Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 090
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Лилиумът е градинско цвете, вътре няма да му е добре. Изчакай да изсъхнат листата и пресади луковицата. Догодина ще изкара пак и ще цъфне.

# 601
Преди години, леля ми, специалист по цветарство, ми донесе много красиви лилиуми от САЩ и ми каза да ги слагам в саксия, да има поне 60 см дълбочина - по 30 отгоре и отдолу.  Линяха някоя и друга година в саксията и ги дадох на свекърва ми, че тя има дворче.

# 602
  • софия
При мен положението със сукулентите малко излезе извън контрол, но мисля да се спра. Едното сенецио почти успях да го уморя, докато разбера, че тъне във вода. Хем беше в саксия и кашпа. Сега пресадих, каквото остана и няма да го поливам поне 2 седмици.
Имам още 3, които чакат на балкона дъхновение какво и къде да ги слагам.

# 603
Живея в апартамент момичета,  и нямам градина където да пресадя лилиума.Няма ли начин да вирее в саксията?

# 604
Ако искаш пробвай в саксия, както Диорела е написала. През зимата поне трябва да е на хладно. Може би на тераса или перваз на прозорец?
В саксията цветето  може да се прегрее през лятото или да измръзне през зимата, трябва да го предпазваш. Имай предвид, че лилиумите не обичат много силно слънце, поне при мен се развиват по-добре на полусянка.

# 605
  • София
Аз в момента съм засадила лилиуми в саксия. Още не са цъфнали. На западен балкон са.
Миналата година си бях купила и като прецъфтяха директно ги изхвърлих.
В саксията ли да оставя луковичките или мога да ги прибера някъде. Тези, които купих бяха в найлонов плик (на дупки) и в трици.

# 606
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
или го прехвърляш в градинката и догодина си имаш лилиум там;
или го оставяш някъде да си завехне сам.
след това прибираш в мазе или килер, където няма да измръзне зимата, може заедно със саксията и пръстта, може и само луковицата.
напролет, след студа и снега вадиш и започваш да поливаш.

моите в градината имат пъпки. не са цъфнали, но ние сме високо в планината Simple Smile почти 800 метра надморска височина

# 607
Аз бих го оставила в саксията. Не вадя никакви луковици, защото съхранението за мен е мистерия. Общо взето, луковиците НЕ трябва да се съхраняват на топло, на студено, на сухо или на влажно Grinning. Освен това, не ми се занимава.
Затова си ги оставям в земята, ако оцелеят. Прибери саксията на някое закътано място, и поливай само колкото да не пресъхне съвсем. Пръстта трябва да е съвсем леко влажна.
Повечето хора, които познавам, вадят луковици, и всяка година им тръгват. Това също е вариант. Съхранявай ги в хартиена торбичка, за да не се задушат.

Добри, писали сме заедно. И моите не цъфтят, даже слънцето изгори някои пъпки и ще са ми само за зеленина тази година....

# 608
  • Бургас
Спомням си, че преди години имах лилиум  в саксия. Цъфтеше ми и ухаеше целият апартамент. Лукувиците бяха в саксията целогодишно на открита тераса.

# 609
селските хубавици
Simple Smile

# 610
Добри, розовата ароматна ли е? Малко ми напомня на трендафил. Много са хубави!

# 611
не усетих аромат, но в тоя студ как...

# 612
Разхождайки се с кучо видях този кактус в нищото засаден и дори цъфнал. Утре ще ида да го видя пак. Красив е.

# 613
дръпни си.
не иска поливане и хубави почви, издържа зимата навън, цъфти хубаво, а и прави "драконови ябълки" Wink ядели се, но аз не съм опитвала.

# 614
Добри, вЕрно ли уе? Шегуваш се с мен Simple Smile А, дали е диво или някой го е боцнал? Кога да си го "дръпна"? По всяко време на годината ли?

Общи условия

Активация на акаунт