Раждане в Майчин Дом - София (6 тема)

• 65 552
  • 826
  •   1
Отговори
# 390
Да, аз именно защото искам да направя всичко възможно да си го за кърмя се ориентирам към 12ет. Не ми харесва това в 23ч да им дам бебето и в 7ч чак да ми го върнат. В момента много чета и слушам лекции за кърменето, за да мога да се подготвя колкото мога повече. Единствено се притеснявам, че ако го оставят 24ч при мен понеже ми е първо дете не знам дали ще се справя с другото освен кърмене. Смяната на памперси, дали ще съм адекватна след раждането, дали ще се справя с преобличането и почистването. Иначе определено съм за кърменето и искам да си го закърмя без да давам АМ, не знам ако в МД го за хранят и с АМ после дали ще иска само кърма. Жив и здрав да се роди, има още време дотогава, надявам се че тия моите страхове ще ги преодолея и всичко ще е наред и ще мога да си го сложа нормално да си суче на гърда.

# 391
След секцио няма проблем да си на 12 ет. Принципно акушерките оказват помощ със смяна на пелени, миене на мивката на дупенце, дрешките не се сменят,  освен ако не са изцапани, не се сещам друго. Аз ги изчаках веднъж да ми покажат как и после почнах аз да го правя сама.

Имай предвид, че след секцио имаш едни 24 ч, понякога доста по-малко, в които си в реанимация, тогава не ти дават бебето. Като се качиш горе също не е практика веднага да ти го дадат - защото си току-що раздвижена и не смеят, чака се още, примерно на следващата сутрин. Така че има още едни максимално 2 дни, в които не е с теб бебето, за да се стабилизираш.

При мен беше страшна болка и не можех да вървя, ставам и какво ли не и пак се справих на 12 етаж.

# 392
Точно това ме притеснява, че ако се наложи секцио те така или иначе ще се наложи да дават АМ, след като аз не
съм в кондиция. Предполагам, че никой няма да дойде да ми търси кърма първите 24ч а и то не се знае на изжеждане как ще тръгне и за това До последно ще си се надявам на нормално раждане.
След секцио няма проблем да си на 12 ет. Принципно акушерките оказват помощ със смяна на пелени, миене на мивката на дупенце, дрешките не се сменят,  освен ако не са изцапани, не се сещам друго. Аз ги изчаках веднъж да ми покажат как и после почнах аз да го правя сама.

Имай предвид, че след секцио имаш едни 24 ч, понякога доста по-малко, в които си в реанимация, тогава не ти дават бебето. Като се качиш горе също не е практика веднага да ти го дадат - защото си току-що раздвижена и не смеят, чака се още, примерно на следващата сутрин. Така че има още едни максимално 2 дни, в които не е с теб бебето, за да се стабилизираш.

При мен беше страшна болка и не можех да вървя, ставам и какво ли не и пак се справих на 12 етаж.

# 393
  • София
Неонатолозите също държат доста на кърменето.

# 394
Аз твърдо искам да бъда на 12ет. Обаче дилемата е дали да бъда сама в стая или с още една жена. Естествено, парите също са фактор, но другите причини за чуденето ми са по-важни :

Ако съм сама, дали ще се побъркам от притеснение, няма да мога да мигна и ще се взирам денонощно в бебето, а и няма да има кой да го наблюдава ако реша да ида до някой автомат за храна/вода. Тоест сигурно ще трябва да чакам само доставката по обяд от таткото..Така ли е наистина ?

Ако пък съм с друга жена, би могла да ми е от полза ако е родила преди мен или има и друго дете, ще има с кого да си обсъдя притесненията, но пък ще ми е доста по-некомфортно да трябва да деля баня и стая с чужд човек, разбира се. И ако бебетата ни решат да правят дует, сигурно ще бъде непоносимо ? Grinning

Може ли да ми помогнете със съвет ? Дали двойните стаи на 12ет. са по-лош избор или напротив?

