Предизвикателство Рапунцел 2020 ver.2

• 48 195
  • 570
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз изобщо не гоня някакви екстремни дължини вече. Опитвам се да изравнявам пластове и всеки път губя по 2-5 см от най-дългото.

# 481
Колкото по-дълга коса имам, толкова повечв време ми отнема да я оправя, защото аз я мия всеки ден, което е съпроводено и от термична обработка.
Приоритет ми е да имам чиста, красива и здрава коса, а не дълга и нацъфтяла в края.

# 482
Здравейте, момичета! Бихте ли могли да споделите от кой продукт за стимулиране на растежа сте доволни? Четох доста позитиви за серума на Дори, но съм отворена за всякакви предложения.Simple Smile)

# 483
Здравейте, доколкото разбирам май предизвикателството е свършило 😞 Но аз започнах свое такова. Цял живот съм пристрастена към дългите коси, мечтая за дължина до дупето, но така и не успявам да я достигна, все пак оскам да е хем дълга, хем зрава, което си е трудна задача. Прикачвам снимка на косата ми в момента и на това което искам да постигна. Приемам всякакви съвети 😊

Цел

Достигна ли дължината сигурно и гладкостта ще докарам с малко преса, това ми е само след леко пипване с четка и сешуар, но не иска да расте повече, поне не и здрава, цъфти и се изтощава в дължините

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 12:55 от Анонимен

# 484
  • Някъде там
Харесвам дълги коси, но това ми идва малко в повече.
Лично аз не бих си пуснала толкова дълга коса, но се радвам на другите които имат такава.

# 485
Въобще не е в повече, разкошно-великолепно е. Няма такава красота Two Hearts

# 486
  • Варна
Растежът,който искаш ще отнеме близо година. Да кажа първо,че косата е разкошна и изглежда здрава,което за толкова дълга коса е подвиг направо. За да постигнеш мечтата микроподстригвания самостоятелно с малка ножичка на всеки цъфнал връх и НЕходене на фризьор.  Освен това финиши запечатващи връхчетата ежедневно.

Иначе съм напълно съгласна с Искрица без някой да се обижда Heart.

# 487
Здравейте има доста добри шампоани и серуми за .астеж и косопад може да използвате тях.Аз се дорерих на Nutrition  серията на Nu skin е прекрасна.

# 488
Принцесата ,на снимки изглежда по–добре отколкото е,имам проблем с крайщата.Сравнително здрава е, боядисвам я много рядко с лакме ,като избирам цвят близък до моя,имам бели коси вече и няма как,но спокойно мога да боядисвам през три месеца.Избягвам да я третирам с преси и маши, само зимата няма как да избегна сешоара,сега й отнема час–два да изсъхне,но зимата е двойно и за жалост я тормозя със сешоара ,макар че изчаквам да поизсъхне поне леко преди това,използвам и термозащита, ноо крайщата ми страдат,въпреки олиата които също използвам,за момента орайт с камелия и лайт коприната на биосилк,имам и маракеш ендз обаче никак не се сработва с косата ми,изпръхва от него.Обирам цъфтежа сама с професионална ножица,но въпреки това ми се налага поне през два три месеца да посетя фризьор,колкото и да обирам все си има.Махат ми най–много по 2см, но пак не достигам желаната дължина.Винаги съм била с тази дължина,повече не иска,а ако съвсем я оставя без подстригване става много грозно и после се налага да махна поне 5 сантиметра.Взех си шампоана и гела на Давинес,но е рано за ефект още .Правя и обливки с коприва и оцет от скоро,но също е рано да споделя резултат.Правя и маслени маски,обаче рядко не ги харесва много косата ми и пада ужасно много в банята след тях,което ме стряска.Ще продължа сегашния си експеримент с отварите и ще споделя след няколко месеца има ли някакъв ефект,дано да има.
Искрица, много хора са на твоето мнение,все ме убеждават,че дължината ми е достатъчна и повече не е нужно,но аз искам до дупето, умирам си от кеф като видя такава коса и искам и аз Relaxed

