Предизвикателство Рапунцел 2020 ver.2

• 48 132
  • 570
  •   1
Отговори
# 240
ооо Агент-че, да ти метна адрес, но с тия пандемии големи разправии ще са за теб. Ние сме още под карантина Rolling Eyes ебасиму егасиму. Иначе нямам нищо на против, че и аз не искам цяло. Затрупана съм с какво ли не, пък все ме тегли да купувам още. Наложих си забрана да не купувам нищо повече, но едва удържам. На скоро си взех един хайлатър на Guerlain от скука, сега и за тоя еластайзер ми дойде мерака.....Литър опредлено не искам.

# 241
Момичета!! Минахме "зададеното" предизвикателство, т.е. от февруари до средата на юни! Не вярвах че ще се задържа да пиша (и следвам) редовно за грижата на косата, но това се оказа новата ми мания. Много опит натрупах, закрепих си косата и мога да кажа че е в много добро състояние и се харесваме, расте доволно, но си трябва търпение. Скоро ще кача снимка от началото на предизвикателството и от сега Relaxed Flowers Hibiscus

Последния протокол:

1. Ш Oway Microstimulating bath
2. Ш Kerastase Bain Reflection Chromatique
3. M Kerastase Bain Reflection Chromatique thick hair
4. Kerastase Blonde Absolu + Genesis thermique (много приятна ароматна комбинация Blue Heart )
5. Kerastase Elexir Ultime Originale

Винаги стоя с първия ш около 2 минути заради терапевтичното действие ; с втория ш седях около 1 мин, остави мека и разплетена косата, с маската седях 30 минути, остави косата напоена, но не нещо кой знае какво. Изсъхна сама, много фризи и бухнала, сресах и нанесох микса от термици (за аромат главно и приглаждане), сложих елексира и прибрах на кок, на сутринта беше обемна, тежка и много лъскава, косъма е направо като полиран. В последно време ползвам само Kerastase и май добре ми се отразява. За цялото това време в експерименти с косата осъзнах, че за всеки продукт си трябва време за да даде реален резултат и косата наистина да подобри състоянието си. И също че красивата коса (ако не е ген) е много гледана и поддуржана, което си иска знания и инвестиция*.

* това за новопостъпващите в грижата за коса, да знаете, че не е лесно и евтино.

# 242
И ние сме под частична карантина, уж малко по-малко отваряме, но гледаме да е бавно. Наистина не се притеснявай, помисли си, най-много да ида до пощата и да ме върнат. Мисля, че няма да има особени проблеми, защото откакто сме под карантина пазарувам основно от Ибей, че да ударя едно рамо на частните/малките търговци и стоката си пристига бързо и безпроблемно, вкл. от Хонг Конг!

Протокол 14-то миене след боядисване (CHI KERATIN)

1. Chi Keratin Reconstructing Shampoo
2. Chi Keratin Reconstructing Conditioner
3. Redken Chemistry Extreme Shot Phase
4. Redken Chemistry Volume Shot Phase
5. Redken Chemistry Anti-Frizz Shot
6. Redken Chemistry 3.5 pHix pHase Sealer
7. CHI Miss Universe Style Illuminate Set the Stage Blow Dry spray
8. CHI Miss Universe Moringa & Macadamia Oil

(натоварих я с протеин, че в Четвъртък ще боядисвам!)

# 243
  • UK
Скрит текст:

Моят прогрес от началото на предизвикателството. Първата снимка е от края на януари, средната - от март и последната от днес.
Като растеж съм доволна, но не знам как да я приведа в по-приятен за гледане (и снимане Grinning ) вид. Мисля, че нещо с финишите не се получават нещата. Не я изправям с преса, единствено суша до 80% със сешоар.

Продуктите, с които разполагам в момента:
- Joico Moisture Recovery ш + б
- Aphogee - ш + реконструктора
- Маска L'Oreal Nutrifier
- мостри на Macadamia Healing oil и Chi silk infusion
- Marrakesh Endz
- Aussie 3Minute Miracle Calm The Frizz Hair Treatment

За термозащита използвам TRESemmé Keratin Smooth Heat Protect Spray

Как би било добре да комбинирам продуктите, за да изглежда по-оформена или пригладена?

# 244
Протокол Тониране

1. Wella Koleston Perfect МЕ+ 5.73 + 6.73 + 6.77 + 55/0 +
2. Wella Welloxon Perfect 1.9% +
3. Wella Invigo Pоst Cоlor Treatment
4. Nioxin 4 Shampoo
5. Nioxin 4 Conditioner
6. L'orealFeria Color Moisturizing Treatment
7. L'oreal Elvive 8 Second Wonder Water
8. CHI Miss Universe Style Illuminate Set the Stage Blow Dry spray
9. CHI Miss Universe Moringa & Macadamia Oil
10. L'oreal Mighty Mist Hair Spray

PS Трябваше да е боядисване, нямах време и препусках, та само до тониране го докарах, но много приятни резултати с Колестона дава тонирането.

