Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 301
  • 733
  •   2
Отговори
# 360
тинити пробва ли с валидол или седатиф? При мен помогна, или поне така си въобразявам. Даже и кафе пак почнах да си пия сутрин. Спрях и да си меря кръвното по 100 пъти на ден, явно и това ме стресираше допълнително.

# 361
тинити пробва ли с валидол или седатиф? При мен помогна, или поне така си въобразявам. Даже и кафе пак почнах да си пия сутрин. Спрях и да си меря кръвното по 100 пъти на ден, явно и това ме стресираше допълнително.
Не съм пробвала с Валидол. Имам вкъщи, но все си казвам ще отмине. Скоро не ми се е случвало да си чувствам така пулса.

# 362
Високият пулс е компенсаторен механизъм заради ниското кръвно, доколкото съм чела. Аз също съм с малко по-ниско и като ми падне, пулсът ми се ускорява. В такива моменти хапвам шоколад или пия солен айрян.

# 363
zila1 да, когато е ниско кръвното. Моето беше нормално 115/75 и АГ ми каза, че най-вероятно е от притеснение, паник атака или нещо такова. Така или иначе при често сърцебиене е най-добре да се говори с АГ.

# 364
31 г. с в осми месец ли се влиза? Така и не мога да ги оправя тези седмици и месеци, и термини...

# 365
Махни 2 месеца от термина ти и си в осмия

# 366
zila1 да, когато е ниско кръвното. Моето беше нормално 115/75 и АГ ми каза, че най-вероятно е от притеснение, паник атака или нещо такова. Така или иначе при често сърцебиене е най-добре да се говори с АГ.
Даже е добре да се посети кардиолог.

# 367
Момичета, има ли някой, който е бил с намалени води на края на бременността?
Днес бях при АГ в 37+3гс. и той каза, че няма много води.
Гледа плацентата, пуска доплер, слуша сърчицете и каза, че всичко е наред и продължаваме по план. Имам насрочено секцио след 10 дена.
Последно бях на тонове тази сряда и те също са добре.
Общо взето, АГ каза, че ако и другата седмица тоновете са добре няма да променяме нищо. Ако види проблем може да изтеглим операцията по-рано.

Та някой има ли опит с намалели води в 9ти месец?

# 368
  • София
На моя много добра приятелка започнаха да й намаляват водите около 37 седмица, като и шийката беше започнала да се изглажда. Всичко беше наред и роди малко преди термин.

# 369
Скрит текст:
Здравейте! Дочаках прегледа вчера с идеята че съм 6г.с.+6 дни по мои изчисления, но док каза че е много рано. Дори не успя в началото с коремния ехограф да види нищо .. щях да припадна, с вагиналния също и чак като се повдигнах на юмруци се видя - според нея 3мм и отговаря на 6та седмица. Много добре я чух в началото да измънква "има слаби пулсации" но след това отрече и 2 пъти като я питах за пулс каза че е много рано. Според нейни думи съм забременяла с късна овулация.. но и няколко пъти ме пита дали имам кръвотечение /както с предния мисед/ и болки и ако имам да й се обадя веднага. Миналата седмица правих ЧХГ - Вторник 3123, Четвъртък -5876. Нямам кръв, болки... само кошмари вечер Frowning1
Извика ме след 2 седмици.. незнам какво да мисля.. как може хем да видиш пулсации хем после да отричаш и да няма такива.
За съжаление плюс това някак си не се усещам бременна, 2 дни подред не ставах в 6ч. по малка нужда както предните дни колкото и лудо да звучи.
Дали да изчакам тези дълги 2 седмици или да отида при друг лекар?
Чудя се защото на моя близка в същия МД й казаха че не се развива и й предложиха кюретаж но тя не се съгласи и вмомента бебето й се къса да реве откакто се е родило.. да е живо и здраво. Как мислите? Да чакам ли?

