Предизвикателство Рапунцел 2020 ver.2

• 48 532
  • 570
  •   1
Отговори
# 495
Принцесо,много интересно ми стана твърдението,че наситения с пигмент косъм е по-здрав. Може ли повече по темата да споделиш. ? Аз също си мислех до нацалям боята точно но 2 или 3 месеца.
Реално колкото по-често се боядисва косата за мен не става по-здрав косъма,но пък обожавам да ми е пресен цвета и косата винаги е една блестяща и хубава и наистина по-здрава изглежда в началото когато е прясно боядисана.

# 496
  • BG-DE
Това за здравината на по-наситения с пигмент косъм мисля, че важи само за блондинките, защото там има обезцветяване (изтегляне на пигмента) от косъма и нормално колкото по-обезцветена е косата толкова косъмът е по-крехък. При брюнетките пигмент си има достатъчно 🙂

# 497
  • Варна
Мине ли веднъж оксидант през косъма структурата му се променя Дали е обезцветена косата или не все тая. Няма да го обясня много научно,но в общи линии да ежемесечното боядисване на дължини с възможно най-слабия оксидант за десетина минути ги прави по-здрави освен,че освежава цвета. Преди доста време сме го дъвкали в профи темата  с една мацка колорист Suit kiti.

В конкретния случай говорим за мнооого дълга коса така като гледам снимката гони метър. Реално краищата на тая коса са поне на 5г. та няма как да се сравнява със стандартна тъмна коса 20-30см. Колко пъти е боядисвана тая коса и ако е мазана всеки път със стандартна боя както правят повечето брюнетки/мажат всичко наред с еднакъв оксидант/ говорим за сериозно третирана такава. Затова твърдя,че и трябва пигмент,за да не цъфти и не се къса.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 17:24 от prinzesata

# 498
Благодаря ти за обяснението. Аз правя грешката години наред на боядисвам цялата коса. Трябва вече да започна да правя само корени и обливка за 10 минутки на дължините.

# 499
Аз съм брюнетка и също винаги съм боядисвала цялата коса, за да имам равен цвят. Сега последно от ниво 5-6 слязох на 4-ка. И май така ще си продължа. По-тъмна, косата ми изглежда сякаш по-добре. Даже си писахме много със съответната съфорумка kitti за съвети. И понеже нямам бели косми, не държа и на някакъв кой знае какъв специфичен цвят- може вместо да се боядисвам, само да вкарвам пигмент за 10-ина минути всеки месец или два пъти месечно. Май така ще процедирам занапред, пък да видим.
Все се каня и аз да разровя назад коментарите на Magnolia, сицурна съм че ще намеря много полезни неща.

Относно сушенето на косата. Моята е тънка и късичка. Обикновенно леко попивам, навеждам главата надолу и разресвам внимателно. За няма и минута дължините ми са сухи, а осталата част за 10 мин е суха. Не съм виждала смисъл да се суша със сешоар, при положение, че толкова бързо изсъхва. Не знам дали това е правилно, може да опитам да я суша занапред и да видя ще се промени ли нещо.

Иначе чета в тази тема и в другата за профи козметиката за коса вече 6м. Много неща научих и прилагам, но ако трябва да съм честна - състоянието на косата ми не се е променило. Или аз не правя нещо както трябва, или просто съсипаната ми коса (генетично слаба и тънка) трябва да бъде изрязана постепенно. Надявайки се новопорасналата да е по-добре, заради системните грижи, които ще полагам занапред.

Иначе започнах ползването на ДПШ и скраб. Правя маслени маски, преуоши с различни продукти. Мия само скалпа без да търкам дължините, подсушавам и държа М/Б повече време, отколкото бях свикнала. Преса почти не съм ползвала за тези 6м, цъфтежите обирам с остра ножичка. Всеки ден правя масаж на скалпа с някакъв серум. Терапии за дължините 1-2 пъти месечно, започнах да слагам и Olapex в боята.

Опитах всякакъв вид продукти- и протеинови, и хидратиращи, балансирани. Дължините и предимно горният пласт на косата ми са все съсипани. От олио финишите ми изпръхват, а пробвах поне 10 вида. От кремообразните ми стават напоени, но утежнени и на клечки. От силни серии, косата ми изпръхва. От слаби седи суха. От по-маслени- седи тежка и мръсна и без обем. Опитах да редувам повече продукти, дори имам още много неизпробвани. Сега пък съм на етапа да редувам само 2-3 серии- еми няма промяна в държането на косата. Сякаш така и не мога да намеря моите продукти или правилната грижа. Едната ми част от косата се чувства добре с всичко, което и сложа, а останалата с нищо. И не спира да цъфти и да има бели топченца по края. Аз ги режа и след седмица съм пълна пак.

В никакъв случай не се отказвам от грижите. Знам че ще стане бавно, но все повече се убеждавам, че моята коса ще си остане крехка и вечно изтощена и просто с всеки продукт ще замаскирам положениет. Или най-много да я накарам да изглежда здрава, но не и да бъде.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 16:09 от kotenze_84

# 500
  • Някъде там
kotenze_84 , идеално те разбирам как се чувстваш , и аз съм така а използвам профи продукти от 2014 -2015  година Grinning

# 501
А аз си мислех, че проблемът е в моя телевизор..
Каквото пробвах от професионалните продукти за коса, нищо почти не ми хареса и стана едно неспиращо наливане на пари в канала в банята. Като цяло за профи грижа трябва да имаш сериозен бюджет, защото там с един М, Б и М не минаваш. То са комбинации, то протеини, то не знам си какви неща ..
Един шампоан на любимите ми Doori за под 15лв бие по точки всички шампоани, които пробвах за тройно по-високи цени.
И като цяло за 4-5 месеца проби и никакъв успех да намеря моите профи продукти, спирам с прахосничеството. 🙂

# 502
kotenze_84 и аз бях така първите 6-7 месеца от старта на пътуването ми в посока оправяне на поразиите по косата, като при мен казуса беше много тежък, изтормозена обезцветена многократно коса платинена почти, дължина над раменете... реших да я пускам в моя си цвят, ама то обезцветеното си седи и така отне много рязане (съответно все с къса коса си седях), много продукти на принципа най-хвалени и уж подходящи за моята коса, проба-грешка... накрая си уцелих ритъма на грижите и пак гледайки назад не бих казала че разликата е била свръх колосална, докато не се случиха наскоро две неща: 1. видях как хващайки един кичур коса до половината на дългината си е съпер гъст и стърчат нови косъмчета и как на края кичура завършва с 5 косъма - от многото косопад миналата и тая година съм с половин стара и половин нова коса и за да си върна гъстотата и плътността трябва да мине година поне, докато новата коса порастне.... но поне има нова коса!
2. Баба ми днес ми каза че косата ми много е пораснала и се е сгъстила драстично - а тя е човек който не се вълнува и не забелязва такива неща - това си е живо признание! Въобще в последно време ми правят доста комплименти за косата, та взех и аз да забелязвам и оценявам доброто и състояние.
Правете си снимки на дължината и състоянието на косата, ей така да си следите напредъка, полезно е като погледнеш назад и видиш реално колко по-зле е била и се мотивираш да продължаваш с грижите! Просто ние понякога искаме прекалено много и прекалено бързо да се случи магия с косите ни, а то не става баш така...

# 503
  • София
При мен вече за някаква сериозна дължина не може да се говори, непрекъснато обезцветявам, кичури подновявам, режа от дългото, за да изравня пластовете. Но пък ми харесва плътността, която придоби косата след тези по-дълбоки подстригвания от най-дългото.

Скрит текст:

# 504
Котенце и аз да се включа по темата и при мен нещата бяха така. Подобно на пиййч половината ми коса беше обезцветена и съсипан - бях си направила балеаж и ми отне около година да израстне увредена та коса. Отрязах всичко изтощено и чак тогава видях разликата, сега косата ми е плътна, гъста ( и генът има доста сериозна роля за това) и здрава. Все още цъфти, но много по-малко.
В началото е трудно човек да се ориентира кои са неговите продукти, но с времето се нацелват. Не се отчайвайте. Както каза и Пийч, трябва си време и търпение  Simple Smile

# 505
Като някой който е излял не една и две кофи пари за профи козметика за коса мисля, че мога отговорно да заявя следното - професионалното има нужда от повече четене и мислене и гледане и сравняване с това, което вече имате. Не се хвърлят пари на вятъра, защото "една съфорумка много го похвали" ако това, което тя е похвалила като състав е почти аналогично на друго,  което имате и което не ви впечатлява. Едното голо професионално име не прави чудеса. Та така... аз лично чета стотици ревюта на 2-3-4 езика за 1 продукт преди да си го купя, дори да се налага понякога да ползвам Гугъл Транслейт.

PS И за капак нуждите на косите ни се променят, сезоните също, при една има твърда вода, при друга мека... при една е сух климатът, при друга влажен...има доста вариации, които оказват влияние върху това как косите ни реагират на даден продукт и как изглеждат след това - не е въпрос само на това колко професионален и скъп продукт си сложил върху косата си, а дори и един и същ продукт на една и съща коса в различни периоди от време може да даде различен резултат.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 21:09 от Agent Provocateur

# 506
Здравейте,  кога според лунния календар този месец е подходящо за подстригване?

# 507
  • Пловдив
Здравейте,  кога според лунния календар този месец е подходящо за подстригване?
https://www.astronews.eu/podstrigvane-za-krasiva-kosa/

# 508
От къде купувате Doori?Кои от продуктите бихте ми препоръчали ?

# 509
От къде купувате Doori?Кои от продуктите бихте ми препоръчали ?
В Лили дрогерии има

Общи условия

Активация на акаунт