# 395
Здравейте отново момичета!🤗
Вчера бях на офталмолог и се установи, че в никакъв случай не мога да родя по естествен път, защото съм с изтъняла ретина и няма как да се напъвам.
В амбулатория лист, който ми даде е написано - родоразрешение със Секцио.
Вече на 100% знам, че трябва да родя секцио по медицински причини.
Тук отново имам няколко неясноти.
Тъй като не искам да си избирам лекар и екип в МД, а да родя при дежурните такива, можете ли да ми кажете как се случват нещата?
Не съм се следила при никой от тях и не ги познавам реално.
Как да постъпя и колко време преди термина си трябва да отида, за да си определя дата.
Точно накрая на бременността имам най-много неясноти и ми е супер напрегнато.. 😕

# 396
Аз твърдо искам да бъда на 12ет. Обаче дилемата е дали да бъда сама в стая или с още една жена. Естествено, парите също са фактор, но другите причини за чуденето ми са по-важни :

Ако съм сама, дали ще се побъркам от притеснение, няма да мога да мигна и ще се взирам денонощно в бебето, а и няма да има кой да го наблюдава ако реша да ида до някой автомат за храна/вода. Тоест сигурно ще трябва да чакам само доставката по обяд от таткото..Така ли е наистина ?

Ако пък съм с друга жена, би могла да ми е от полза ако е родила преди мен или има и друго дете, ще има с кого да си обсъдя притесненията, но пък ще ми е доста по-некомфортно да трябва да деля баня и стая с чужд човек, разбира се. И ако бебетата ни решат да правят дует, сигурно ще бъде непоносимо ? Grinning

Може ли да ми помогнете със съвет ? Дали двойните стаи на 12ет. са по-лош избор или напротив?
Аз бях сама на 12-я етаж и ми беше супер спокойноооо- сама в стаята, тишина, спокойствие. Имаше си диванче, хладилник, тв, бях на легло с дистанционно- по луксозния вариант от обикновените легла. Иначе тея в двойните стаи са май ниски и доста по неудобни- поне така беше преди години като раждах първото дете. Иначе не може да излизаш по принцип от етажа. Имаше храна сутрин е някаква закуска с чай, на обяд нещо сухо- картофи с пиле, ориз с пиле, грах и т.н. Вечерите бяха основно супи, които не бяха лоши. Тъй като аз бях секцио не можех да ям нищо друго освен супа, бяха ми изпратили кисело мляко- имаш си хладилник в стаите, разни бисквити солети, вода и т.н. Иначе цената е 70 лв на вечер. На 7-я ВИП етаж беше 120 май на вечер, ама и там голям наплив имаше за Всички стаи. Иначе имаш ключ и си заключваш стаята. Ако искаш да мръднеш някъде може да оставиш детето при акушерките, които се грижат за бебетата. С тоя корона вирус и доста разхождащи си мургави дами по етажа за мен лично беше по-добре сама.

# 397
Здравейте! Имам доста време до термин(декември), но съм се ориентирала към МД за раждане, заради многото специалисти и неонатологията им. В общи линии не ме интересува толкова отношението на някакъв персонал, отивам живот и здраве за няколко дни да си родя бебчето и не очаквам да ме гледат като принцеса някакви непознати хора, а очаквам адекватна грижа за бебо. Надявам се да раждам нормално, предполагам че ще е и без избор, защото нито имам отзиви, нито познавам, нито се следя при някой техен лекар. Надявам се и че ще си кърмя активно, но ми е първо бебе и имам леки притеснения. Хем искам да си е с мен нон стоп, за да мога да го слагам да си цоцка, хем не знам дали ще се справя. От друга страна пък ако се спра на 7ет се притеснявам, че се носи рядко бебето, доколкото прочетох на 3часа, но през нощта не разбрах дали изобщо го носят или си ги хранят с АМ. Не се знае още по какъв начин ще раждам, ако се наложи секцио доколкото разбрах автоматично отиваме на 7ет, няма как бебо да е 24/7 с мен след операция. Извинявам се за дългия пост, който се получи, но изчетох цялата тема и не видях особено точна информация за това, а искам да се информирам от рано. Благодаря предварително! 😊
Няма проблем и след секцио да си ня 12тия етаж. Аз малко се поизплаших от болката как ще се справям с бебето, но все пак си отидох на 12ет. Първо бях 24 часа в реанимация , качиха ме към 11 часа и в 13 часа ми докараха бебето. Много се радвам, че не се отказах, защото бях 5 дни там и се прибрах спокойна с детето, а не тепърва да му свиквам и да му треперя вкъщи. Да не говорим за емоционалното значение на това да си е при теб постоянно Simple Smile . Колкото до кърменето има две жени там, консултантки, едната работи в реанимация, другата не помня. 40 лв е консултацията.

# 398
А на 12ет стаите са единични и двойни ли само (преобладаващо двойни предполагам)? Тоалетна и баня в стаите има ли или е на етажа обща? В МД съм била на 5ет в стая с 3 легла и обща баня с тоалетна на етажа, но предполагам е различно.

