Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 221
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
pctl. 85.80%
Някой може ли да ми каже какво означава това на УЗ? До сега не го е имало по снимките. Излиза долу в дясно при размера на бебо и седмицата.

# 451
Моля ви ,кажете ми с какво мога да се мажа ,имам невралгия и плексит . В 3 месец съм . Не се издържа . Стискам зъби и търпя .

# 452
Лекарят ти какво мисли по въпроса?

# 453
  • Германия
pctl. 85.80%
Някой може ли да ми каже какво означава това на УЗ? До сега не го е имало по снимките. Излиза долу в дясно при размера на бебо и седмицата.

Тове съкращение от percentile (перцентил), значи че бебето е в 85,8 перцентил, тоест по-голямо е от 85,8% от бебетата в тази г.с.

# 454
Моля ви ,кажете ми с какво мога да се мажа ,имам невралгия и плексит . В 3 месец съм . Не се издържа . Стискам зъби и търпя .

# 455
Моите уж подготвителни контракции се видоизмениха.. До сега имах втвърдяване на корема, което беше безболезнено, а сега нещата се смъкнаха надолу - ниско долу имам болки, които са през няколко минути, траят няколко секунди и честно да си кажа са бая болезнени. Звъннах на АГ, той ми каза да пия бусколизин, но шпа, магнерот и алеракт.
Проблемът е, че в моя град няма аптека, в която да го има това лекарство. Всичко става със заявка, която евентуално утре да пуснат и лекарството да дойде в събота. Чудя се сега какво да правя, мъжа ми не издържа пъшканията ми и предлага да ме води към болницата, а моя АГ изобщо за преглед дори не спомена нищо..

# 456
Някои АГ-та са доста небрежни със своите пациентки и моят се оказа някакъв изрод. Аз лично бих отишла до болницата дори само за да ме прегледат и да ме върнат вкъщи, но не бих стояла вкъщи с оплакванията и притесненията си. Пожелавам успех!

# 457
Противопоказен ли е приемът на чай от еньовче? В момента приемам такъв по два пъти на ден поради гастритни проблеми, но не намирам информация в интернет дали е удачен или не при бременност.

# 458
  • София
Противопоказен ли е приемът на чай от еньовче? В момента приемам такъв по два пъти на ден поради гастритни проблеми, но не намирам информация в интернет дали е удачен или не при бременност.
Намирам единствено това
Цитат
Противопоказания: Индивидуална непоносимост и бременност. Заради диуретичния си ефект трябва с повишено внимание да се използва от болни с диабет. Еньовчето е слабо отровно, затова не следва да се употребява от деца и бременни и кърмещи жени.

И аз много обичам билки, но не смея да рискувам с каквито и да е.

# 459
  • София
Моите уж подготвителни контракции се видоизмениха.. До сега имах втвърдяване на корема, което беше безболезнено, а сега нещата се смъкнаха надолу - ниско долу имам болки, които са през няколко минути, траят няколко секунди и честно да си кажа са бая болезнени. Звъннах на АГ, той ми каза да пия бусколизин, но шпа, магнерот и алеракт.
Проблемът е, че в моя град няма аптека, в която да го има това лекарство. Всичко става със заявка, която евентуално утре да пуснат и лекарството да дойде в събота. Чудя се сега какво да правя, мъжа ми не издържа пъшканията ми и предлага да ме води към болницата, а моя АГ изобщо за преглед дори не спомена нищо..

Като при цикъл ли са подобни болките? В коя седмица си?

Относно чая от еньовче: '' Pregnancy and breast-feeding: Not enough is known about the use of lady's bedstraw during pregnancy and breast-feeding. Stay on the safe side and avoid use. ''. С две думми няма данни, по-добре избягвай.

# 460
Благодаря! Значи ще го карам на невен и хуск.

# 461
  • София
Благодаря! Значи ще го карам на невен и хуск.

А не не не. Pregnancy and breast-feeding: Don't take calendula by mouth if you are pregnant. It is LIKELY UNSAFE. There is a concern that it might cause a miscarriage. It's best to avoid topical use as well until more is known.
Не приемайте невен през устата. Най-вероятно е вреден. Има опасения за помятане.

# 462
О, благодаря! В български сайт пък четох точно обратното. Ще го спра все пак!

# 463
  • София
Сигурно си чела, че е полезен за мазане на кожа, при хемороиди или за жабурене при кървящи венци.
Чай в никакъв случай. Проверих и българските източници - потвърждават забраната за прием през устата (сиреч чай).

Kristina_a,
и аз съм с контракции от седмица и съм на полусъединител да паля към болницата, но всъщност твойте ми звучат много по-зле от мойте.
На твое място щях да съм отишла в болницата вече. Стискам палци.

# 464
Алеракт и аз пия. По- добре направи заявка и го вземи от аптеката. Цената му варира от 23 до 32 лв..

Общи условия

Активация на акаунт