# 591
  • при най-добрият мъж...
Здравейте, от вчера и аз съм горд собственик на S MAX 12 литра. Веднага го пробвахме с котлети и пържени картофи, и въпреки недоверието на мъжа ми, останахме много доволни. Преди този бях поръчала същия тип фурничка от Е Маг, но за съжаление дойде дефектен уред. Върнах го и по съвети от една фейсбук група се спряхме на S MAX. Сега предстои пълното му разучаване и изпробване на всички приставки.

# 592
Ми честито и да показваш вкусни рецепти Nature Star2 Аз като гледам тип фурничка са по-практични, но и от кошницата съм много доволна. Освен че ММ вече потроши капачето на бутона на дръжката, ама айде, не е голям кусур, готвенето вътре много ми харесва Hug

# 593
  • София
Indira, честито! Откъде го купи?  Фурната на S MAX е един от вариантите, на който съм се спряла.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 15:29 от passion

# 594
При нас и вторият опит е незадоволителен. Пилешки бутчета правих, среден към малък размер, много крехки. Пуснах ги на специалната програма за тях (изписа 180 градуса, 30 мин.). Отвън станаха като за снимка, но вътре са тип варено месо Confused вкусът е блудкав, въпреки че са добре подготвени със сол, червен пипер, чесън и олио.
Дали трябваше да се пекат по-дълго?

Определено и за мен би била предимсвто. Това бъркане през 5-10-15 минути не ми се нрави. Ако ще трябва да го правя, по добре да ги изпека на фурната, въпреки че няма да са точно като пържени.
Ще се насоча към уред с кошница.
Моят съвет е да не купуваш на сляпо. Опитай някъде и тогава избери. Или вземи от магазин, който приема връщане на изпробвани уреди.

# 595
Звучи ми сякаш са недобре опечени...

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 22:53 от dolce miele

# 596
Да. Чудех се дали да не ги върна пак, но пък отвън бяха много добре запечени и ме беше страх, че ще изгорят. За колко мин. печете 3 малки бутчета?
Поне бяха меки при изваждането. Обаче още не бяхме готови за вечеря, ядохме ги около 30 мин. след приготвянето и се втвърдиха, а уж ги завих с фолио. Иначе месото е сготвено.
Странното е и че не се усеща въобще овкусяването. Докато работеше вмириса цялата къща на чесън, очаквах да са много ароматни.

Вече се чудя дали самият уред не е дефектен.

П.П. Мъжът ми си умира от смях с моето нещастие Imp

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 22:59 от Не се сърди, човече

# 597
Хм, точно пилешките бутчета са ми любими във фраера, повече ми харесват отколкото на фурна. 30 минути им давам и аз, с едно обръщане там по средата или когато се сетя. Ако са по-големички добавям още 5, че понякога и 10 минути се е случвало. Но те ако са по-големи и знам че ще ги пека по-дълго, свалям градусите малко, хем вкъщи се харесват по-препечени отвън. Може би да си поиграете с градусите когато ви се занимава, докато откриете как ви харесват у вас.
Действително са по-сочни отвътре и първия път чак се усъмних да не искат още печене като разрязах едно. За овкусяването нямам оплаквания, то за мен на печеното пиле кожичката ми трябва да е овкусена, вътре до месото подправките няма как да стигнат. Но и чак на варено не ми прилича да е месото. Обикновено мариновам преди да ида на работа и като се прибера го мятам че да стане готово докато се завъртя из къщи.
Не вярвам да му има нещо на уреда, по-скоро малко опознаване да иска, то все пак и с нормалната фурна е така. То хем си е мини фурничка със силна конвекция, хем не готви баш по същия начин, за мен най-забавната част беше да експериментирам кое как и доколко става в това чудо.
Имаше някъде и цяла тема за рецепти за фраер, но не е особено активна и ще да е потънала, там има доста обсъждано също, ако не си попаднала вече на нея де.

# 598
А какъв е моделът? Защото, ако самият модел не струва като мощност или обем...И аз си имах една сага с 3 бутчета с част от гърба, пък и по-големи. Ами, нямаше как да циркулира въздух между тях, то третото беше по-скоро върху другите😆 Обръщах, накрая пак така...
Аз на такива бутчета съм им намерила цаката в голямата фурна- овкусявам с мазнина, сол, первен пипер, може къри, куркума или подправка за пиле, чесън, риган, черен пипер- каквото ми хрумне. Тази смес я забърквам в купичка и слагам и съвсем малко вода (вместо да добавям още мазнина, става кашипка). Намазвам бутчетата, пека върху хартия за печене на 180 градуса с вентилатор за 50-60 минути. Понякога слагам около 1 пръст вода в тавата, понякога слагам под фолио и накрая запичам (тогава не добавям изобщо вода в тавата), така стават и по-бързо. Месото пада от кокала. 😃 И във фрайъра ще стане така, но трябва да се нацелят градусите и времето за печене. 😉

# 599
PhILIPS Airfryer XL HD9270/90
2000 W
6.2 l

Аз затова избрах като за първи опит средни към малки, дори ги разрязах на горна и долна част, имаше място да минава въздух м/у всяко парче.

Точно така правим и ние бутчетата на фурна (варианта без фолио), но с по-малко подправки. Супер сочни стават отвътре и с крехка, хрупкава коричка отвън.

Общи условия

Активация на акаунт