# 399
12 етаж всяка стая е със самостоятелна баня с тоалетна - независимо двойна или единична. Знам, че има двойни, единични стаи и апартамент. За последния не съм чувала отзиви, но го има в ценоразписа.

# 400
При мен се наложи секцио. Бях на 12 етаж. Веднага щом ме качиха ми дадоха бебето. Бях силно мотивирана да кърмя и реално само 1 ден му давах адаптирано мляко. След това беше изцяло на кърма и си наддаваше чудесно (вече 10 месеца го кърмя). Трудно е, но бебето си е голям стимул. Пък и то в началото основно спи и яде 😁 Памперсите се сменят лесно (аз никога не бях преди това). Тамара е страхотна. Срещнах се с нея преди да родя. За щастие не ми се наложи след това да я търся 😊

# 401
Аз родих 2017 със секцио и бях на 12 етаж.В първият си ден на 12 етаж попаднах на смяна детски акушерки-мечта-дойдоха в стаята и питаха и двете ни искаме ли да кърмим.След положителния отговор и от мен,и от съквартирантката,ни поканиха в бокса с бебета(още не ни ги бяха дали при нас),настаниха ни удобно,дадоха ни бебета,показаха как да ги държим,как да им помогнем за захапят зърното,ако не се справят,как се разбира,че бебето суче,как се оригва.Всичко бях забравила от първото и ми беше много полезно.А и след това имах някои въпроси,и другите смени детски акушерки бяха подкрепящи кърменето.Аз лично съм доволна,че избрах 12 етаж,докато се приберем вече кърмех на поискване и у дома нямаше трудности.
Успех на всички,на които предстои раждане-леко и безболезнено и здрави бебчета!

# 402
Момичета, аз искам да попитам:
- В началото на бременността ми заедно с другите изследвания ми направиха и за сифилис и хепатит. Виждам, че в болницата задължително ги искат. Трябва ли да ги правя отново сега в края на бременността?
- Днес бях на преглед при следващото ме АГ. Каза ми, че ако не родя до термин трябва да постъпя в болница. Понеже не съм си избрала екип, как става постъпването? През спешен кабинет ли Или по друг начин?
- Също така до колкото разбрах от предните теми идва човек чрез който детето се записва и после се ходи само за акта за раждане. Аз ли трябва да го потърся някъде или от болницата ще ми кажат кога е там и да отида? Също така, ако си на 12 етаж, кой гледа бебето докато се занимаваш с документите за записване и после при изписване. Може ли малко повече информация за това как протичат тези процедури?

# 403
Момичета, аз искам да попитам:
- В началото на бременността ми заедно с другите изследвания ми направиха и за сифилис и хепатит. Виждам, че в болницата задължително ги искат. Трябва ли да ги правя отново сега в края на бременността?
- Днес бях на преглед при следващото ме АГ. Каза ми, че ако не родя до термин трябва да постъпя в болница. Понеже не съм си избрала екип, как става постъпването? През спешен кабинет ли Или по друг начин?
- Също така до колкото разбрах от предните теми идва човек чрез който детето се записва и после се ходи само за акта за раждане. Аз ли трябва да го потърся някъде или от болницата ще ми кажат кога е там и да отида? Също така, ако си на 12 етаж, кой гледа бебето докато се занимаваш с документите за записване и после при изписване. Може ли малко повече информация за това как протичат тези процедури?
- За изследванията, да. Носи ги. Ако са изтекли (6месеца ) важали, ще ти пуснат нови при приемането.
- за записването на детето, идва социален работник, 2 пъти в дена. Аз съм на 7 етаж. Има едно общо помещение със столове и бюро,  и там чака. Мамите минават и си казват как ще се казва детето, записва се адреса на детето, данни за родители. За тези без брак, майката трябва да представи декларация за препознаване на детето. Другите носят свидетелството за брак, но не знам копие или оригинал.
- за приемането- може би през спешното, щом си без екип, но да каже и някой друг
- за 12 етаж съм пас, не знам там каква е организацията

# 404
Айде и аз с въпрос, относно припознаването. С бащата нямаме брак и се водим на различни адреси. На кой адрес трябва да впиша детето, след като не съм сменила моя?
Много неуредици оставих, май.
В моя малък град знам как се случват нещата от близки и познати, но т.к. ще раждам в МД, не съм наясно и ми се иска да си оправя нещата по-рано. Но пък каква декларация за припознаване ще издадем предварително за неродено още? Много съм объркана.

Общи условия

Активация на акаунт