Майчинството счетоводно-85

• 35 388
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
christiana_ Благодаря! Simple Smile

# 241
Дами, какво се случва ако не си в състояние да ходиш на работа в началните седмици- например 8ма, а и бременността се води рискова докрай?
Има ли такъв болничен, който покрива толкова дълъг период?

Да , с ЛКК и ТЕЛК ако не стигнат. Имаш право на 180 дни непрекъснат болничен , т.е не ти стигат и доктора те праща на комисия и на телк. Аз съм така. Няма никакъв проблем.

# 242

Verchy това е, че доктора го е предал, не че работодателя го е входирал, което всъщност е важното, за да има превод.
[/quote]

Тази справка е от сайта на НОИ и затова си мислех, че това всъщност е датата на предаване в НОИ.
Благодаря.

# 243
  • Plovdiv, Bulgaria
Тук ще се види, когато е входиран от работодателя.

https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

# 244
Тук ще се види, когато е входиран от работодателя.

https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

Благодаря Ви за информацията!

# 245
Странно, защото и болничният ми от предходния месец бешв така от 13.04 до 14.05, но парите за май си ги получих през май, не съм чакала юни🤔
Пари за юни се взимат юли, или няколко дни след изтичане на болничният.
Получили сте ги май,защото е бил до 14 май.Ако е до края на май,ще ги получите юни.Няма да Ви изплатят дните предварително.Вземете си ПИК от НОИ и си ги следете.На 21 май сте получили частта от 1 до 14 май,а не от новия болничен.Реално срока на работодателя да го предаде към НОИ е 10 юни (тоест 10-то число на месеца,следващ месеца ,в който вие сте го предали).След това вече НОИ ги изплащат до 10 работни дни.Така,че нямате превод,защото работодателя може и да не го е входирал още.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 23:37 от Анонимен

# 246
Странно, защото и болничният ми от предходния месец бешв така от 13.04 до 14.05, но парите за май си ги получих през май, не съм чакала юни🤔
Пари за юни се взимат юли, или няколко дни след изтичане на болничният.
Получили сте ги май,защото е бил до 14 май.Ако е до края на май,ще ги получите юни.Няма да Ви изплатят дните предварително.Вземете си ПИК от НОИ и си ги следете.На 21 май сте получили частта от 1 до 14 май,а не от новия болничен.Реално срока на работодателя да го предаде към НОИ е 10 юни (тоест 10-то число на месеца,следващ месеца ,в който вие сте го предали).След това вече НОИ ги изплащат до 10 работни дни.Така,че нямате превод,защото работодателя може и да не го е входирал още.

Благодаря! Ще питам счетоводителката дали го в пуснала.

# 247
Добро утро родих на 22 май болничния ми е входиран на 1 юни кога ще ми бъде изплатен на 5 юли като майчинство или 10 дена след входиране

# 248
Добро утро родих на 22 май болничния ми е входиран на 1 юни кога ще ми бъде изплатен на 5 юли като майчинство или 10 дена след входиране
Дните за май до 10 работни дни.За юни ще ги получиш юли.

# 249
  • София-Младост
Nana.banana
Може да те назначи и сега и 1 седмица преди излизане в 45 дневния болничен.
Вариант е да ти пуснат ТД сега и ако иммаш нужда от болничен да се възползваш. Не се изхвърляйте и не сключвайте ТД над МРЗ, излишни пари ще се дадат.

Дати за изплащане на обезщетения за временна неработоспособност и
майчинство
*Забележка: Обезщетенията за болест и майчинство се изплащат до 10
работни дни след постъпването в НОИ на коректни данни от лекарите и от
осигурителите. Обезщетенията, отнасящи се за периоди по-дълги от един
месец, се изплащат до 5 работни дни след изтичане на месеца, за който се
отнасят.

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 09:55 от Ала-Бала

# 250
Здравейте ,имам едно питане относно болничните преди започване на майчинство.
Първият е 45 дни , а другите как бяха? Един при изписване и един от педиатъра нали така?!

# 251
Добър ден, живея в София от 2г., обаче нямам адресна регистрация, личният ми доктор е в София, по лк се водя в провинцията. Имам болничен, от 27.05. - 09.06., въпросът ми е следния, има ли вариант да ми върнат болничния понеже нямам адресна регистрация в София, а болничният е издаден от София по лична карта в провинцията. Питам защото аг каза че не може да ми удължи болничния понеже нямам адресна регистрация в София. Благодаря и се извинявам ако въпросът ми не е за тук. 🙂

# 252
Добър ден, живея в София от 2г., обаче нямам адресна регистрация, личният ми доктор е в София, по лк се водя в провинцията. Имам болничен, от 27.05. - 09.06., въпросът ми е следния, има ли вариант да ми върнат болничния понеже нямам адресна регистрация в София, а болничният е издаден от София по лична карта в провинцията. Питам защото аг каза че не може да ми удължи болничния понеже нямам адресна регистрация в София. Благодаря и се извинявам ако въпросът ми не е за тук. 🙂
АГ няма право да ти издаде болничен за повече от 14 дни,независимо с каква адресна регистрация си.За удължаване се ходи на комисия (ЛКК).АГ или ЛК трябва да ти дадат направление и да отидеш на комисия (те ще те насочат къде има).Ако отидеш на комисия в частна болница ,направление не ти трябва.Там си плащаш,за да ти го издадат.Цялата си бременност съм следила в град,където нито съм живяла,нито имам адресна регистрация.И болничните ми са издавани от там.Едното няма нищо общо с другото.

# 253
Desi1989 благодаря, аз също мисля, че издаването на болничните нямат общо с това къде живееш в момента и къде си по лк, но аг иска да си направя рег. тук, защото няма как да ми удължи.. Нищо не разбирам и без това, утре ще си направя рег. пък каквото стане..

# 254
  • София-Младост
Здравейте ,имам едно питане относно болничните преди започване на майчинство.
Първият е 45 дни , а другите как бяха? Един при изписване и един от педиатъра нали така?!
Така, така.

Общи условия

Активация на акаунт