Раждане в Майчин Дом - София (6 тема)

• 65 571
  • 826
  •   2
Отговори
# 405
Айде и аз с въпрос, относно припознаването. С бащата нямаме брак и се водим на различни адреси. На кой адрес трябва да впиша детето, след като не съм сменила моя?
Много неуредици оставих, май.
В моя малък град знам как се случват нещата от близки и познати, но т.к. ще раждам в МД, не съм наясно и ми се иска да си оправя нещата по-рано. Но пък каква декларация за припознаване ще издадем предварително за неродено още? Много съм объркана.
Декларацията е след като се роди детето и сте му дали име. Тук ми казах, че сме имали 3 дни да минем през нотариуса, но моята декларация беше издадена по- късно. Не са ми правили проблем.
За адреса- питаха ме дали детето ще бъде записано на моя адрес и аз казах да. Явно има и опция да се води при бащата.
Социалната работничка е тук всеки делничен ден, по 2 пъти, така че единия ден може самп да минеш да я разпиташ, което не ти е ясно и след това да действате с ТМ.

# 406
Айде и аз с въпрос, относно припознаването. С бащата нямаме брак и се водим на различни адреси. На кой адрес трябва да впиша детето, след като не съм сменила моя?
Много неуредици оставих, май.
В моя малък град знам как се случват нещата от близки и познати, но т.к. ще раждам в МД, не съм наясно и ми се иска да си оправя нещата по-рано. Но пък каква декларация за припознаване ще издадем предварително за неродено още? Много съм объркана.
Предварително нищо не е нужно да се прави. Орхидея е написала каква е процедурата след раждането на детето. Дотогава - спокойствие Simple Smile

# 407
Много ви благодаря.😊
Няма нужда да го мисля, значи.

# 408
В книжката, която ми дадоха на Училището за родители в МД пише, че тия изследвания за спин, хепатит Б и сифилис важат 3 месеца. Моят АГ също ми каза така. Чета, че в други болници важат 6 месеца, но явно не важи за МД или ?

# 409
6 месеца важат, където и да ги направите. Странно защо така са ви казали. Даже аз преди да родя бях звъняла в МД да питам и ми казаха 6 месеца.

# 410
Моите бяха по-стари от 6 месеца, пак минават.
Детето е записано на моя адрес, никой не ме е питал дали да е на бащата. Актът за раждане се издава от общината, където е регистрирана майката. Ако няма адресна регистрация в София, се издава от община Триадица, ако не се лъжа.

# 411
Здравейте отново момичета!🤗
Вчера бях на офталмолог и се установи, че в никакъв случай не мога да родя по естествен път, защото съм с изтъняла ретина и няма как да се напъвам.
В амбулатория лист, който ми даде е написано - родоразрешение със Секцио.
Вече на 100% знам, че трябва да родя секцио по медицински причини.
Тук отново имам няколко неясноти.
Тъй като не искам да си избирам лекар и екип в МД, а да родя при дежурните такива, можете ли да ми кажете как се случват нещата?
Не съм се следила при никой от тях и не ги познавам реално.
Как да постъпя и колко време преди термина си трябва да отида, за да си определя дата.
Точно накрая на бременността имам най-много неясноти и ми е супер напрегнато.. 😕
По принцип, когато нямаш уговорка с лекар се ходи до там когато влезеш в 37ма седмица, в поликлиниката, за да ти насрочат дата. Кабинета се намира като се качиш по стълбите и се обърнеш надясно-срещу теб се пада, не му помня номера. Там ти казват за кога е свободно, при кой лекар ще си и кога да постъпиш

# 412
Благодаря ти! 🤗
Здравейте отново момичета!🤗
Вчера бях на офталмолог и се установи, че в никакъв случай не мога да родя по естествен път, защото съм с изтъняла ретина и няма как да се напъвам.
В амбулатория лист, който ми даде е написано - родоразрешение със Секцио.
Вече на 100% знам, че трябва да родя секцио по медицински причини.
Тук отново имам няколко неясноти.
Тъй като не искам да си избирам лекар и екип в МД, а да родя при дежурните такива, можете ли да ми кажете как се случват нещата?
Не съм се следила при никой от тях и не ги познавам реално.
Как да постъпя и колко време преди термина си трябва да отида, за да си определя дата.
Точно накрая на бременността имам най-много неясноти и ми е супер напрегнато.. 😕
По принцип, когато нямаш уговорка с лекар се ходи до там когато влезеш в 37ма седмица, в поликлиниката, за да ти насрочат дата. Кабинета се намира като се качиш по стълбите и се обърнеш надясно-срещу теб се пада, не му помня номера. Там ти казват за кога е свободно, при кой лекар ще си и кога да постъпиш

# 413
Имам 2 въпроса за раждалите наскоро:

Когато 2017г ме приеха 1 ден по-рано за планирано секцио на 5 етаж, в 17ч. си излязох на една пейка навън и вечерях с мъжа си. Сега позволяват ли, или трябва да си предвидя и вечеря да си нося за 5 етаж?

При изписването, мъжът ми ходеше да оправя документите и да плаща, а аз си седях при бебето в стаята. Сега аз ли ще го правя и при кой ще оставя бебето? Планирам да съм на 12ет., както преди 3 години.

Благодаря предварително.

# 414
Здравейте, исках да попитам, знаете ли дали в тези условия се провеждат дните на отворените врати и дали трябва да нося по два пакета памперси и мокри кърпи за бебето (по един комплект първо за акушерките, които поемат бебето непосредствено след раждането и после за мен) ако съм на 12 етаж?

# 415
Документи се оправят при главната акушерка на етажа, аз оставях бебето за няколко минути, докато спеше, ако ходех да питам нещо акушерките. Като оправях документи за изписване, плака и го взех с мен. ММ плати и пое багажа от санитарките.
Не може да се излиза за никакви срещи и хапване, нямам идея дали раздават храна на 5я етаж, но няма логика да ви оставят гладни, освен ако не се препоръчва при секцио.
Акушерките сменят памперсите сутрин на визитация и вечер, като къпят. Слагаш памперса и пакета мокри кърпички в легълцето и те си приплъзват бебока, оправят тоалета и го връщат в комплект с пакета кърпички (има стъклена преграда между стаите с отделни помощения). През останалото време мама е отговорна за чистото дупе. 2 пакета мокри кърпи и 30-40 броя пелени стигат. Даже клоня към горната граница, че на мен аха да не ми стигнат и се молих на акушерките да ми услужат с един на изписването.

# 416
  • София
В деня на приемането в никоя болница (държавна) не дават храна, защото заявяването на храната се прави предния ден

# 417
Вярно ли е, че при изписване вече няма фотографи, защото са ограничили достъпа им заради коронавируса? И още - вярно ли е, че не се допускат роднини при изписването, а само бащата?

# 418
Има фотографи

# 419
Роднините стоят отвън и чакат да излязат бебето и родителите. Фотограф имаше преди няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт