Предизвикателство Рапунцел 2020 ver.2

• 48 128
  • 570
  •   1
Отговори
# 225
В смисъл непосредствено след боядисването или на следващото миене през седмицата?
Скрит текст:
Ако е непосредствено след боядисване, нямат ли си боите балсам? Ако е за през седмицата аз бих ползвала хидратация, после баланс, после протеин.
Само дрогерийните бои имат балсам vici
Преди следващо боядисване както Принцесата е обяснила.  Аз имам 5 ( макс 6 ) измивания м/у боядисване на корен и се съобразявам само с последното, понякога с последните 2. Но чисти протеини нямам. Само балансиращи.

Пробвах балсама за коса от блондинската серия на Керастаз, не знам дали не избързвам с мнението си преди да съм го повторила ... обачеее ... от години не ми се е случвало да не се налага да слагам на косата си финиши. Дължините изсъхнаха сами, само е корена с лека струя изсуших - косъма загладен, с блясък Heart Exl ... веднага загледах термото от серията. Нооо ще устоя Smiley

# 226
  • Някъде там
В смисъл непосредствено след боядисването или на следващото миене през седмицата?
Скрит текст:
Ако е непосредствено след боядисване, нямат ли си боите балсам? Ако е за през седмицата аз бих ползвала хидратация, после баланс, после протеин.
Само дрогерийните бои имат балсам vici
Преди следващо боядисване както Принцесата е обяснила.  Аз имам 5 ( макс 6 ) измивания м/у боядисване на корен и се съобразявам само с последното, понякога с последните 2. Но чисти протеини нямам. Само балансиращи.

Пробвах балсама за коса от блондинската серия на Керастаз, не знам дали не избързвам с мнението си преди да съм го повторила ... обачеее ... от години не ми се е случвало да не се налага да слагам на косата си финиши. Дължините изсъхнаха сами, само е корена с лека струя изсуших - косъма загладен, с блясък Heart Exl ... веднага загледах термото от серията. Нооо ще устоя Smiley
Термото е страхотно.
Много ми харесва.
Аз си поръчах травъл комплекта за блондинки.
Искам да пробвам шампоана и балсама(нали имам светли дължини) Simple Smile

# 227
  • Варна
Искрица шампоана тониращия с балсама и термото за светлите дължини. Балсама не е лилав, но трите в комплект са Ок.

# 228
загледах термото от серията. Нооо ще устоя Smiley
Термото е страхотно.........Аз си поръчах травъл комплекта за блондинки.
Толкова ми беше издържането. И аз поръчах комплекта Simple Smile тъкмо да проверя и шампоана.
Извинявам се за отклонението в не_точната тема.

Май само аз не използвам продукти за скалп. Дали е добра идея след като нямам проблеми с него ? Може би нещо поддържащо ..

# 229
Casual, проблеми със скалпа и аз нямам. Но тъй като искам по-бързо да стана Рапунцелки, използвам серума Епруваж. Пък и си мисля, че е хубаво да се подхранват фоликулите, защото все пак те хранят космите и по този начин самият косъм ще стане по-здрав и по-устойчив Simple Smile
Със същата цел правя и преуошите с базови и етерични масла Simple Smile

# 230
Аз да си питам и вас😊
Записала съм си час за изсветляване на косата и фризьорката работи професионално с Керастас и е добра и ми каза, че не работи със супра от години и имало по-щадяща методи за обезцветяване.
А питах приятелка фризьорката, но тя каза, че само със супра се сваля цвят.
На мен ми 3ка,но искам да е по светла, но неискам и без коса да остана.
Вие какво мислите?

# 231
Аз също нямам проблеми със скалпа, но се старая да полагам грижи за него. Използвам различни серуми, ампули и тоници, като си давам и почивка разбира се. Комбинирам ги със стимулиращ масаж на скалпа. В момента разучавам различни техники и съм много впечатлена от резултата. Освен това и действа изключително успокоително. Препоръчвам с две ръце!