# 489
  • Варна
Buba_him в профи темата пише една прекрасница Heart Магнолия. Тя е с косище като твоето,което не беше подстригвала цяла година до скоро. В момента вероятно е отрязала поне 20см. не защото косата е зле,а защото вече и беше под дупето и сигурно сяда на нея Grinning.
Та.....Магнолия направи експеримент и доказа,че с правилната грижа дори толкова дълга коса може да не цъфти,да не изтънява и да изглежда чудесно.
 Тук обаче се скача в дълбокото. Олаплекс терапия веднъж месечно задължително. Преуош на краищата на косата при всяко миене даже да е само с кокосово масло и само на връхчетата. Прави се с цел да не се премиват и пресушават.  Маракешкия серум е протеинов затова ти втвърдява,аз го ползвам задължително с някой термик отгоре. Виж серумът за връхчета на Oway. Масово го харесват в момента мацките.
Гелът на Давинес е добра грижа,но с шампоана в никакъв случай не мий дължините. Не е с такава насоченост. За дължините ти трябва нещо меко и много ревитализиращо.
Боядисването на 3 месеца също е грешка. Спокойно можеш да вкарваш пигмент всеки месец със слаб оксидант или с някой глос. Наситения с пигмент косъм е по-здрав.

Мога още много да пиша,но по-добре виж профила на Магнолия и мненията и назад-ще са ти много полезни.

# 490
Кой Олаплекс ползвате за терапия 🙄 простете за невежеството

# 491
  • Варна
1 и 2 те са терапията. Всички останали са домашна поддържаща грижа.

# 492
Даа, профи темата, опитвам се да не надничам там много често, че много лошо ми се отразява на джоба 😅 Засичала съм мнения на Магнолия, но така и не намерих по-синтезирана информация от нея. За сметка ма това пък намерих от теб prinzesata и въпреки, че косите но са различни ми беше много полезно, всъщност каквото змам от теб го знам, за което много благодаря.
Серума на Маракеш се опитвам да го ползвам, но преди термото, така горе-долу се ядва, та ще му дам нов шанс когато захладнее и посегна пак към сешуара, за сега се опитвам да дам почивка от всякаква топлинна обработка.
Шампоан попринцип използвам само за скалпа, за дължините разчитам на стичащата се пяна и мия само веднъж с шампоан (освен ако не съм слагала масла). За дължиноте разчитам на балсама или маската след измиването. Не знам защо свикнах така и дали не е грешно, борех мазни корени и сухи лрайща и открих, че ако не слагам шампоан по дължините косата ми стой по-жива и ако измия само веднъж, но хубаво скалпа после по-бавно ми се омазнява, мия я спокойно на трети, понякога и чеътвърти ден.
Относно боята, тук ми е тъмна индия, много отложих боядисването, но май повече не може, имам една идея с която мисля да опитам, боядисване с орехи и орехова шума, при първите ми бели косми вършеше работа, но сега са повечко и ако не стане ще трябва да избера боя и да се поинтересувам хубаво как да поддържам, без това пълно боядисване на няколко месеца. Спряла съм се на permesse, събитах мнения от друга тема и наклоних към нея, иначе до сега с lakme collage съм боядисвала, но ще дам шанс на тази.
Олаплекса ми е много скъп към момента, мислех си за колорплелс, дали би свършил работа. Иначе една фризьорка ми предлага терапия с joico +пресата с кератин, правих веднъж, но реших да си взема продуктите и да си правя и дома, е без пресата, но по-икономично ми излиза. Иначе всеки месец по 90лв.(трябвало две процедури в месеца)...
Иии пак стана дълго, за това все избягвам да пиша, а само ви чета, извинявам се. И приемам съвети всякакви. Също да помоля ако Магнолия има някъде събрана по-синтезирана информация, ако може линк, косата й изглежда горе-долу сходна с моята, но е мноого красива и ще ми е интерсно 😊

# 493
  • Варна
При такава дълга коса силно те съветвам поне корена да духваш със сешоар винаги. Хем дава обем ако го правиш с надолу главата хем спестяваш на скалпа дългото стоене мокър. Адски грешно е да се бърка духването със сешоар,което между другото активира чудесно термо продуктите със стилизиране с въпросния уред.
 Моята коса в 99% от случаите бива сушена до полусухо състояния-просто не я трая мокра.
 Магнолия има страница във фейсбук,но там има само статии само за Олаплекс и Еластисайзърите.

Просто като чукнеш на профила и върни мненията и отпреди 3--5г. Като енциклопедия е.

# 494
Благодаря, ще потърся още сега. А това за сушенето не го знаех, мислех че правя добро за косата и си ходя като разплетена кошница докато слегне ☺️ иначе и зимата не я суша докато е съвсем мокра, чакам 15-30мин. и тогава суша, като крайщата ги оставям леко влажни, много леко, дали е правилно? И последен въпрос, това с не миенето на дължините пак ли е грешка?

Общи условия

Активация на акаунт