Отиди при лекар с добра апаратура. Прегледът трябва да е само с вагинален ехограф. С коремен е напълно безсмислено да се правят прегледи толкова рано. Все се чудя защо някои лекари изобщо гледат с коремен толкова рано. При мен, дори, до 8-9 г.с. с коремен не се вижда почти нищо, камо ли сърдечна дейност, защото съм с обърната матка. Точно заради това един малоумен лекар ми предложи кюретаж и дори не ме прегледа с вагинален ехограф. А си бях с нормална бременност без никакви усложнения от началото до края.  Но дори и при матка с нормална позиция, образът с коремен ехограф мпже да бъде неясен и неточен.

Пулс се вижда най-рано на 15-20 дни закъснение. Това в коя седмица си не е от значение в случая. Важно е колко е закъснението, защото не всички жени имат 28 дневен цикъл и О на 14ти ден, а гестационните седмици са уеднаквени с О на 14ти ден. Колко е дълъг цикълът ти? Колко ти е закъснението?

Относно това, че не се чувстваш бременна, е абсолютно филмиране. Симптомите са субективно усешане, може да ги има, може да ги няма.

Здравей! Цикълът ми цял живот е бил 28 дни, по часовник,.. но предният месец преди да не ми дойде ми беше 36 дни.. адски дълъг и не ми се беше случвало, след което като свърши  не съм мерила овулация и незнам кога е била. Отидох на преглед на 48мия ден от датата на последния ми цикъл, но предвид предното огромно и странно закъснение незнам как да го броятова закъснение. Когато й обясних, док ми каза "рано е за пулс, трябвало е да ти дойде на 12ти" .. незнам как го смята ....
Както и да е, реших да изчакам, нямам болки, даже се чувстам странно добре засега освен че ако сутрин не ям веднага като стана от леглото ми става доста кофти на стомаха. .. благодаря за загрижеността на всички, стискайте ми палци на 9ти вече да има пулс и всичко да е ок. Благодаря!

# 370
Galeona, в края на бременността водите винаги намаляват. При теб намалели ли са, но все още в нормата или са под нормата? Ако е първото, няма никакъв проблем. Ако е второто, то ще те следят по-внимателно до секциото. Но това "намалели води" нищо не значи - тр винаго намаляват към края.

Zaichik, стискаме палци.

Относно момичето с ускорения пулс, изисква се консултация с кардиолог. Пулс над 100 е висок и е добре лекар да прецени дали е нормално, а не да се получава успокоение във форум.

# 371
Happy Mommy, АГ не беше особено изчерпателен. Точните му думи бяха "няма много околоплодни води, но доплера и тоновете са добре".
Аз малко се шашнах и не се сетих да питам нито колко са, нито каква е нормата.
Следващият ми преглед е след 7 дена (другият петък) и ако трябва дотогава ще отида 2 пъти на тонове за собствено спокойствие. Simple Smile

# 372
Здравейте дами. Писах преди няколко дни, имам някакви спазми в яйчниците предимно. левия. Казахте ми че може да е от О, но вече минаха доста дни а те продължават, след 6 дни очаквам М, но са доста по различни от М болки. Също усещам че ми се върти главата, имам много странни сънища, главоболие и глад...никога не съм закусвала, а сега вече към 8, 8 и 30 умирам от глад и някакво странно чувство... знам, че е твърде рано имам още 6 дни до М, но дали е възможно да са някакви ранни симптоми. . Или просто ми се иска да са такива..  миналия месец имах биохимична бременност и същите симптоми... знам, че трябва да изчакам но чакам вече 2 години 2те чертички...

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 08:53 от Melinda123

# 373
Happy Mommy, АГ не беше особено изчерпателен. Точните му думи бяха "няма много околоплодни води, но доплера и тоновете са добре".
Аз малко се шашнах и не се сетих да питам нито колко са, нито каква е нормата.
Следващият ми преглед е след 7 дена (другият петък) и ако трябва дотогава ще отида 2 пъти на тонове за собствено спокойствие. Simple Smile

Щом е преценил, че всичко е наред, едва ли има за какво да се тревожиш. Но разбира се, няма да навреди да отидеш на едни тонове до тогава, ако ще се чувстваш по-спокойна.

# 374
Здравейте.  Искам да ви попитам как сте с хемаглобина? И като цяло с кръвната картина.

Общи условия

Активация на акаунт