Момичета, ще се радвам някой да ме насочи дали е правилна програмата, която следвам. Притеснявам се да не прекаля с протеина и да има обратен ефект.
На всеки две седмици използвам еластисайзер, но не стоя повече от 3-4 часа с него. Гледам да редувам на 1-2 измивания хидратация и протеин, а понякога използвам и балансирани серии. Веднъж седмично правя пре уош с базови и етерични масла. В момента си търся ДПШ.
Ще се радвам да споделите как редувате и използвате хидратация и протеини и останалите продукти.
( косата ми е с тънък косъм, но гъста, не е третирана по никакъв начин )

# 232
Момичета, здравейте. Следя темата отскоро. Опитеам се да пусна дължини. Косата ми в момента е баш централната снимка. А беше с около 20см по-дълга. Много започна да се изтощава и за около 6м постоянно я режех ли режех.  Никога не съм имала хубава коса, около двете бременности и раждания явно нещата се бяха променили в положителна посока. Но генът реши да си вземе всичко и сега е постаро му. Реших да полагам повече грижи, да се съсредоточа в скалпа и запзване на връхчетата.
Назад в темите прочетох, че е хубаво наслагването на пигмент в косата. Аз покрай карантината не се боядисвах и косата ми стана ужасен ужас. Сега съм решила да не пропускам месец и да се пазя, доколото мога с Olapex. Нищо не разбирам от бои, винаги съм взимала аптечни марки среден клас. Сега съм харесала ето тази и въпросът ми е какъв номер оксидант да взема?
https://www.arlen.bg/product/9540/boya-za-kosa-studeni-tonove-s- … -color-100ml.html

Естествената ми коса е м/у светло кестенява и много тъмно русо. В момента корените ми си растат по-тъмни, а дължините ми са сякаш изсветлели от небоядисването.

# 233
  • Варна
Дължините просто са останали без пигмент затова са по-светли.....Наслагването на пигмент работи да,но надявам се не го бъркаш с ежемесечно цялостно боядисване.
 Боята,за която питаш не я познавам,но за 5-ца 6% оксидант ще е достатъчен.
Върнах се назад в мненията ти,за да се ориентирам за косата..... Много хаотична ми се струва грижата,която полагаш. Имаш Ланза терапията-прави я веднъж месечно и след нея наблягай на хидратация с подхранване. Финишът на Алтерна,за който си писала в профи темата следва да го ползваш изключително внимателно. Много е хубав,но утежнява дори моята чума,направо ми залепва косата за скалпа. Добавям го в балсама инфинити понякога,а ако реша да го ползвам като финиш слагам съвсем мъничко на суха коса.

# 234
Протокол 13-то миене след боядисване (CHI Infra)

1. Маслен преуош
2. CHI Infra Shampoo
3. CHI Infra Treatment
4. CHI Volume Booster Liquid Bodifying Glaze
5. CHI Silk Infusion
6. CHI Royal Treatment Pearl Complex

Последното го купих в миниатюрна опаковка (15 мл) за да го опитам, първите ми впечатления са положителни, но се сетих, че искам да го пробвам чак след като сложих коприната и мазнах минимум количество само на връхчетата. Понеже дават, че става и за суха кожа сега си мажа сухите кожички на маникюра, така де, нали трябва да го тествам Grinning

Като казах "коприната" - тя в съчетание с продукта им за обем (Volume Booster Liquid Bodifying Glaze), както и комбинацията от серията Мис Юнивърс (Blow Dry spray + Moringa & Macadamia Oil) правят нещо много приятно и интересно на моята коса - не само, че ми улесняват сеошара и дърпането с четката, но като подвия върховете на косата тези продукти ги държат подвити до следващото миене, но в същото време косата е много мека и подвижна. Това е доста трудно постижимо на моята перушина, която държи стилизиращи средства и форма обикновено от ден до пладне и то след като професионалист се е потил да я оформя!

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 19:42 от Agent Provocateur

# 235
Дължините просто са останали без пигмент затова са по-светли.....Наслагването на пигмент работи да,но надявам се не го бъркаш с ежемесечно цялостно боядисване.
 Боята,за която питаш не я познавам,но за 5-ца 6% оксидант ще е достатъчен.
Върнах се назад в мненията ти,за да се ориентирам за косата..... Много хаотична ми се струва грижата,която полагаш. Имаш Ланза терапията-прави я веднъж месечно и след нея наблягай на хидратация с подхранване. Финишът на Алтерна,за който си писала в профи темата следва да го ползваш изключително внимателно. Много е хубав,но утежнява дори моята чума,направо ми залепва косата за скалпа. Добавям го в балсама инфинити понякога,а ако реша да го ползвам като финиш слагам съвсем мъничко на суха коса.

Не, още не съм съвсем наясно за боядисването. Гледах назад в темите някакви "рецепти" за вкарване на пигмент. Но не ми е ясно още колко често, какво, как и т.н. Продължавам да чета и да се уча, както и за профи грижата. Пробвам, експериментирам и го карам смело напред. Косата ми лесно се утежнява, но забелязвам, че най-добре ми се отразяват постоянното редуването на протеин и  хидратация. И то по възможност на едно миене. Иначе или ми е много суха, хвърчаща и напротеинчена косата, или много мека, но сплескана. Това са ми продуктите.

ПРЕУОШ
1. GG скалп маска
2. Kerastase Терапист
3. Еластайзър с роза
4. Скраб Kerastase

ШАМПОАН
1. Lalga
2. Lanza Healing
3. Marocan хидратиращ
4. Kerastase Architecte
5. Kerastase Densifique
6. Kerastase Nutritive
7. Kerastase Reflection
8. ДШП Shu uemura pokemon

БАЛСАМ
1. Kerastase Architecte
2. Marocanoil хидратиращ

МАСКА
1. Lalga
2. Lanza
3. Show хидратираща
4. Marocanoil (кафява капачка)
5. Shu uemura pokemon
6. Kerastase Nutritive
7. Kerastase Densifique
8. Kerastase Nutritive

ТЕРАПИЯ
1. Ампули Lalga
2. Lanza терапкя
3. Fusio dose Pixelist
4. Fusio dose зелен
5. Milk shake серум ампула
6. Nashi argan ампула
7. Olaplex

ОЛИО/КРЕМ
1. Ланза
2. Маракеш
3. Лореал Mithyc за тънка коса
4. Owey серум
5. Marocanoil
6. Kerastase Elixir Ultime Originale
7. Kerastase Elexir крем
8. Lalga хидратиращ спрей

ТЕРМИК
1. Терапист двуфазен
2. Нектар
3. Kerastase L'Incroyable Blowdry Crème

СКАЛП
1. GG серум
2. Инициалист серум
3. Денисифик спрей
4. Napura детокс ампула за скалп

Мерси за отзива за Алтерна. Ще го използвам внимателно. На мен финишите ми утежняват, но без тях не успявам да постигна баланс. Обикновенно слагам по два-три. Сега ще пусна един протокол и снимки в профи темата.

# 236
Здравейте!
Чета ви от балкона и трупам информация, но не откривам отговор на въпроса си - еластайзъра на ФК може ли да се използва на сравнително здрава коса (без цъфтеж, накъсване и косопад), но ежедневно измивана и изправяна.
Ще утежнява ли косата или ще има ли някакъв ефект в дългосрочен план?

# 237
Аз самата продължавам да съм небоядисана /до утре/, през изминалата година не съм използвала топлинни уреди /освен сешоар/ и го използвам. Не съм забелязала да ми утежнява косата, но не ползвам екстрийм версията. Та, защо да не може да го ползваш? Един път седмично или на по-дълъг интервал, както го усещаш, можеш да вземеш малка опаковка и да видиш как ти се отразява.

# 238
И аз търсих еластайзер, но ми излязоха много видове. Кой еластайзер се ползва в темата? Агент-че, от теб очаквам отговор Simple Smile че си ми по на близо. Разбирам че он-лайн трябва да си го закупя. По магазините при нас тази марка я няма май.

# 239
Ама Шери, разбира се! Щом е за харчене на пари, пък и чужди веднага ще ви спомоществувателствам Wink
https://us.lookfantastic.com/philip-kingsley-elasticizer-deep-co … &gclsrc=aw.ds
И тук:
https://www.philipkingsley.com/philip-kingsley-elasticizer-extreme.html

PS Аз ползвам версията с нар, забърсах я от американския лукфантастик преди Нова Година, защото девойките не пропускат да уведомят за страховито намаление! Взех литър, ще ми стигне за 3 год напред, а предвид другите ми запаси за 5 год.
Вик, дали е не по-добра идея да ми метнеш един адрес да ти пратя отливка? Щото нашите родни дружки си ги разменят в темата за размени, само ние ги мътим тези продукти до 2-ро пришествие Grinning A парите не е като да растат по дърветата, въпреки, че са зелени!

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 21:48 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт