Раждане в Майчин Дом - София (6 тема)

• 65 598
  • 826
  •   1
Отговори
# 420
При планирано секцио задължително се яде предния ден и се вечеря, но до 18ч. Вде пак няма как бременна цял ден гладна. След 18ч. вече не може и вода. Значи трябва задължително да си нося храна, а без хладилник на 5 етаж ще е интересно, ако е много топло началото на октомври. Храната в МД е кошмарна и абсолютно неподходяща за жени преди и след операция, особено ако имат диабет, или непоносимост към нещо.

Моля, ако някоя мама е била за планирано секцио на 5ти етаж, също да сподели как е ситуацията.

# 421
При планирано секцио задължително се яде предния ден и се вечеря, но до 18ч. Вде пак няма как бременна цял ден гладна. След 18ч. вече не може и вода. Значи трябва задължително да си нося храна, а без хладилник на 5 етаж ще е интересно, ако е много топло началото на октомври. Храната в МД е кошмарна и абсолютно неподходяща за жени преди и след операция, особено ако имат диабет, или непоносимост към нещо.

Моля, ако някоя мама е била за планирано секцио на 5ти етаж, също да сподели как е ситуацията.
Тъй  като имам няколко посещения в годините и на 5ет. и на 12ет., Смея да кажа че храната е доста различна от преди. Зеле, кренвирши и т.н....не е имало за цяла седмица престой при мен. Вечер дават супа, но е много оскъдно количество, сутрин има тестена закуска, а на обяд ориз или картофи. За първи път видях преди два месеца като бях,не има хляб и храна за диабетици

# 422

Първото ми секцио беше в 8 сутринта планирано и ми бяха казали да не ям от обяд, а преди това кисело мляко или някакви леки неща. Вода до 18 ч. Не ми тежеше изобщо, че не ям. Преди секциото обаче бях на 10 етаж, не е имало места на 5 сигурно. Сега ще съм на 5 другата седмица и ще пиша, ако всичко е наред разбира се.

# 423
Всичко ще бъде наред, Joony, леко и успешно раждане и бързо възстановяване!

# 424
  • София
Когато е нужна диета (например за диабет), се осигурява. Аз бях с гестационен диабет (на инсулин) и закуската ми беше сирене, кашкавал или яйце с маслини и кисело мляко. За другите хранения задължително имаше месо.
До скоро отделенията за патологична бременност бяха разделени и жените се настаняваха или на етажа, на който е избрания лекар, или ако приема е по спешност се редуваха. В момента отделението по патологична бременност е само на 5ет.

# 425
Когато бях на 5ет през ноември имаше храна и за диабетици. Храната беше тестена закуска сутрин, ориз с месо или нещо подобно за обяд и вечер супа. За съжаление беше малко количеството. Аз бях във вип стаята там и имаше хладилник. Определно ми беше нужна и друга храна, но тази от болницата не беше лоша.

# 426
Аз попитах в МД за давността на изследванията за хепатит, сифилис и спин и ми казаха, че специално за сифилиса е 3 месеца. Тоест ще повторя само него. Другите две вероятно си важат 6 месеца и оттам идва недоразумението.

# 427
Здравейте. Трудно ми е да се ориентирам в крайна цена за раждане. За здравноосигурен пациент, колко е самото раждане? Избор на екип видях 900лв? Упойка предполагам отделно? И леглоден към 70лв. Моля някой да ме ориентира, искам да тегля чертата горе долу на една крайна сума, защото имам колебания в частна болница или в МД.

# 428
Избора на екип е 900 лв. Ако сте без избор на екип, само упойката е 250 лв. Стаята зависи колки дни оставате, но да кажем секцио 5 дни по 70 лв. стават 350 лв. Значи ако сте с екип 900+вип стая например 350 стават 1250.Ако сте без екип само упойка и вип стая 600 лв. Ако сте обикновена стая без екип и без упойка 0 лв. Общо взето това е като цена.

# 429
Тоест раждането се поема цялото от НЗОК? Не като в Токуда само малка част.
А да питам има ли жени с тромбофилия, които са раждали или ще раждат там? Интересувам се от лекар, който да е запознат с това състояние..

# 430
Ако нямаш избор на екип, вип стая и упойка е абсолютно безплатно по здравна каса. Иначе относно тромбофилия не мога да кажа, нямам познати.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 16:20 от Анонимен

# 431
Тоест раждането се поема цялото от НЗОК? Не като в Токуда само малка част.
А да питам има ли жени с тромбофилия, които са раждали или ще раждат там? Интересувам се от лекар, който да е запознат с това състояние..
Миналата година като лежах на 5ет заради сп.аб.имаше една жена с тромбофилия на съседното легло. Следеше я Юрий Хранов и май при него каза, че ще ражда. Той ако не се лъжа беше и завеждащ на етажа, тогава той ми направи и кюретажа.

# 432

Миналата седмица бях на 5-ти етаж за планово секцио. Приеха ме 2 дни преди планираната дата. Хванах само вечерята, която беше пилешка супа, но порцията е малка. Има хладилник в столовата на етажа, където може да си приберете храната, която или ви носят, или слизате да си купите до барчето в близост до регистратура. Не мога да кажа за храненето в деня преди секциото, тъй като бебето не го дочака и се наложи спешно секцио през нощта. Питаха ме няколко пъти кога последно съм яла и пила вода.

# 433
Привет, на 5 етаж съм, в отделение В. Тук има хладилник в общото помещение и можеш да го ползваш за храна. Ако влизаш деня преди секцио като мен, няма предвидена храна за теб, но все някой е изписан през деня и предполагам  остава порция. Но храната не е кой знае какво, да.
Инструкциите ми този път бяха с ядене до 18 ч., като вечерята да е кисело мляко, без нищо. Мен не ми се яде местно казано 😄 . За излизане от отделението - възможно е, но за навън на двора не знам вече. Аз съм с цивилни дрехи и излязох до аптеката, към 16 ч. , нямаше проблем.

# 434
На мен като раждах октомври ми казаха до 19.00 да ям, като не са ме ограничавали от йъм храна и си хапнах една принцеса с кашкавал долу от кафенето. Вода ми казаха след 22.00 или след 23.00 да не пия. Последно пих вода в 23.30. Честно казано тия часове нямат кой знае какво значение. При спешно секцио няма да ви чакат да минат 0асовете и тогава да ви оперират. Освен това на мен секциото ми беше в 12.15 ч на следващия ден, по ред на номерата, така че Grinning храна винаги има и просто на 5я етаж бият един звънец за храната и това. Например, аз изобщо не съм яла от там, изглеждаше ми гадна, и следователно е имало порция за някой друг Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт