На пазар във Варна - тема 57

• 32 825
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Лошото е, че бай Ганьо пак спира където си иска, пуска аварийни на пътното платно, по автобусни спирки и никой нищо не му прави. Факт! А в същото време хора живеещи в Синя зона, пред чиито дом няма разчертани места, за да си разтоварят/натоварят нещо, плащат глоби. С две ръце съм “за” Синята зона, нямам търпение да видя Цар Асен например без да се налага да се чудя как да мина. Лошото е, че в централната зона продължава стротелство на сгради с проекти, защитени по старите правила и 12 етажни сгради ще имат само шепа места. Това предстои на мястото на баня Гъбата.

# 526
  • Варна
DZ, близо до моя офис имаше едни такива колчета и скобички, сложени от живущи. В деня на разчертаването най-безцеремонно докараха флекс (така ли се казва?!) И ги отрязаха, оставиха ги отстрани на тротоара да си ги приберат собствениците, ако желаят, разчертаха и си заминаха.

Не знам за кой паркинг говориш ама и аз бих си взела пуканки и бих дошла да гледам с кеф Simple Smile

Относно местата, ужас е. Аз работя на Генералите и виждам как планират местата. Не виждам изобщо капацитет да поемат всички, които имат право на места там. Живущите са много, масово с по две коли, наематели има много (доколкото схванах, с договора за наем и те имат право да паркират със статут на живущи), инвалидни места, служебни абонаменти, в крайна сметка трябва да има и свободни места за почасово паркиране... Не ги виждам тези места откъде ще изскочат. От небето няма да паднат. Айде, нас работещите ще ни изшиткат. Ама и живущите както броят дните до първи юли, май май не ги виждам да имат изобилие от места, както си мислят.

# 527
  • Варна
Мисля, че юли ще е гратисен период, както беше в началото на Синята зона.

# 528
  • Варна
Юни е гратисен. От първи юли се плаща. Аз така разбрах. Но мен не ме топли. Аз лятото карам мотор и с него не плащам, все тая ми е от коя точно дата ще започне плащането. Проблемите ми започват септември.

# 529
HighSpeed, в друга под зона съм Simple Smile
При нас места има достатъчно за живущите.
Но имаме много банки, офиси на оператори, и каквото още се сетиш. И работещите като паркират в 8ч до 18-19ч просто няма място....

Заплаща се от Юли Simple Smile

# 530
  • Варна
При нас има страшно много студенти в медицинския, с коли. Ако наистина е вярно това, че с договора за наем има права като живущ... Абе, какво да ги мисля. Моята е ясна. Без кола от септември.

# 531
  • Варна
От първи юли се плаща - даже вече я платих аз. Със сигурност имат право и наемателите - когато подавах документите доказваш, че си живущ или нот.акт или с договор за наем. Обаче така недомислено го разчертаха при нас (Генералите), а на колко улици обърнаха паркирането... Надявам се да има места

# 532
  • Варна
Най-тъпото нещо е да разчертаят обратно на изискванията на ЗДП Grinning
Нали в еднопосочна улица се паркира отляво... да, ама не - за синята зона правилникът за движение по пътищата не важи Grinning

# 533
  • Варна
Купонът е пълен. А много народ си мисли, че както от първи започва плащането, така от първи започват и глобите. Изобщо не им светва, че глобите започнаха откак разчертаха. Сега всяка сутрин осъмват глобени на жълтите линии.

# 534
При нас едната улица е еднопосочна. Не е разчертана още и глобяват и от двете страни паркираните 😂
Не си местя колата в момента, че където съм няма как да ме глобят... хаха

# 535
  • Варна
На Киселов се паркира отдясно, на Цимерман отляво:smile: - чудех се защо всяка сутрин виждам униформени и какво гледат - разбрах след няколко дни - глоби.

# 536
  • ВАРНА
Голям ужасТ е явно с това паркиране. ЧАЙКА сега синя зона ли е, че гледах някаква схема Зона от 1 до 4 ... На пазар Чайка ако спра на паркинга на някой блок за 2-3 часа, трабва ли да плащам нещо? И има ли табели, че нищо на съм видяла досега ?

# 537
Лошото е, че в централната зона продължава стротелство на сгради с проекти, защитени по старите правила и 12 етажни сгради ще имат само шепа места. Това предстои на мястото на баня Гъбата.
Може ли линк, или повече информация за проекта за Гъбата. Благодаря.

# 538
  • Варна
Няма линк, лична информация е. Но обект ще има, скоро- жилищна плюс офис площ. Проектът обаче е защитен много отдавна и предвидените вътрешни паркоместа са малко. Най-голямата глупост е, че минералната вода няма да бъде използвана, защото помпената станция долу на чешмата до Печката и разни други заведения, е унищожена. Водата не стига вече до горе, по тази причина няма и чешма на Шишковата.

# 539
  • ВАРНА
Комплекс Романтика под фара на Галата,дали работи вече?

Общи условия

Активация на акаунт