# 245
И аз да се запиша при вас 😊
Гоня изравняване на горните пластове. Откакто мия с главата надолу като че ли е по-добре положението, не са осезаемо по-сухи от останалата коса.
Вчера мих с хайверения шампоан за обем на Алтерна, след това бамбуковата маска за защита на цвета. И ооо обем, ооо чудо. Никога не съм се виждала с по-голяма коса, обем има предоволно и в корена. Обаче краищата на нищо не приличат. Мазах с Керастаз финиша за блондинки (изсветлена ми е с два тона) и нищо. Днес с два вида олио - пак не мога да прокарам пръсти. Не знам от шампоана или от маската стана така, за пръв път ги ползвам и явно ще правя нови комбинации. Може и да не им е било ден, преди това мих с Денсифик. Ще видя и след някоя подхранваща серия как ще са.

# 246
Аз съм с изсветлена коса на кичури, къдрава.Използвам серия Хронолоджист на Керастаз и серията на Лалга.След измиване, дори докато косата е мокра , прекарвам пръсти през косата от край до край без да засича, тоест няма никакво оплитане.Родих се , откривайки тези две чудеса, ако не бяха те вероятно нямаше да се престраша да си пусна отново кичури.

# 247
Стана ми интересно за миенето на косата с главата надолу. Би ли обяснила за какво помога Blush
И аз да се запиша при вас 😊
Гоня изравняване на горните пластове. Откакто мия с главата надолу като че ли е по-добре положението, не са осезаемо по-сухи от останалата коса.
Вчера мих с хайверения шампоан за обем на Алтерна, след това бамбуковата маска за защита на цвета. И ооо обем, ооо чудо. Никога не съм се виждала с по-голяма коса, обем има предоволно и в корена. Обаче краищата на нищо не приличат. Мазах с Керастаз финиша за блондинки (изсветлена ми е с два тона) и нищо. Днес с два вида олио - пак не мога да прокарам пръсти. Не знам от шампоана или от маската стана така, за пръв път ги ползвам и явно ще правя нови комбинации. Може и да не им е било ден, преди това мих с Денсифик. Ще видя и след някоя подхранваща серия как ще са.

# 248
Pinki, шампоанът не премива и не изсушава горния пласт. Слагам само в корените разбира се. Не съм я подстригвала повече от година, защото ми я бяха етажирали до ушите, а дължина до сутиена. И маските така ги слагам, този път заради най-долния пласт Sweat Smile
Makadamia, то от пусти мерак да пробвам още и още...Моята е чуплива и на мокра коса нямам проблем с разплитането. Този път обаче още при отмиване на маската усетих засушаването.

# 249
Изпробвах и аз хиляди неща, за това споделям, други дами с коса като моята да не хвърлят като мен луди пари за проби и грешки, с направо да стрелят в десятката 😁😁

# 250
То си е мания - пробването и лутането. Твоите дестки не съм ги ползвала, но сигурно ще се поправя Simple Smile)
Моите са Редкен екстрийм (всичко възможно от серията) и Макадамия хидратиращите за тънка коса. Последно се впечатлих от сините шампоан и маска Про-файбър на Л'ореал, ползвала съм ги само веднъж, но мисля, че ще се разбираме и занапред.

# 251
Скрит текст:
Преди няколко дни ме подстригаха и ми направиха балеаж. След близо 5 часа в салона, съм толкова руса, че почти не се забелязва, че имам нещо правено на главата  Grinning, но в интерес на истината не е зле, естествено изглежда, ако успея да накарам да ме снима хънито на дневна светлина ще покажа, та по този повод и аз се сдобих с блондинската серия. Говорих с фризьорката и й обясних,че имам само един серум на керастаз, защото от много четене ми звучи като ядрена физика какво да си избера на керастаз, посъветва ме да взема тази серия.
Протокол неделя - националният ден на къпането
1. Еластисайзър с роза и личи - нямам търпение да свърши, миризмата ме убива
2. шампоан - блондински
3. балсам - блондински - по пет минути ги държах на косата, фризьорката изрично ми наблегна, че трябва да стоят по толкова шампоанът и балсамът
4. термо - блондинско
5. dream coat
6. на скалпа - серума за растеж на ФК
Издухах с четка, косата се усеща плътна, в същото време мекичка

# 252
Ходих на фризьор уикенда и направо ми се реве. Прибирам се с чисто крива коса. Този път не ме окастри до раменете (казах 4 пръста да реже и се вслуша), но пък за сметка на това съм нащъкана. Ще се дооправям сама за пореден път. Иначе моя скромен протокол беше любимите ми Grow Gorgeous
1.   Kerastase Densifique Hair Density Fullness Activator Program – на склпа
2.   Grow Gorgeous Volume Bodifying Shampoo
3.   Grow Gorgeous Volume Bodifying Conditioner
4.   Арганово масло – органик някакво за краищата.

Скрит текст:

# 253
Аз по-добре щях да те подстрижа!!!
Иначе косата е страхотна!

# 254
Между другото до сега на колкото фризьорки съм ходила в Щатите, все така подстригват. А мъжо вечно е на дупки, хлапето и то. Понякога намирам българки, но ходя при тях ако са завършили в БГ. Ако са си взели кетапа тук, пак като американките подстригват. Явно нещо технологията им не е наред. А пък 300$ за подстрижа не давам. Ъх....мъки. Сега докато посвикна да се гледам така.....

Общи условия

Активация на акаунт