Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 791
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • София
По темата за любим цитрисов аромат -
Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilic /за жалост много нетраен -поне при мен/
При вас как е трайността му?

За разлика от повечето алегории - добра. Със суха и топла кожа съм, обикновено трайността е проблем при по-леките аромати..

# 91
Благодаря, видях го, както и надписите на гърба на етикета. Олекна ми, че е от сайт и като видях голо дъно се опулих Kissing
Да, дъното е съвсем чисто. Надписите са на гърба на етикета, кодът - на гърба на шишенцето, долу.
И при моите надписите са като на шишенцето вляво на снимката. Изключение прави един Алюр от 2013 г., но и там на дъното на бутилчето CHANEL е изписано два пъти. Нямам никакви съмнения за оригиналността му. На квадратните шишета на Chanel Cristalle и Chanel Pour Monsieur надписите са в долната част на гърба на бутилката, а непосредствено под тях е кодът. При Chanel Egoiste e по същия начин. На дъната има релефен надпис с марката и милилитрите в самото стъкло.

# 92
Мак няма, защото той е цвете без аромат, само символика е в случая.
Трудно ми е да се съглася с това. Мааковете имат аромат. Както цвета, така и дръжките. И фрагрантика е съгласна с мен https://www.fragrantica.com/notes/Poppy-339.html
Цитат
Odor profile: a hazy, powdery floral note.
Ето този мак си мирише на мак https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Papavero-Soave-14004.html
Яна, значи съм ви подвела и се извинявам. За мен прясно откъснатият мак мирише на нещо като пролетна трева, една идея по-тежко и горчиво. Малко напомня на миризмата на колендро преди буря. Не бих го определила като приятен аромат, но пък обожавам това слънчево цвете Simple Smile Провокира любопитството ми и ще разгледам показаните от теб Hug

# 93
  • До сърцето...
Благодаря за новата тема, Денси!

Тъкмо извадих моите летни парфюми за ежедневно ползване, ето ги строени на етажерката в коридора (с цитруси)
Скрит текст:

Citrus L'Erbolario е може би най-непознатия аромат, но най-спокойния и универсален за мен. Той ми е като почивка за сетивата, особенно първия половин час. Малката черна рокля в парфюмния ми гардероб, след него и с него мога да нося почти всичко.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 13:57 от Радика

# 94
  • Бургас
Light Beam, да се извиняваш със сигурност няма нужда. Никого не си обидила, на никого не си навредила. Всеки изказва мнение. Аз пък по този повод да споделя, нещо, което веоятно  повчето от вас знаят, но може пък някой да не знае и да му е интересно:
Скрит текст:
Шанел и камелията
Това цвете откриваме навсякъде – в къщата на Коко, в бижутата, в аксесоарите, в дрехите, дори в обувките. Преданата към камелиите Шанел твърдяла дори, че закусва с листата им. Тя обичала камелиите заради факта, че те нямат мирис, а това позволява на всяка жена да избира свой собствен аромат.

п.п. има много истории и легенди как "мъжкото" цвете става емблема на модна къща Шанел, но всеки при интерес би могъл да потърси и прочете

# 95
Задава се нова Жулиета Simple Smile Много смело представяне и прекрасна бутилчица Heart Жалко, че не се сработвам с ириси и виолетки.
https://www.fragrantica.com/perfume/Juliette-Has-A-Gun/Lipstick-Fever-60868.html

# 96
  • Sofia
Citrus L'Erbolario страшно ми хареса в магазина и го купих на мига. Свеж, прохладен, тръпчив. След второто носене го подарих на майка ми, вече ми беше натрапчив и стържещ като препарат  за чистене на баня.

# 97
Някой пробвал ли е Порокалите (или пък бяха мандарини🤔) на L'Erbolario? Бяха ми дали някаква мостра на душ гела им и се зачудих дали да не поръчам парфюма, защото ми хареса аромата. Но скоро няма да имам път към магазина и се опасявам да не е като описаната по-горе ситуация с цитруса...

# 98
  • София
Обичам цитруси, които наистина излъчват свежест и са добре балансирани с другите нотки. Не харесвам, когато се случва така, че придават сапунена нотка на аромата.
Днес съм с мостра на един цитрус, който никак не ми харесва: https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Francis-Kurkdjian/Aqu … -Vitae-18854.html
Напомня ми точно на аромат на лимоново кексче. Харесва ми, когато става дума за сладкиша, но не ми харесва да нося този аромат.

# 99
  • Deutschland
Лимоново кексче... 🤔Наистина ли?  😀 Много различни усещания имаме. Моят изобщо няма никакво кексче. Все едно за различни аромати говорим. Никаква сладост не намирам, грам! Чудесна е Aqua Vitae!  Не е типичен цитрусов аромат, точно за това толкова  го харесвам. Повече лимони и  по-малко мандарина, а ми се искаше да е обратното.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 09:35 от cielo

# 100
.....
Citrus L'Erbolario е може би най-непознатия аромат, но най-спокойния и универсален за мен. Той ми е като почивка за сетивата, особенно първия половин час. ...
И аз го харесвам и имам..... Хедера ми е най-любим от свежите им аромати,последван от Липата Green Heart

# 101
И аз харесвам страшно много Aqua Vitae и не ми е лимоново кексче.

# 102
чудесен е цитрусът на лерболарио - бях го забравила, защото моят свърши Confused
хедера така и не харесах достатъчно, а по описание - много моя

една чудесна бюджетна пудра в красива бутилка и средна трайност
https://www.fragrantica.com/perfume/Jil-Sander/Simply-Jil-Sander … ntense-57379.html

# 103
  • Sofia
Парфюм за деня - Диор Жадор Ин Джой-джой-джой-джой Nature Sun With Face ....и отивам да чета за AJ Mandarine Sultan. Grinning

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 11:13 от sunattraction

# 104
  • София
Аз днес нося за първи път Perdizione Nobile 1942.

Още като го получих и  тествах на ръка си казах, че съм ударила сериозна греда. Това нещо ми замириса на Биопарокс едно към едно. Но реших днес да се направя на безсмъртна и се напръсках здраво, даже си го взех с мен да подновя, ако се наложи Joy И факт, че първите няколко минути наистина си мирише точно на Биопарокс на моята кожа и за моя нос. За щастие обаче топлото време му подейства добре. При мен в началото няма никакъв портокалов цвят, само много силно, много остро нероли... след време се появява ванилията, която е сладка, но не готварска и чак след това постепенно започва да се прокрадва портокаловия цвят, но му трябва доста време, за да се развие и да вземе надмощие над неролито . В никакъв случай не смятам, че е подходящ за поръчка на сляпо и от моя страна беше доста рисковано да го отстерелям така. В развитие на моята кожа се появява и хубава лавандула, в никакъв случай бръснарска, съвсем леко подсладена и муск.
Много интерсен парфюм, с нищо познато не мога да сравня. Чета коментарите във фрагрантика и там доста хора го наричат гурме. За мен лично е мноооого далеч от гурме. Пищен и плътен цветен аромат, с лека сладост. Има много сериозно излъчване и изпълва помещението, макар че съм разтворила широко прозорците, за да се радвам на хубавия ден.

Общи условия

Активация на акаунт